Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Самостійно відвідати пивоварню, замок Шляйсхайм, Нимфенбург Мюнхен

  1. Перша пам'ятка Палац Шляйсхайм / Schloss Schleißheim
  2. У німців не тільки хороші дороги, Замок Нимфенбург / Schloss Nymphenburg

Що відвідали самостійно в Мюнхені без допомоги туристичної компанії? Багато цікавих місць, такі як палац Шляйсхайм, замок Німфенбург і обов'язково пивоварню. Всі пам'ятки Мюнхена відвідати за такий короткий термін неможливо, але використовуючи практичну інформацію туристів, можна встигнути багато. У столиці Баварії ми перебували з 17 липня по 22 липня 2013 року (з середи по понеділок), погода була 28-30 ° С. Квитки на літак придбали заздалегідь, так що був час трохи почитати про місто, визначні пам'ятки і про транспорт. На перший погляд здалася трохи заплутаною система квитків громадського транспорту MVV (www.mvv-muenchen.de), але і в цьому полягають пізнання іншої країни, так що думаю з цим ми впоралися.

День перший (середа):

  • Палац Шляйсхайм / Schloss Schleißheim (www.schloesser-schleissheim.de)
  • Замок Нимфенбург / Schloss Nymphenburg (www.schloss-nymphenburg.de)
  • Театр Резиденції (Кювійе) / Cuvilliés-Theater (www.residenz-muenchen.de)
  • Хофбройхаус «Придворна пивоварня» / Hofbräuhaus (www.hofbraeuhaus.de)

В Мюнхен прилетіли в 10 ранку, отримали багаж. В аеропорту приємно бачити рекламу російською мовою, де можна оздоровитися, але ще приємніше думати що добре, що приїхав ні за цим. На стійці інформації взяли туристичну карту «План міста» російською мовою, потрібно зауважити, що це теж рідкість, майже ні в одному музеї Мюнхена немає планів російською мовою. У квиткових касах, де інформація і спуск з покажчиком «S» придбали квитки на три доби на білу зону (Ringe 1-4) (центральна частина міста) і додатково на 1 добу (Ringe 5-16), вийшло на 1 добу все зони , так як була середа проїзний на тиждень вже купити не можна (тільки в понеділок).

За вказівниками спустилися до електропоїзду «S-Bahn», так як нам потрібно було до головного залізничного вокзалу «Hauptbahnhof / Central Station», то можна сідати в будь-який потяг S1 або S8, дорога займає 40 або 46 хвилин, в залежності від номера поїзда. Жили ми в готелі «Меrcure Hotel Muenchen City Center», від залізничного вокзалу до готелю йти хвилин 7.

Про готель: дуже сподобалося розташування, близько від головного залізничного вокзалу «Hauptbahnhof» і центру міста. Зупинка трамваїв № 18, 19 і метро «U» - «Hauptbahnhof».

Номер дворівневий з килимовим покриттям - затишний, чистий. У номері на першому поверсі диванчик, крісло, столик, стіл, стілець, чайник і чайні приналежності, мінібар - пиво, вода мінеральна, вода газована солодка, чай, кава (безкоштовно). Сейф з кодовим замком (безкоштовно). У ванній кімнаті: ванна, інше як зазвичай, мило, шампунь, кондиціонер, зволожуючий крем, сіль для ванни, шапочка, склянки, рушники.

Що відвідали самостійно в Мюнхені без допомоги туристичної компанії

Номер в готелі «Меrcure Hotel Muenchen City Center» Мюнхен Номер в готелі «Меrcure Hotel Muenchen City Center» Мюнхен   Вид номера в готелі «Меrcure Hotel Muenchen City Center»   На першому поверсі диванчик для перегляду телевізора Вид номера в готелі «Меrcure Hotel Muenchen City Center» На першому поверсі диванчик для перегляду телевізора

На другому поверсі: ліжка, тумби, кондиціонер, телевізор.

Вид першого і другого поверху

Сніданок не оплачували, тому не знаю. Персонал привітний і дружелюбний. Інтернет платний, для лояльних клієнтів безкоштовно. Газета - щоденні новини російською мовою, в холі готелю. Заселення після 14.00.

Залишили речі в камері схову готелю і поїхали до палаців, але в Мюнхені в рекламних проспектах вони називаються замки. У моєму розумінні палац і замок це трохи різні будови, а ось в Німеччині палац і замок це одне і теж.

Перша пам'ятка Палац Шляйсхайм / Schloss Schleißheim

Першим пунктом був замок Шляйсхайм і парк / Schloss und Gartenverwaltung Schleißheim, він знаходиться далеко від центру, тому вирішено було почати з нього і використовувати добовий квиток на транспорт , Щоб потім не розбиратися з додатковими транспортними зонами.

До замку Шляйсхайм добиралися з головного залізничного вокзалу «Hauptbahnhof / Central Station» на електричці S1 станція «Oberschleißheim» (їхати -25 хвилин), вийшли, спустилися з платформи і пішли за вказівниками Schloss Schleißheim в палаци (йти хвилин 20).

