Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Павлодар

  1. Набережна У будь-який час дня і ночі, за любої погоди Павлодарська набережна - the must of the must-visit....
  2. Теплохід та інші плавучі радості
  3. Міський сад

Набережна

У будь-який час дня і ночі, за любої погоди Павлодарська набережна - the must of the must-visit. Як ходити вздовж річки і сидіти на лавках у тіні дерев або скочуватися взимку з крижаних схилів ви і самі розберетеся, тому розповім про своє улюблене заняття там, та й не тільки моєму. У будь-який час дня і ночі, за любої погоди Павлодарська набережна - the must of the must-visit

Набережна приваблює не тільки пішоходів, а й любителів альтернативних видів пересування - велосипедистів, ролерів, скейтерів. Можна (і навіть потрібно) хоча б раз приєднатися до живої натовпі і прокотитися по вечірній набережній. Для цього на самій набережній і на вулицях поруч відкриті пункти прокату спортінвентарю - від самокатів до скутерів. Час прокату обійдеться вам мінімум в 500 KZT (9USD / 100RUB).

Центральна площа перед акіматом

Примітно це місце тим, що звідси видно цілих два легендарних місця в місті - Павлодарський «Біг-Бен» і градусник. «Біг-Бен» - буквально символ міста. Насправді, ця будівля головного відділення пошти в місті, якому прибудована вежа з великими годинами, які видно практично з будь-якої частини набережної. На башті (для чогось) прибудована маленька синя «шапочка»-купол з прапором. На іншому боці вулиці - градусник. І навіть без лапок, тому що це дійсно величезний, в висоту трьох поверхів градусник. Це місце, звідки починаються всі дружні і ділові зустрічі. Адже якщо не знаєш, як не втратити людини і точно зустрітися - зустрічайтеся на градуснику.

Теплохід та інші плавучі радості

Теплоходів прогулянки - інше символічне заняття в Павлодарі. Без теплоходів не обходяться випускні та весілля, та й просто літні вечори. Це місце, де вдень можна насолодитися приємним вітерцем на палубі і подивитися на місто з боку, а ввечері від щирого серця потанцювати на дискотеці, відволікаючись хіба що помилуватися на дивовижний краєвид нічного Павлодару. Прогулянка займає одну годину, а коштує як мінімум 800 KZT (14USD / 160RUB) .З перших жарких днів від рятувальної станції за старим пляжем з ранку і до вечора ходить паром через Іртиш. На протилежному березі - тепла течія Іртиша, де температура води на 5-7 градусів вище, ніж в загальній течії. Переправа на поромі в обидва боки обійдеться вам в 600 KZT (10,3USD / 120RUB), а на моторному човні трохи дорожче - 1200 KZT (22USD / 240RUB) з людини.

Міський сад

Головним парком міста вважається Міський сад. Це дійсно те місце, де можна знайти заняття до душі для будь-якого віку. Почнемо з того, що це єдиний парк атракціонів в місті, тому не можна не відвідати його. Атракціонів не дуже багато, але колесо огляду, наприклад, безумовно заслуговує вашої уваги. Ціни на квитки варіюються, але не перевищують 500 KZT (8,6USD / 100RUB). Для дітей крім каруселей є різні кораблики і басейни з кульок, кілька батутів і лабіринт, так що чимось зацікавити ваше чадо точно получітся.Рядом з одним із входів розташована порівняно невелика траса для картингу. Я ніколи на ньому не каталася, але, думаю, що це звичайнісінький картинг, який зацікавить його любителів. Після гойдалок-каруселей, батутів і великого тенісу приємно повечеряти великою компанією, для чого в парку розбиті вуличні кафе і одне крите кафе «Літо». Ну і який же парк атракціонів без кульок і солодкої вати?

Ну і який же парк атракціонів без кульок і солодкої вати

Ну і який же парк атракціонів без кульок і солодкої вати?

Новости