Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місто Єйськ, Краснодарський край: відпочинок, фото, опис

  1. опис
  2. Як дістатися
  3. Пам'ятки міста та околиць
  4. Розваги
  5. Активний відпочинок
  6. природа

Розповімо, куди сходити і що подивитися в місті Єйську, який знаходиться на березі моря в Краснодарському краї. Почитайте про його визначні пам'ятки.

Почитайте про його визначні пам'ятки

На узбережжі Азовського моря, де піщана коса вдається в Таганрозька затока, лежить невеликий і дуже затишне місто Єйськ - п'ятий за чисельністю населення в Краснодарському краї (трохи більше 80 000 чоловік).

Заснований в середині 19 століття як морський порт, він досить швидко відбудували і знайшов привабливий зовнішній вигляд. Звичайно, стародавньою архітектурою місто, в силу своєї молодості, похвалитися не може, зате його центральна частина залишилася практично незмінною за минулі півтора століття. І навіть ті, хто приїжджає на курорт тільки з метою пляжного відпочинку або оздоровлення в санаторіях, неминуче закохуються в красиві вулички міста, в його особливу душевну атмосферу і в доброзичливих, привітних жителів.

Ідеї для поїздок:

Ідеї для поїздок:

опис

Єйськ популярний, в першу чергу, як спокійний, тихий курорт, що ідеально підходить для відпочинку з дітьми. Тут для цього є всі умови:

  • піщані пляжі з пологим входом в море, глибина біля берега незначна;
  • вода добре прогрівається;
  • велика частина року відрізняється сонячними днями;
  • клімат сприятливий;
  • багато зелені;
  • мало промислових підприємств, повітря чисте;
  • немає комарів;
  • ціни істотно нижче, ніж на курортах чорноморського узбережжя;
  • багато варіантів недорогого житла в крокової доступності від моря;
  • є все необхідне для відпочинку, включаючи безліч розваг для дітей різного віку.

Але не тільки сім'ї з дітьми люблять відпочивати тут: сюди із задоволенням приїжджає молодь і дорослі пари. Місто готове запропонувати кожному заняття до душі. Одним - неквапливі прогулянки по зеленим алеях і акуратним вуличках, іншим - запальні вечірки в клубах і активне нічне життя на Піщаної косі, третім - недорогі, але якісні бальнеологічні процедури. Крім того, тут знайдеться чимало цікавих місць і розваг на будь-який смак.

Приїжджати заради пляжного відпочинку сюди варто з кінця червень до середини вересня . Якщо ж купання не є головною метою, можна вибрати для поїздки травень і червень, коли ціни на житло знижені.

Якщо ж купання не є головною метою, можна вибрати для поїздки   травень   і червень, коли ціни на житло знижені

Як дістатися

Поки аеропорт в Єйську знаходиться на реконструкції і не приймає пасажирів, дістатися до курорту можна з аеропорту Краснодара, або з аеропорту Ростова-на-Дону. від Краснодара відстань складає близько 250 км, а від Ростова-на-Дону - близько 200 км. Рейсові автобуси і електрички доставляють до місця приблизно за 5 годин.

З інших міст можна приїхати на поїзді, електропоїзді і на міжміських автобусах. На особистому автомобілі слід рухатися в південному напрямку по федеральній трасі М-4 «Дон» за маршрутом Ростов-на-Дону - м Аксай - ст. Кущевська - ст. Староминская - м Єйськ.

Староминская - м Єйськ

Пам'ятки міста та околиць

Перше враження найкраще створюється під час прогулянки по пішохідній вулиці Свердлова в історичному центрі міста. Широку доглянуту вулицю, викладену бруківкою, по обидва боки прикрашають будівлі 19-20 століть, тут і там видніються вивіски кафе і невеликих магазинів, а вечорами по повітрю пливуть красиві мелодії у виконанні вуличних музикантів. Не менш приваблива з історичної точки зору вулиця Рози Люксембург - особняки, в яких раніше жили заможні буржуа, і до цього дня виглядають чудово!

Цікаво пройтися уздовж моря по вулиці Шмідта, яку вважають найширшої в світі, оскільки в Єйську знаходиться тільки її непарна сторона. Парна ж сторона вулиці розташовується в українському Маріуполі - через Таганрозький протоку.

Увечері обов'язково варто влаштувати променад по Таганрозької набережній і дійти до примітного місця над пляжем Кам'янка, звідки відкривається приголомшливий вид на сам Таганрозька затока і на місто, розцвічений яскравими вогнями. Тут часто проводять час закохані парочки, милуючись красивим заходом над морем.

Цікавою особливістю відрізняється бруківка між вулицями Карла Лібкнехта і Леніна: вона створена з баластних каменів з заходили в порт іноземних судів. Можна навіть розгледіти новини з міської газети 19 століття на деяких каменях.

