Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Про місто Астана і його визначні пам'ятки

  1. 1. Байтерек
  2. 3. Ак Орда

Рік заснування: 1862 рік Рік заснування: 1862 рік   Колишні назви: Акмола, Цілиноград, Акмолинської   Населення: 880,191 людина   Площа: 722 км²   Часовий пояс UTC + 6   Телефонний код міста: +7 7172   Астана   - з толіца Республіки Казахстан

Колишні назви: Акмола, Цілиноград, Акмолинської

Населення: 880,191 людина

Площа: 722 км²

Часовий пояс UTC + 6

Телефонний код міста: +7 7172

Астана - з толіца Республіки Казахстан. Місто отримало статус столиці 10 червня 1998 року. До цього столицею був Алмати. Третій місто Касзахстана по населенню, після Алмати і Шимкента. Сучасна столиця Казахстану, будівництво якої йде надзвуковими темпами. Готелі високого рівня, дзеркальні хмарочоси, широкі проспекти і красиві набережні: саме такою постає перед туристами нинішня Астана.

Цікавими фактами про Астані є такі факти як то, що в світі всього дві столиці держав лежать в басейні Північного Льодовитого океану - Улан-Батор (лежить в басейні річки Єнісей) і Астана (річка Есиль належить басейну річки Іртиш, що впадає в Об) і Астана , згідно з австрійським геополітику Йордісу фон Лохаузену, знаходиться в геополітичному центрі тяжкості Євразії.

Зовнішність і атмосфера Астани говорить про спрямованість Казахстану в майбутнє. Молода столиця Казахстану дуже сучасна і яскрава. Неординарні архітектурні проекти із застосуванням передових технологій і дизайну, суперсучасні готелі, бізнес-центри, багатоповерхові новобудови відображають сміливі амбіції і фонтануючу енергію міста.

В Астані близько 20 парків, 13 музеїв, 5 театрів і велика кількість інших пам'яток, які приваблюють гостей міста, і радують своєю красою місцевих жителів. У цьому списку тільки деякі з них:

1. Байтерек

Монумент «Астана - Байтерек» це унікальна споруда, аналогів якому в світі немає. Байтерек - символ незалежної Казахстану, є не тільки пам'яткою Астани, а й візитною карткою оновленого Казахстану.

Вежа Байтерек (в перекладі з казах. - «тополя») висотою 150 м символізує собою молоду і розвивається столицю Казахстану. Вежу увінчує вершина з великою кулею, колір якого змінюється в залежності від освітлення. «Коріння» башти - нижні поверхи, що йдуть під землю на 4 м. Тут розташовані акваріуми, кафе і галерея.

З панорамного залу Байтерек з висоти 86 м відкривається прекрасний вид на місто, а за свою схожість з гігантським льодяником Байтерек колись отримав прізвисько «чупа-чупс». У центрі панорамного залу вежі знаходиться дерев'яний глобус c 17 пелюстками, підписаними 17 представниками різних світових релігій, а поруч з глобусом на красивому столику стоїть «машина виконання бажань» зі зліпком долоні президента Назарбаєва.

2. Палац Миру та Злагоди

Його називають восьмим чудом світу. Палац Миру і злагоди в Астані побудований у формі правильної піраміди висотою 62 м і такої ж шириною біля основи. Він був побудований спеціально для проведення міжнародного Конгресу лідерів світових і традиційних релігій. Палац побудований у вигляді піраміди за принципом «Золотого перетину Фібоначчі».

Палац побудований у вигляді піраміди за принципом «Золотого перетину Фібоначчі»

3. Ак Орда

Акорда - резиденція Президента Республіки Казахстан. Розташована на лівому березі річки Ішим в столиці Казахстану Астані, на початку Водно-Зеленого бульвару, в трьохстах метрах від монумента столиці Байтерек.

Президентська резиденція будувалася 3 роки із застосуванням сучасних технологій. Тут регулярно проводяться екскурсії, під час яких можна побачити центральний хол площею 1800 кв. метрів, зал прес-конференцій, урочистий зал, Зимовий сад і інші приміщення.

