Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Всі способи дістатися з Бангкока в Паттайї дешево і швидко

  1. З Бангкока в Паттайї на рейсовому автобусі
  2. Як дістатися з Бангкока в Паттайї на таксі
  3. Як доїхати з Бангкока в Паттайї на поїзді
  4. Як дістатися з Бангкока в Паттайї на автомобілі
  5. Найдешевший спосіб дістатися з Бангкока в Паттайї

Як дістатися з Бангкока в Паттайї швидко і дешево Як дістатися з Бангкока в Паттайї швидко і дешево? Це питання цікавить чимало туристів, адже завдяки своїй ціновій доступності та щодо близькому розташуванню до головного аеропорту країни, куди прибуває більшість міжнародних авіарейсів, Паттайя залишається найпопулярнішим курортом Таїланду, який щороку відвідують сотні тисяч іноземних туристів. У даній статті описані всі основні способи, що дозволяють швидко і недорого доїхати з Бангкока в Паттайї з використанням різних видів транспорту.

ЗМІСТ СТАТТІ (для швидкого переходу можна клікнути по посиланню)

Найчастіше необхідність в пошуку транспорту з Бангкока в Паттайї і з Паттаї в Бангкок виникає в наступних випадках:

- у самостійних мандрівників, які після прильоту в країну вирішили провести якийсь час в її столиці (вивчити пам'ятки Бангкока, відвідати торгові центри і т.д.) і лише потім відправитися на курорт;

- у самостійних або організованих туристів, яким набридло проводити всю відпустку на пляжах Паттайї і вони вирішили злегка змінити обстановку, відправившись на кілька днів в Бангкок (наприклад, для відвідування парків відпочинку і атракціонів Siam Park Adventure або Dream World, відвідування Королівського Палацу в Бангкоку, храмів і торгових центрів міста).

- у відпочиваючих, які здійснюють самостійну подорож по країні, яке частіше за все має на увазі відвідування Бангкока для пересадки на рейс до іншого міста або курорту (наприклад, для самостійної поїздки в провінцію Канчанабурі, в древню столицю країни Аюттхайя, на острови в південній частині країни, включаючи острови Андаманського моря).

- у бізнесменів, які прибули в Бангкок у службових справах і не бажають втрачати можливість відпочити пару днів на найближчому до столиці відомому курорті, особливо коли кілька днів ділового візиту припали на вихідні.

- у самостійних мандрівників, які тільки прилетіли до Таїланду і збираються відпочити в Паттаї, але не зовсім добре підготувалися до своєї поїздки і замість того, щоб дістатися з аеропорту Бангкока в Паттайї безпосередньо, що простіше, швидше і дешевше, дісталися до Бангкока і намагаються виїхати на курорт вже звідти.

З Бангкока в Паттайї на рейсовому автобусі

Якщо під час вашої поїздки в Таїланд виникла необхідність дістатися з Бангкока в Паттайї, а послугами місцевих таксистів з якоїсь причини ви скористатися не бажаєте (наприклад, хочете заощадити), то до ваших послуг є цілий ряд більш доступних способів, що дозволяють подолати відстань між столицею і курортом. Мова, перш за все, йде про рейсових автобусів Бангкок - Паттайя, які відправляються відразу з декількох точок столиці Таїланду. Якщо під час вашої поїздки в Таїланд виникла необхідність дістатися з Бангкока в Паттайї, а послугами місцевих таксистів з якоїсь причини ви скористатися не бажаєте (наприклад, хочете заощадити), то до ваших послуг є цілий ряд більш доступних способів, що дозволяють подолати відстань між столицею і курортом

У зв'язку з тим, що вартість рейсових автобусів по позначеному маршруту приблизно однакова, має сенс вибирати той автовокзал, який знаходиться ближче до вас поточний момент, адже це дозволить заощадити на міському транспорті. Найбільш популярними у туристів і місцевих жителів є автовокзали Бангкока, які розташовані поблизу станцій столичного метро: східний автовокзал Екамай (Ekkamai) і північний автовокзал Бангкока Мо Чит (Mochit).