Так як в Мюнхені планувалося відвідати кілька палаців, то відразу придбали єдиний квиток по палацах на 14 днів - вартість на одного дорослого 24 євро. Придбати такий квиток можна в будь-якій касі палацу, який входить до переліку Баварських замків, який можна подивитися на сайті (www.schloesser.bayern.de), а також більш детально ознайомитися про кожного палаці, але тільки на німецькою або англійською мовою, подивитися віртуальний тур, години роботи, вартість і як дістатися. Квиток - це картка, на якому проставлені дати з ___ і по__ і вписується Ім'я Прізвище власника. Існують квитки по Баварським палацам на рік, а також сімейні на 14 днів і рік.

Існують квитки по Баварським палацам на рік, а також сімейні на 14 днів і рік

Квиток на відвідування Баварських замків на 14 днів

Дітям до 18 років майже всі музеї безкоштовно, тільки можуть попросити показати документ, в нашому випадку паспорт. Придбання даного квитка вигідна, якщо ви відвідаєте більше 3 замків, як правило, 4 замок буде безкоштовним.

На підставі єдиного квитка отримали вже безкоштовно комбінований квиток в палаци Шляйсхайм (три замки (палацу) - Старий- Altes Schloss, Новий- Neues Schloss, Лустхайм- Schloss Lustheim), вхід в парк вільний. Якщо купувати квиток тільки в ці палаци то:

Вартість вхідних квитків (комбінований - дорослий) - 8 €.

Вартість вхідних квитків (до 18 років) - 0 €.

Вихідний день понеділок, з квітня по вересень працює з 9.00 до 18.00, з жовтня по березень з 10.00 до 16.00.

Можна купувати окремий квиток і в кожен палац, буде трохи дорожче, але швидше за все немає сенсу, тому що їхати далеко (хвилин 30 від центру), а самі вони знаходяться на досяжному відстані (всі три палацу на одній території).

Замок Шляйсхайм / Schloss Schleißheim являє собою величезний палацовий комплекс, який знаходиться в парковій зоні і складається з трьох замків (палаців) - Старого / Altes Schloss, Нового / Neues Schloss і Лустхайм / Schloss Lustheim барочного стилю, останній філія Баварського національного музею, де представлена посуд. У двох інших чудові інтер'єри, картини художників європейського барочного мистецтва. Ми відвідали відразу три замки (палацу) - Старий, Новий, Лустхайм і погуляли по парку (вхід в парк вільний), ні в парку, ні в палацах крім доглядачів нікого немає, просто дуже мало відвідувачів.

Ми відвідали відразу три замки (палацу) - Старий, Новий, Лустхайм і погуляли по парку (вхід в парк вільний), ні в парку, ні в палацах крім доглядачів нікого немає, просто дуже мало відвідувачів

Вид Старого / Altes Schloss палацу Шляйсхайм Мюнхен Вид Старого / Altes Schloss палацу Шляйсхайм Мюнхен   Перед Новим / Neues Schloss палацом Шляйсхайм Мюнхен   Вид Нового / Neues Schloss палацу Шляйсхайм Мюнхен   Вид Лустхайм / Schloss Lustheim палацу Шляйсхайм Мюнхен   Паркова зона палацу Шляйсхайм Мюнхен   Розпис стелі палацу Шляйсхайм Мюнхен Перед Новим / Neues Schloss палацом Шляйсхайм Мюнхен Вид Нового / Neues Schloss палацу Шляйсхайм Мюнхен Вид Лустхайм / Schloss Lustheim палацу Шляйсхайм Мюнхен Паркова зона палацу Шляйсхайм Мюнхен Розпис стелі палацу Шляйсхайм Мюнхен

Загальний вигляд фасадів будівель на фотографіях не відображає всієї краси і величавості у внутрішньому оздобленні палаців. Зали великі, їх багато, прекрасно декоровані і розписані, безліч картин, за задумом колишніх правителів, планували перевершити Лувр і як завжди грошей не вистачило. Не зрозуміло чому так мало людей відвідують ці палаци. Що б захотіти обов'язково відвідати ці замки, дуже рекомендую відвідати сайт і провести для себе віртуальну екскурсію, клацай тут .

У німців не тільки хороші дороги, Замок Нимфенбург / Schloss Nymphenburg

Після огляду визначних пам'яток, пішли на електричку, потрібно було ще відвідати замок (палац) Нимфенбург раніше планувалося його відвідування в п'ятницю, але на сайті була інформація, що не працюватиме, тому ми поїхали ні до вокзалу «Hauptbahnhof / Central Station», а до станції «Moosach», перейшли на станцію метро U3, U1 доїхали до станції «Rotkreuzplatz» і на трамваї № 12 доїхали до «Romanplatz» кінцева і недалеко замок (палац) Нимфенбург. Було 16.00, в касах нікого, показали свій єдиний квиток, отримали квиток (безкоштовний) і можна йти оглядати Великий палац / Schloss Nymphenburg, музей екіпажів / Marstallmuseum, павільйон (мисливський будиночок) / Amalienburg, павільйон (банний комплекс) / Badenburg, павільйон ( чайний будиночок) / Pagodenburg, парк, каплицю Магдаленклаузе / Magdalenenklause ,.

