Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок з дітьми самостоятельно.Дворец відкриттів в Парижі - тут стають вченими

Палац відкриттів і винаходів (Palais de la Decouverte) - безсумнівно, одне з місць в Парижі, яке слід обов'язково відвідати з дітьми Палац відкриттів і винаходів (Palais de la Decouverte) - безсумнівно, одне з місць в Парижі, яке слід обов'язково відвідати з дітьми. Відомий також як Паризький музей Науки він розташований недалеко від Єлисейських Полів - в західному крилі Великого палацу (Grand Palais) на авеню Франкліна Д. Рузвельта.

Спочатку музей створювався як виставка Жана Батіста Перрена, лауреата Нобелівської премії з фізики, в рамках Всесвітньої виставки в 1937 році. Потім, за рішенням французького уряду стала популярною виставка була перетворена в музей. Сам Великий палац, до речі, був теж побудований до Всесвітньої виставки, але тільки в 1900 році, за проектом архітектора Альберта-Фелікса-Теофіла Тома.
Засновники музею своєю головною метою вважали зробити доступними наукові відкриття для ознайомлення з ними широкого загалу, показати, що наскільки важливу роль відіграє наука в житті людей, і як дослідження і відкриття змінюють цивілізацію. Тут можна підійти до науки практично - через експерименти, моделі, відео та інтерактивні термінали, тимчасові виставки, що представляють останні досягнення науки і техніки.

Сьогодні Палац відкриттів в Парижі займає площу близько 25 тисяч квадратних метрів Сьогодні Палац відкриттів в Парижі займає площу близько 25 тисяч квадратних метрів. У ньому представлені постійні експозиції за такими основними темами, як фізика, математика, астрономія, геологія, хімія і біологія.
Цей музей буде цікавий відвідувачам будь-якого віку, навіть найменшим - тут все можна чіпати руками! Але перш за все варто прийти школярам, ​​які захоплюються природничими науками. Тут вони зможуть ознайомитися з усіма науковими відкриттями, починаючи з освоєння космосу і закінчуючи дослідженнями життя бджіл, отримати відповіді на свої питання, і все це в доступному їм форматі. Взагалі, при кожному тематичному залі є аудиторія, куди приходять місцеві школярі ставити досліди і робити лабораторні роботи. А недавно проведене дослідження, показало, що близько 50% головних наукових досягнень було зроблено французькими вченими, натхненними колись в дитинстві відвідуванням цього чудового музею!

На жаль, практично всі пояснювальні матеріали надані французькою мовою На жаль, практично всі пояснювальні матеріали надані французькою мовою. Тому краще, як можна спланувати відвідування музею - це просто ходите по залах, натискаю на будь-яку вподобану вам кнопку, не надто вдаючись у теорію. Все одно, це буде неймовірно цікаво.

У гостей Палацу Відкриттів в Парижі є можливість взяти участь в інтерактивних експериментах з коментарями лекторів, тут їм надана повна свобода досліджень і пересувань - на відміну від звичних музеїв тут можна чіпати експонати руками, «натискати на кнопочки». При цьому знайомство з наукою відбувається різними цікавими способами - наприклад, вивчення фізики поєднане з катанням на каруселі, в планетарії вас забирає в захмарні дали.
А співробітники музею, які працюють з дітьми, розігрують перед ними роль вчених-диваків, схожих на професора з фільму «Назад в майбутнє». Захоплююча подорож у світ науки залишить прекрасні враження не тільки у дітей, але і у дорослих. Ви дійсно не пошкодуєте.

Також в музеї можна побачити тимчасові виставки як, наприклад, «Подорож всередині клітини» - фільм у форматі 3D, який переносить вас всередину клітини і розповідає про складності її будови, або «Питання про атмосферу», що розповідає про метеорології, кліматі і проблемах, що мають ставлення до «озонової діри» Також в музеї можна побачити тимчасові виставки як, наприклад, «Подорож всередині клітини» - фільм у форматі 3D, який переносить вас всередину клітини і розповідає про складності її будови, або «Питання про атмосферу», що розповідає про метеорології, кліматі і проблемах, що мають ставлення до «озонової діри».

А ще цікавіше буде відвідування цейсівські Планетарію, купол якого становить 15 метрів. Незважаючи на те, що за вхід сюди треба буде заплатити окремо, воно того варто. У планетарії можна поспостерігати за всіма небесними явищами з будь-якої точки планети і в будь-яку епоху (починаючи з давніх-давен і закінчуючи далеким майбутнім), або побачити Сонячну систему з будь-якої іншої планети. А ще цікавіше буде відвідування цейсівські Планетарію, купол якого становить 15 метрів Тут вам запропонують подивитися кілька фільмів по 45 хвилин кожен, один з яких - «Космічна Одіссея Аріан-5» - демонстраційна симуляція двох космічних місій ракети-носія в 3D.

сайт www.palais-decouverte.fr
Адреса Палацу Відкриттів в Парижі: Avenue Franklin D.Roosevelt, VIII округ
Метро Champ-Elysees - Clemenceau, RER Invalides
Години роботи: вівторок - субота 9.30-18.00, неділя та святкові дні 10.00-19.00.
Вихідні: понеділок 1 січня, 1 травня, 14 липня, 15 серпня, 25 грудня.

Вартість: дорослі 7 євро, з 6-25 років і дорослі старше 60 років - 4.50 євро.
Квиток в Планетарій 3.50 євро.

Новости