Можна навіть розгледіти новини з міської газети 19 століття на деяких каменях

Під час прогулянок раз у раз трапляються чудові скульптури і пам'ятники відомим людям. Найпопулярніший - пам'ятник актрисі Нонни Мордюкової, яка провела тут все своє дитинство і юність. Пам'ятник знаходиться біля готелю «Єйськ» і являє собою збірний образ кіногероїнь актриси. Є в місті й пам'ятник акторові Сергію Бондарчуку, який також провів тут дитячі роки. Серед інших композицій можна відзначити:

  • пам'ятник князю Воронцову (засновнику міста),
  • пам'ятник авіаторам,
  • танк «Єйський колгоспник»,
  • бронекатер «Єйський патріот»,
  • пам'ятник А.С. Пушкіну,
  • пам'ятник Володимиру Висоцькому,
  • Пам'ятник князю Петру і княгині Февронії,
  • бюст генерал-полковника Тимофія Хрюкина,
  • бюст кошового отамана Захарія Чепеги,
  • пам'ятник 214 дітям, які були закатовані фашистськими окупантами,
  • кам'яна стела Миколі Міролікійскому,
  • камінь з чорного граніту «200-річчя переселення чорноморського козацтва на Кубань»,
  • а також симпатичний вареник з бетону, який прославляє улюблене національне блюдо.

Заслуговує увагу меморіальний комплекс «Захисникам Єйська» з рельєфним зображенням солдатів і Батьківщини-Матері на залізобетонній стіні і двома 20-метровими стелами з металу.

Любителям релігійних об'єктів сподобаються православні храми: кам'яна церква Архангела Михайла, зведена в 19 столітті, собор Миколи Чудотворця, Храм Святої Блаженної Ксенії Петербурзької, Церква Введення Пресвятої Богородиці в Храм, Каплиця Блаженної стариці Матрони Московської.

Корисні посилання

  • Travelata, Level.Travel, OnlineTours - шукайте тут самі гарячі тури.
  • Aviasales - заощаджуйте до 30% на покупці авіаквитків.
  • Cherehapa - візьміть надійну страховку, щоб не переживати в дорозі.

Розваги

Музеї

Культурне дозвілля можна почати з відвідин музеїв. Їх в місті всього три, але кожен по-своєму цікавий і гідний відвідування. В історико-краєзнавчому музеї налічується понад п'ятдесят тисяч експонатів, які дозволяють познайомитися з історією і культурою краю, починаючи з кам'яного віку, з флорою і фауною Північно-Східного Приазов'я, з нумізматичними колекціями і предметами мистецтва. У меморіальному музеї Івана Піддубного можна дізнатися все про біографію знаменитого чемпіона світу з греко-римської боротьби. У приміщенні музею, оформленому в стилі арени цирку-шапіто, виставлені особисті речі спортсмена, фотографії та спортивні снаряди, з якими він займався. А Художній музей порадує цінителів живопису: тут представлені роботи європейських і російських майстрів з початку 17 століття до кінця 20 століття, а також декоративні роботи місцевих народних умільців.

Цікавою виявиться поїздка до селища Морський, де розташувався комплекс «Кубанський хутір» з етнографічним музеєм «Кубанське подвір'я». Потрапляючи на територію комплексу, ніби переносишся на кілька століть назад до справжнім бравим козакам. Тут можна не тільки дізнатися особливості кубанського побуту і національних традицій, але також подивитися святкову джигітовку, відправитися на кінну прогулянку на породистої доглянутою коні або покататися на бричці, пригоститися медом на пасіці, заглянути на домашню ферму і в пташник. Особливо сподобається відвідування Кубанського хутора дітям, адже тут можна побачити своїми очима і навіть погодувати алтайських яків, баранів, кіз, овець, свиней, корів, кроликів і нутрій, індиків, гусей, качок і курей.

Особливо сподобається відвідування Кубанського хутора дітям, адже тут можна побачити своїми очима і навіть погодувати алтайських яків, баранів, кіз, овець, свиней, корів, кроликів і нутрій, індиків, гусей, качок і курей

Активний відпочинок

За розвагами слід попрямувати на набережну. Тут знаходиться океанаріум «Акулячий Риф» з оригінальною постаттю акули, підвішеній за хвіст біля входу. Всередині будівлі обладнано кілька басейнів різної величини, в яких плавають білопірі і чернопері акули, тропічні риби, медузи, молюски та черепахи. Океанаріум працює з 10:00 до 21:00, вхідний квиток коштує 500 р.

Після відвідин океанаріуму можна заглянути в дельфінарій і подивитися на захопливе шоу з дельфінами-афалінами, морським левом і Білухою. Вартість квитків від 600 р.

Тут же, на Приморській набережній, розташувався аквапарк «Немо» - обитель активного відпочинку і веселих розваг для дорослих і дітей будь-якого віку. В аквапарку налічується 15 різних водних гірок, і 7 басейнів. Вартість відвідування становить 1200 р за дорослий квиток на півдня, 700 р - за дитячий квиток.

Якщо в літню спеку захочеться згадати про зиму, варто зайти в льодовий палац «Сніжинка», де можна вдосталь покататися на ковзанах за ціною 100 р за годину.

