Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

парк святого Джеймса в Лондоні

Зелений Парк (офіційно The Green Park) - один з Королівських парків Лондона
Зелений Парк (офіційно The Green Park) - один з Королівських парків Лондона. Займає територію в 53 акра (21га), знаходиться між лондонським Гайд-парком і Парком Святого Джеймса. Разом з Садами Кенсінгтона і садами Букінгемського Палацу - майже безперервна відкрита місцевість, що простягнулася від Уайтхоллу і Станції Вікторія до Кенсінгтона і Ноттінг-Хілл.
На відміну від своїх сусідів Зелений парк не імент жодного озера. Крім того, є лише Пам'ятник Канаді Пьерра Гранше і Констанцький Фонтан. Вся територія парку - зарослі луки. Парк межує на півдні з Холмом Конституції, на сході - з пішохідним Королівським Проспектом і на півночі - з Пікаділлі. Зустрічається з Парком Святого Джеймса в Королівських Садах з Пам'ятником Вікторії в центрі, навпроти входу в Букінгемський Палац. На півдні розташована церемоніальна алея The Mall і будівлі Палацу Святого Джеймса і Будинок Клеренса розташована на сході від парку. Станція метро «Зелений Парк» - великий транспортний вузол, розташований на Пікаділлі, Вікторія, ще одна зупинка знаходиться біля північного кінця Королівського Проспекту.
Парк Сент Джеймс (St. James`s Park) славиться своєю колекцією лебедів, пеліканів і качок - тут живе понад 30 видів птахів!

Парк розташований між Букінгемським палацом і Уайтхоллом, є одним з найпопулярніших парків Лондона. Колись був мисливськими угіддями короля Генріха VIII, згодом вони перетворилися в традиційні місця годування качок.
Важлива особливість парків Лондона те, що вони не тільки рясніють чудейснішімі пейзажами, а й відмінно пристосовані для відпочинку великих мас людей. Планування парків пов'язана зі старими традиціями відпочинку на відкритому повітрі і масового спорту.
деталі

Урядові офіси і установи, що починаються у Королівських Палаців, простягаються уздовж східної частини Зеленого Парку і далі, на південь. Їх легко розрізнити, стоячи на кордоні Зеленого Парку або Парку Святого Джеймса, зі скляними дахами прямо внизу. Кімнати перетворені в мережі коридорів, частина Військового Кабінету Другої Світової Війни.

Новости