Дістатися до автовокзалу Екамай, розташованого в східній частині Бангкока, найпростіше скориставшись лінією Сукхумвіт надземного метро Бангкока BTS SkyTrain. Виходити слід на однойменній станції: Ekkamai. З що знаходиться у даної станції метро автовокзалу сучасні, обладнані кондиціонерами автобуси відправляються в Паттайї практично кожні півгодини. Важливо й те, що крім малого інтервалу між рейсами вони здійснюються з раннього ранку і до пізнього вечора (з 5:30 до 23:00). Майте на увазі, що на останній рейс може не бути квитків.

Вартість проїзду від Бангкока до Паттайї становить близько 120 бат (приблизно $ 4), при цьому оплачувати окремо перевозяться в багажному відділенні автобуса сумку йди валізу не потрібно. Тривалість поїздки становить близько двох годин (частіше менше, ніж більше), тільки під час придбання квитка уточніть, що вам потрібен прямий рейс, а не більш тривалий, який здійснюється через Чонбурі - головне місто провінції. Також краще вибирати автобуси першого класу, відмінною рисою яких є синя смуга і цифра 1 на бортах. Справа тут навіть не в комфорті, а в тому, що автобуси другого класу мають на маршруті безліч зупинок, через що до Паттайї такий автобус часто йде більше 3-х годин, а якщо при виїзді з Бангкока потрапить в невелику дорожню пробку, то і всі 4 години.

Справа тут навіть не в комфорті, а в тому, що автобуси другого класу мають на маршруті безліч зупинок, через що до Паттайї такий автобус часто йде більше 3-х годин, а якщо при виїзді з Бангкока потрапить в невелику дорожню пробку, то і всі 4 години

Північний автовокзал Бангкока, який відомий під назвою Mo Chit, є найбільшим в місті і розташований в північній частині столиці. Тільки не дивуйтеся, коли на самій будівлі автобусного терміналу ви замість напису Мо Чит побачите напис Чатучак (Chatuchak) - для Таїланду це нормально :). До речі, саме Чатучак називається розташований поблизу найвідоміший ринок Бангкока, можливо тому назва перекочувала і на автовокзал.

Дістатися до вокзалу можна приїхавши на станцію Mochit відразу на двох видах транспорту Бангкока: надземному метро (кінцева станція Mochit лінії Сукхумвіт) і ця ж станція на єдиною гілці підземного метро Бангкока MRT . Як у випадку з східним автовокзалом, вартість проїзду з Бангкока в Паттайї становить близько 120 бат. Відправляються автобуси з північного автовокзалу Мо Чит також практично кожні півгодини з 05:00 ранку, проте останній рейс звідси вже о 19:00 (або 20:00 - в залежності від сезону) вечора. Дістатися до вокзалу можна приїхавши на станцію Mochit відразу на двох видах транспорту Бангкока: надземному метро (кінцева станція Mochit лінії Сукхумвіт) і ця ж станція на єдиною гілці   підземного метро Бангкока MRT

У зв'язку з тим, що автобусне сполучення між Бангкоком і Паттайя здійснює відразу кілька автобусних компаній, раджу завжди уточнювати в процесі придбання квитків куди саме прибуває автобус в Паттайя: на конкретний автовокзал або зовсім є проходять і висадить вас на трасі Сукхумвіт в місті (останній варіант більш рідкісний, але уточнити все-таки варто). Раджу також прочитати статтю «Автовокзали та автостанції в Паттайї: детальний огляд» , Адже вам швидше за все потрібно не просто доїхати до курорту, а й дістатися до певного району в місті (у зазначеній статті як раз розповідається, як це зробити найпростіше).

Як дістатися з Бангкока в Паттайї на таксі

Найбільш простим, але і найбільш дорогим способом дістатися з Бангкока до Паттайї є таксі. Втім для тих, хто цінує комфорт, швидкість і готовий за це заплатити трохи більше, варіант цілком непоганий. Тільки в будь-якому випадку необхідно поторгуватися з таксистом, адже початкова ціна за вказаним маршрутом, яку називає таксист, дорівнює 1500-2500 бат. Після вдалого торгу ціна повинна опуститися до 1000-1200 бат. Додатково потрібно буде оплатити ще близько 150 бат за проїзд по швидкісній автомагістралі.