Вартість вхідних квитків (комбінований - дорослий) - 11.50 € (літо), 8.50 € (зима)

Вартість вхідних квитків (до 18 років) - 0 €

Працює без вихідних, з квітня по 15 жовтня з 9.00 до 18.00, з 16 жовтня по березень з 10.00 до 16.00. Взимку не працюють павільйони.

Замок (палац) Нимфенбург прекрасний, ще приємний момент, що можна прослухати екскурсію з аудіо-гідом російською мовою, вражає звичайно краса залів, але після замку Шляйсхайм, розумієш, що для Баварії це «норма», не залишили без уваги Галерею краси короля Людвіга I.

Замок (палац) Нимфенбург прекрасний, ще приємний момент, що можна прослухати екскурсію з аудіо-гідом російською мовою, вражає звичайно краса залів, але після замку Шляйсхайм, розумієш, що для Баварії це «норма», не залишили без уваги Галерею краси короля Людвіга I

Замок Нимфенбург Мюнхен Замок Нимфенбург Мюнхен   Парк замку Нимфенбург Мюнхен Парк замку Нимфенбург Мюнхен

Після огляду замку (палацу) Нимфенбург, прогулялися по парку, парк просто величезний, все звичайно обійти не змогли, та й не було такої мети, тому відвідали музей екіпажів (карет), павільйон (мисливський будиночок) Амаліенбург, павільйон (банний комплекс) Баденбург , пройшлися по алеях «вікових» дерев і пішли на зупинку трамвая № 17.

На зупинках є електронне табло, де висвічується номер і час потрібного тобі маршруту, а також є маршрутний лист з назвами зупинок і часом в дорозі, за яким можна подивитися в ту чи сторону тобі їхати, якщо звичайно знаєш назву зупинки, але так як нам потрібен головний залізничний вокзал «Hauptbahnhof», то звичайно ніяких проблем з цим не було.

На зупинках є електронне табло, де висвічується номер і час потрібного тобі маршруту, а також є маршрутний лист з назвами зупинок і часом в дорозі, за яким можна подивитися в ту чи сторону тобі їхати, якщо звичайно знаєш назву зупинки, але так як нам потрібен головний залізничний вокзал «Hauptbahnhof», то звичайно ніяких проблем з цим не було

Зупинка трамвая Sendliger Tor Мюнхен

Зупинка трамвая Sendliger Tor Мюнхен

Зупинка трамвая графік руху

Найчастіше в салоні автобуса, вагонах трамваїв, метро і електричок є табло, на якому висвічується назва зупинки або ж оголошують, що звичайно менш зручно.

До вокзалу ми доїхали хвилин за 20, в громадському транспорті, завжди є вільні місця, тому ніякого дискомфорту не відчуваєш.

На вечір були квитки на концерт в театр Резиденції або театр Кювійе / Cuvilliés-Theater початок 20.00, замовляли через інтернет ще вдома, тому залишався час заселитися в готель, відпочити і дістатися на трамваї № 19 до зупинки «Staatsoper».

Концерт камерної музики, чудові виконавці, шикарний зал в стилі рококо, публіка дуже добре зустрічає артистів. Після добре проведеного вечора, ми вийшли з театру і пішли місту.

За вуличках-закуточках вийшли до пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus,

На підході до пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus На підході до пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus   Орієнтир до пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus Орієнтир до пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus

зайшли в цей історичний і туристичний об'єкт. Це стара пивоварня, і вона створювалася як придворна пивоварня і тому Хофбройхаус переводитися, як придворний пивний будинок. З 1610г. було дозволено продавати пиво всім, а не тільки придворним. Цю пивоварню відвідували багато відомих людей. Її може відвідати одночасно 4000 чоловік. Хочете знати більше заходите на сайт (там інформація на 3 мовах: німецька, англійська та російська) www.hofbraeuhaus.de, але смак пива по інтернету не передати. Він здивував своїми різноманітними красивими залами і інтер'єрами, музеєм. Тут ми відчули приємну обстановку і дружелюбність людей. Сподобалося барвисте меню, в тому числі і російською мовою. Обслуговують привітні офіціанти в баварських національних костюмах, деякі говорять російською мовою.

Пивний ресторан Hofbräuhaus Мюнхен Пивний ресторан Hofbräuhaus Мюнхен   Зал пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus   Інтер`єр пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus   Веселі німці   Рулька пивний ресторан   На фото красиво, на смак відмінно   Музей пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus Мюнхен   Експонати музею пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus Мюнхен Зал пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus Інтер`єр пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus Веселі німці Рулька пивний ресторан На фото красиво, на смак відмінно Музей пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus Мюнхен Експонати музею пивного ресторану Хофбройхаус / Hofbräuhaus Мюнхен

За перший день ми відвідали кілька цікавих місць і пам'яток, але необхідно пам'ятати, що тільки заздалегідь спланований маршрут, забезпечить повне його виконання.

Новости