За водними розвагами краще вирушати на Довгу косу: тут можна рибалити, займатися кайтсерфінгом і віндсерфінгом, верховою їздою. На Довгої коси також розташовані нічні клуби і проводяться дискотеки під відкритим небом. Найпопулярнішими клубами вважаються такі як «Атмосфера», «Rай», «Вавилон», «The First», «Торнадо».

природа

Під час відпочинку на Єйській косі можна скористатися нагодою і подивитися місцеву унікальну пам'ятку - «Острів семи вітрів» (місцеві жителі називають його ще «Зелений» або «Пташиний»). Потужний шторм в 1914 році сильно розмив протяжну піщану косу, розділивши її на дві частини: одна з них так і залишилася безлюдним островом з озером, наповненим лікувальною гряззю. Поступово острів населили пелікани, баклани, чайки і чаплі, а озеро заповнилося рибою. У літній період сюди організовуються прогулянкові маршрути на катерах. Туристам надається можливість поспостерігати за колоніями морських птахів, порибалити, позасмагати на безлюдних чистих пляжах і нанести на тіло цілющі сірководневі бруду з озера, а після влаштувати пікнік на березі з вражаючим видом на Азовське море. Завдяки постійним сильним вітрам на острові також можна досхочу позайматися серфінгом і вітрильним спортом.

Вимазатися цілющою гряззю і подивитися на фламінго, бакланів і кучерявих пеліканів можна також на озері Ханському (інша назва - Татарське озеро) в 55 км від міста. Глибина озера становить не більше метра, але спекотного літа вода пересихає, оголюючи дно, покрите шаром солі. Бруд з дна озера насичена корисними мінералами і солями, вона добре допомагає в лікуванні захворювань суглобів, нервової і серцево-судинної систем, благотворно впливає на шкіру.

Насолодитися красою природи і відпочити в тіні дерев можна і в межах міста - тут розбито кілька зелених парків:

  • Парк ім. І.М. Піддубного вважається однією з головних визначних пам'яток. Йому вже більше 150 років, і з кожним роком парк стає все привабливішою і цікавіше. Зараз парк Піддубного може похвалитися не тільки красивими блакитними ялинами, ялівцями, ясенями і туями, але також дитячими майданчиками, атракціонами, доглянутими клумбами, фонтанами і чудовими концертами, які влітку проводяться на естрадному майданчику.
  • Популярний у місцевих жителів і туристів також парк імені Горького, родзинка якого - Михайло-Архангельський храм. На подвір'ї храму є загони з павичами і домашньою птицею і навіть власний ставок з лебедями.
  • Невеликий Нікольський парк цікавий з історичної точки зору - це найстаріший парк міста. У Нікольському парку встановлено пам'ятник Миколі Чудотворцю, прокладені доріжки з лавками і обладнані майданчики для дітей.

Автор
Ольга Дрягина

Гарячі тури на Південь

Цікавлять гарячі тури?

Подивіться, які варіанти є на ваші дати. Сайт моніторить пропозиції від 120 фірм. Є зручна система для пошуку і фільтрації пропозицій. Всі ціни остаточні. Переліт і проживання вже включено. Ціни починаються від 6 000 рублів з людини.

Для читачів сайту LHTravel є корисні поради .

Боїтеся залишитися без зв'язку в дорозі?

Рекомендую спробувати сімку для подорожей. Коштує 10 євро. Разом знімає всі проблеми: можна дзвонити і користуватися інтернетом в різних країнах. Тарифи нормальні. Перевірено особисто.

Куди поїхати по путівці?

Хочете відпочити по путівці, але не знаєте, куди поїхати? Коротко розповімо про найпопулярніші напрямки. А далі прапор вам в

Подивитися

Відпочинок у В'єтнамі в вересні

Розповімо, чи варто їхати у відпустку до В'єтнаму на початку осені. Обговоримо основні курорти, погоду, ціни та цікаві місця. почитайте

Подивитися

Відпочинок в Сочі в листопаді

Розповімо, як відпочити в Сочі в листопаді. Чи можна купатися? Поговоримо про погоду, температуру, головні розваги та найцікавіші екскурсії.

Подивитися

Громадський транспорт Валенсії

Коротка замітка про громадський транспорт Валенсії. Підійде для самостійних мандрівників, які планують відвідати це місто.

Подивитися

Відпочинок на Гоа в Індії

Гоа - самий маленький індійський штат, колишня португальська колонія і популярний туристичний напрям для курортного і самостійного відпочинку.

Подивитися

Екскурсії з Анапи

Розповімо, на які екскурсії можна відправитися під час відпочинку в місті Анапі. Зібрали варіанти на будь-який смак: від античних руїн

Подивитися

Боїтеся залишитися без зв'язку в дорозі?
Куди поїхати по путівці?
Хочете відпочити по путівці, але не знаєте, куди поїхати?
Чи можна купатися?

Новости