Також ще до початку поїздки слід домовитися про те, куди саме доставить вас таксі: до одного з автовокзалів, до конкретної вулиці в місті, до дверей конкретного готелю і т.д. Стежте за часом поїздки, тобто не слід змушувати таксиста по прибуттю в Паттайї везти вас до готелю, розташованому на Волкінг стріт, якщо ця вулиця вже закрита для руху автомобілів у зв'язку з настанням чергового вечора в Паттаї. Також необхідно бути готовими до того, що деякі таксисти (зупинені на вулиці) просто не захочуть везти вас в Паттайї, тому що воліють працювати виключно в столиці.

Як доїхати з Бангкока в Паттайї на поїзді

Якщо з якоїсь причини описані вище способи, що дозволяють швидко і цілком недорого дістатися до Паттайї з Бангкока, вам не подобаються, існує ще один варіант: поїздка за вказаним маршрутом на поїзді. Через тривалого часу в дорозі варіант, можна сказати, на любителя, тобто для завзятих ферроеквінологов (фанатів залізниці). Відразу скажу, що я таким способом дістатися до Паттайї поки не користувався, тому дані засновані на наявній в мережі інформації.

Єдиний поїзд за маршрутом Бангкок - Паттайя відправляється з Бангкока о 06:55 ранку і прибуває в Паттайї в 10: 35, тобто час у дорозі становить 3 години 40 хвилин, що можна порівняти з автобусів другого класу. Зворотній рейс з Паттаї відправляється в столицю о 14:21 і прибуває на станцію призначення о 18:25, тобто зворотний шлях займає вже більше 4-х годин. Можливо, комусь здасться вельми привабливою вартість проїзду на поїзді по даному маршруту, яка становить всього 31 Бат (менше $ 1) у вагоні 3-го класу.

Можливо, комусь здасться вельми привабливою вартість проїзду на поїзді по даному маршруту, яка становить всього 31 Бат (менше $ 1) у вагоні 3-го класу

Відправлення поїзда з Бангкока здійснюється з головного залізничного вокзалу тайської столиці Hua Laphong (Станція підземного метро Бангкока MRT з однойменною назвою Hua Lamphong). У Паттайї поїзд прибуває на залізничну станцію, розташовану за трасою Сукхумвіт (в Східній Паттайя), на південь від Північної вулиці міста (North Pattaya Rd).

Як дістатися з Бангкока в Паттайї на автомобілі

Якщо ви в своїх подорожах віддаєте перевагу пересуватися на взятому в оренду автомобілі і бажаєте самостійно дістатися на ньому в Паттайї з Бангкока, то слід розраховувати на шлях довжиною близько двох годин. У даній ситуації точний час передбачити досить складно через різного за своєю інтенсивністю дорожнього трафіку, знання маршруту слідування, ваших водійських навичок при водінні автомобіля з правим кермом і вміння орієнтуватися по картах Таїланду.

Відразу зазначу, що через більш близької відстані до Паттайя і відсутності необхідності в пересуванні по тайської столиці, на орендованому в аеропорту Суварнабхумі автомобілі можна дістатися до місця призначення набагато простіше і швидше - шлях займе у вас не більше півтори години. Довгий час оптимальним маршрутом вважалася автомагістраль №3, що з'єднує Банг На і Трат. Рухаючись по даній трасі з Бангкока в Паттайї, необхідно проїхати через міста Банг-Паконг (Bang Pakong), Чонбурі (Chonburi) і Сірача (Si Racha). Останнім часом популярності набуває нова траса, наступна через Чонбурі і Паттайю в Районг.

Останнім часом популярності набуває нова траса, наступна через Чонбурі і Паттайю в Районг

При виборі автомобіля в якості транспортного засобу для пересування між Бангкоком і Паттайей, рекомендую обов'язково обзавестися актуальними дорожніми картами або закачати в навігатор карту Таїланду. Сам рух по автомагістралях цілком звичайне, а дороги за винятком невеликих ділянок вельми хорошої якості. Однак слід пам'ятати, що на виїздах з Бангкока є досить складні (для звиклих до правостороннього руху водіїв) дорожні розв'язки, «заблукати» в яких без досвідченого реального або електронного помічника можна дуже швидко.