метрів, зал прес-конференцій, урочистий зал, Зимовий сад і інші приміщення

4. Етно-меморіальний комплекс «Карта Казахстану - Атамекен»

Етно-меморіальний комплекс «Карта Казахстану - Атамекен» створений за проектом відомих архітекторів і дизайнерів. Тут ви побачите Казахстан в "мініатюрі", площею приблизно як два футбольних поля.

На карті комплексу розташовано 14 областей і 2 міста республіканського значення: Астана і Алмати, і представлено все різноманіття природно-кліматичних зон і ландшафтів, а також архітектури і містобудівних ансамблів Казахстану, в тому числі пам'яток історії та культури.

На карті комплексу розташовано 14 областей і 2 міста республіканського значення: Астана і Алмати, і представлено все різноманіття природно-кліматичних зон і ландшафтів, а також архітектури і містобудівних ансамблів Казахстану, в тому числі пам'яток історії та культури

5. Музей Першого Президента Республіки Казахстан

У музеї зберігаються архівні документи, наукові праці, книги, колекції подарунків, нагород та інші матеріали, які стосуються історії суверенної Казахстану і розкривають етапи життя, державної і громадської діяльності Першого Президента країни.

6. Астана Опера

Театр опери та балету «Астана Опера» - одна з наймолодших пам'яток Астани. Розкішне оформлення театру чи залишить відвідувачів без вражень, як і його багатий репертуар.

Розкішне оформлення театру чи залишить відвідувачів без вражень, як і його багатий репертуар

7. Символ столиці - «Хан Шатир»

Втіленням ще однієї архітектурної фантазії сера Фостера і новим символом Астани став «Хан Шатир» - торгово-розважальний комплекс, будівля якого нагадує гігантський намет. На території Хан Шатир площею 127 тис. Кв.м. розміщені магазини, кафе, ресторани, кінотеатри і навіть аквапарк з штучним пляжем і басейни з хвилями. Але головною родзинкою Хан Шатир є пляжний курорт з тропічним кліматом і білосніжним піском з Мальдівських островів!

8. Думан

Розважальний центр «Думан» об'єднує в собі безліч цікавих об'єктів. Це і найсучасніший 5D-кіноатракціони, і купольний простір з точними копіями та макетами знаменитих пам'яток історії, і безліч магазинів, і єдиний в СНД Океанаріум, який знаходиться більш ніж в 3 тис. Км від моря. Незважаючи на таку віддаленість, в океанаріумі зібрано близько 2 тис. Представників морської фауни.

Представників морської фауни

9. Цирк

Під час екскурсії по Астані можна побачити багато дивовижних архітектурних будівель, але також можна помітити і величезний інопланетний корабель, що приземлився між звичайними будинками. Не варто лякатися: ця гігантська літаюча тарілка в центрі міста всього лише будівля цирку, побудоване в такій незвичній формі. Фантастичні обриси цирку як не можна до речі відповідають сучасному стилю Астани і відмінно вписуються в архітектуру міста.

Усередині цирку розташована арена в 13 метрів діаметром, навколо якої розміщується 2000 глядацьких місць. При цьому сцена оснащена механікою для зміни сторін майданчика: для польотів під куполом, трапеція, льодовий каток, манеж і інші. А поруч з будівлею цирку розташувалися різні службові будівлі: готельний комплекс, адміністративний блок і вольєр.

А поруч з будівлею цирку розташувалися різні службові будівлі: готельний комплекс, адміністративний блок і вольєр

10. Мечеть Хазрет-Султан

Однією з найсучасніших визначних пам'яток Астани, молодий столиці Казахстану, є соборна мечеть Хазрет Султан. Ця найбільша мечеть Центральної Азії будувалася 3 роки і була урочисто відкрита в липні 2012 року. Колосальна будівля нагадує східний палац, а в його будівництві брало участь понад 1500 будівельників і майстрів, спільними зусиллями створили красивий пам'ятник архітектури Астани.

Назва «Хазрет Султан» перекладається як «Святіший Султан». Мечеть була названа в честь одного з суфійських шейхів - Ходжі Ахмеда Яссаві (XII століття), який був поетом, філософом і мусульманським святим, відомим на території всієї Центральної Азії. Мавзолей святого розташований в казахському місті Туркестан.

Мавзолей святого розташований в казахському місті Туркестан

Квитки на всі події культурно-спортивного життя Астани ви можете придбати на сайті ticketon.kz

Новости