Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Палаци і парки Мюнхена

  1. Читати першу частину Читати другу частину
  2. Читайте також:

Читати першу частину

Читати другу частину

Палац Нимфенбург (Schloss Nymphenburg)

Палац Нимфенбург (Schloss Nymphenburg), колишня літня резиденція династії Віттельсбахів, є одним з найбільших королівських замків Європи. Красиве симетрична будівля в стилі бароко, побудована за наказом курфюрста Фердинанда Марії (1636 - 1679) і подароване дружині Генріетте Аделаїді Савойської (1636 - 1676) в честь дня народження довгоочікуваного спадкоємця престолу Макса Емануеля (1662 - 1726), щорічно відвідують понад 300 тис. відвідувачів. Великий внесок у розбудову та розширення площі палацу вніс пізніше і сам Макс Емануель.

Туристів приваблює не тільки внутрішнє оздоблення кімнат зі старовинними меблями, картинами і фресками, а й чотири музеї, що знаходяться на території палацу: Музей екіпажів (Marstallmuseum), Музей порцеляни (Porzellanmuseum), Музей Людина і природа (Museum Mensch und Natur), Музей німецького художника і графіка Ервіна фон Крейбіга (Erwin von Kreibig-Museum).

Всесвітньо відома Галерея красунь (Schönheitengalerie) Людвіга I, розташована в південному крилі замку. Майже всі 36 портретів благородних дам і дівчат незнатного походження належать пензлю придворного художника Йозефа Карла Штілер (1 листопада 1781 - 9 квітня 1858).

Замок Блютенбург (Schloss Blutenburg)

Гідний відвідування колишній мисливський замок в стилі пізньої готики Блютенбург (Schloss Blutenburg), що омивається разом із приналежної йому капелою річкою Вюрм (Würm). Спочатку на його місці була інша фортеця, споруджена ще в XIII столітті, але з 1431 р по 1440 за наказом герцога Баварії Альбрехта III (1401 - 1460) вона була перебудована.

На даний момент тут розташовується міжнародна молодіжна бібліотека (Internationale Jugendbibliothek) з десятком тисяч видань на багатьох мовах світу. На території замку знаходиться невеликий ресторан і готель, де занурившись в атмосферу середньовіччя, може перекусити і зупинитися на нічліг будь-який бажаючий.

На території замку знаходиться невеликий ресторан і готель, де занурившись в атмосферу середньовіччя, може перекусити і зупинитися на нічліг будь-який бажаючий

Англійська сад (Englischer Garten)

На північному сході Мюнхена, на західному березі річки Ізар (Isar), розкинувся один з найбільших парків в світі Англійська сад (Englischer Garten) величиною ок. 4 кв. км. Назва він отримав від природного стилю англійських садів, взятого за зразок при розбивці парку, хоча спочатку він був Парком Теодора в честь курфюрста Карла Теодора (1724 - 1799), за дорученням якого і був створений парк, вперше відкрився в 1792 році. Незважаючи на величезну кількість відвідувачів (3,5 млн. Осіб на рік), в Англійському саду дуже чисто і затишно.

Парк рясніє зеленими насадженнями, водоймами, неабиякими архітектурними спорудами, пивними. Таким чином, це ідеальне місце для сімейних прогулянок і пікніків, занять спортом з друзями, посиденьок за кухлем прохолодного пива в компанії. Але і в поодинці тут теж не засумуєш, наприклад, якщо наважишся позасмагати разом з нудистами в спеціально відведених для цього владою частинах парку.

Але і в поодинці тут теж не засумуєш, наприклад, якщо наважишся позасмагати разом з нудистами в спеціально відведених для цього владою частинах парку

Олімпійський парк (Olympiapark)

Наступний в нашому списку - Олімпійський парк (Olympiapark), зведений до XX літніх Олімпійських ігор в Мюнхені і складається з Олімпійської зони, де розташовані Олімпійський стадіон і Олімпійська арена з гігантською баштою висотою 290 м, Олімпійського селища, Олімпійського прес-центру, що є зараз житлової зоною з торговим центром, і власне Олімпійського парку в більш вузькому сенсі з Олімпійської горою і Олімпійським озером.

Тут можна довго гуляти і захоплюватися красою парку і передовими для того часу ідеями і досягненнями німецьких інженерів. І в даний час тут проводяться різного роду спортивні і культурні заходи, в тому числі чемпіонати світу та Європи, концерти знаменитих артистів.

І в даний час тут проводяться різного роду спортивні і культурні заходи, в тому числі чемпіонати світу та Європи, концерти знаменитих артистів

Хофбройхаус (Hofbrauhaus)

Ще однією візитною карткою Мюнхена є всесвітньо відомий пивний ресторан Хофбройхаус на площі Плацль (Hofbräuhaus am Platzl). Раніше на його місці розташовувалася придворна пивоварня, де можна було випробувати пінний напій, але з часом зважаючи на популярності серед населення, місця стало вистачати далеко не всім бажаючим. Пивоварня переїхала, і в 1897 році тут був відкритий місткий триповерховий пивний ресторан з пивним садом, де панує приємна атмосфера веселощів і життєрадісності.

За весь час існування Хофбройхаус відвідали чимало відомих історичних особистостей, як наприклад, прожив кілька років в Мюнхені Володимир Ленін зі своєю дружиною Надією Крупської, яка пізніше писала в своєму щоденнику, що особливо охоче вони згадували про Хофбройхаус, де прекрасне пиво стирає всі класові відмінності.

На закінчення хотілося б ще раз нагадати, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути і тому Ласкаво просимо в Мюнхен! Herzlich Willkommen in München!

Читайте також:

Поглиблене вивчення німецької мови: «помилкові друзі перекладача»

Пам'ятки Мюнхена. Ратуші, собори, церкви

Ландсхут і його визначні пам'ятки

Замок Нойшванштайн у Баварії

Музей BMW в Мюнхені

природа Німеччини

Новости