Найдешевший спосіб дістатися з Бангкока в Паттайї

Якщо ви хочете дістатися до Паттайї з Бангкока максимально доступним способом, а переїзд на дешевому поїзді, про який йшлося вище, не підходить вам за будь-якої причини (не влаштовує час у дорозі, розклад, необхідність добиратися до залізничного вокзалу в Бангкоку і від станції залізниці в Паттайя до центру курорту), то слід звернути увагу на звичайні рейсові маршрутки (мінібаси). Знайти вказаний транспорт, вартість якого всього 97 Бат, досить просто, якщо ви знаєте деякі орієнтири.

Точка, звідки з Бангкока відправляються мінібаси за різними напрямками, включаючи Паттайю, розташована поблизу Пам'ятника Перемоги (Victory Monument) в північній частині столиці. Дістатися найпростіше на надземному метро BTS Skytrain до станції з такою ж назвою (Victory Monument). На саму площу йти не потрібно: якщо ви приїхали на метро з центру міста, то імпровізована міні-автостанція розташована праворуч по ходу руху.

На саму площу йти не потрібно: якщо ви приїхали на метро з центру міста, то імпровізована міні-автостанція розташована праворуч по ходу руху

При цьому зауважити її не так просто, бо ніякого будинку там немає: в невеликому дворику поставлені в ряд столики, за якими сидять тайці і продають квитки на мінібаси. Кращим орієнтиром, помітним прямо з платформи надземного метро, ​​є будівля автосалону з великої вертикальної написом «Suzuki» на фасаді. (Див. Фото вище). Якраз поруч з цим будинком, ближче до Пам'ятника Перемоги, і розташована точка продажу квитків вартістю в 97 Бат (що еквівалентно $ 3 - докладніше про це в статті «Гроші Таїланду. Курс валют в Таїланді сьогодні»).

Поруч зі столиками розміщені саморобні таблички, на яких написано напрямок. Просто підходите до того столика, де написано «Pattaya» і купуєте невеликий квиток. Сама посадка на мінібаси здійснюється на майданчику, яка розташована далі між будинками. Проблемою, з якою ви, можливо, зіткнетеся, буде те, що на багатьох мікроавтобусах відсутні написи, зроблені латиницею. Тому якщо ви не знаєте тайського, доведеться трохи похвилюватися, щоб не пропустити свій мінібас. Я користувався рейсом «Бангкок - Паттайя» тільки один раз, але запам'ятав, що вказаний маршрут має номер 4. Начебто така цифра була написана на квитку і точно на самому транспорті.

Наостанок кілька слів про недоліки цього способу дістатися з Бангкока в Паттайї. Пізно ввечері використовувати мінібас не вийде, тому що останній рейс о 20:00. На мій погляд краще не використовувати його при наявності великих сумок або валіз. У мене при собі був лише невеликий рюкзак, а й для нього місця в мінібаси не було: багажника як такого можна сказати немає, ряди сидінь близько один до одного, а автобус не відправляється, поки всі місця не будуть зайняті. В результаті мені при зростанні 183 см довелося всю дорогу тримати рюкзак на колінах, що зовсім не сприяло комфорту.

Крім того, не раджу займати задній ряд сидінь тим, хто хоче помилуватися видом з вікна під час руху. Задній ряд сидінь в тайських мінібас зазвичай піднятий над іншими, тому для того, щоб дивитися у вікно, доводиться нахилятися або згинати шию, що швидко стомлює. Нарешті, якщо під час шляху ви помітили, що мікроавтобус з'їхав з дороги і зупинився, а люди почали виходити з нього без речей, швидше за все ви ще не в Паттайя, а заїхали на заправку.

При цьому у вас є близько 10 хвилин на те, щоб купити фруктів або їжі у вуличних торговців, або ж сходити в магазин купити безалкогольних напоїв Таїланду або холодного пива Таїланду . Виходити з мінібас потрібно в будь-якому випадку, тому що за законом пасажирам перебувати всередині під час заправки паливом заборонено. Тому якщо нічого не бажаєте купувати - просто розімніть ноги. Незалежно від того, який спосіб дістатися з Бангкока в Паттайї ви виберете, бажаю приємної поїздки!

Буду дуже вдячний, якщо ви ПІДТРИМАЙТЕ ПРОЕКТ посилання в Інтернеті, клікнувши по розташованим в лівій частині сторінки іконки СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ!

Новости