Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Літній палац Петра I і Літній сад (Summer Garden (Letny Sad) and Summer Palace of Peter I), Санкт-Петербург - де знаходиться, опис, ціни, фото, відгуки 2019

Навіщо їхати. Літній палац був побудований за Петра I як його резиденція. Це одне з найстаріших будівель Санкт-Петербурга. Будівля зберегла історичний вигляд, а його інтер'єри були ретельно відновлені досвідченими реставраторами. Прийшовши на екскурсію, людина знайомиться з обстановкою, в якій жив і працював Петро Великий. Навіщо їхати

Вид на Літній палац з набережної річки Фонтанки Як дістатися. Літній палац знаходиться в північно-східному кутку Літнього саду. Найближче до нього знаходиться станція метро «Горьковская». Від неї до входу в Літній сад можна дійти за 12-15 хвилин, перейшовши Троїцький міст. Якщо йти від метро «Чернишевська», то краще вибрати маршрут вздовж набережної і помилуватися красивими видами Неви. Від станції метро «Невський проспект» найпростіше йти до Літнього палацу по Садовій вулиці, тоді по дорозі можна буде побачити Михайлівський замок. Найближче до Літнього саду підвозять трамвай маршруту 3 і автобуси маршрутів 46 і 49.

Як потрапити. Все не так просто, аби кого до палацу не пускають. Відвідування можливо тільки в складі групи, число місць обмежена. Екскурсії проходять кожну годину з 11 до 16. Правильніше за все прийти до Літнього палацу з ранку, з'ясувати, на який сеанс є квитки, і якщо найближчим часом потрапити всередину не можна, купити квиток на день або вечір, а поки піти гуляти по Літньому саду. Поруч зі палацом знаходиться чудовий, що запам'ятовується пам'ятник байкаря І.А. Крилову, а на протилежній, західній стороні саду влаштований вишуканий партерний куточок з Коронним фонтаном. І не помітиш, як час пролетить швидко. Мало не забув попередити: квитки коштують 350 рублів, каса знаходиться на іншій від палацу стороні алеї.

Що робити. Спочатку обійти палац з усіх боків і уважно розглянути барельєфи, що прикрашають стіни. Кожне з 28 творів мистецтва XVIII століття в алегоричній формі зображує успіхи Росії в Північній війні. Спробуйте-но відшукати зображення Петра I. Підкажу: він виведений в образі переможного Персея.

Потім треба вивчити гаванец, відтворене недавно поглиблення, раніше слугувало гаванню. З неї Петро міг на човні випливати спершу в Фонтанку, а потім відразу в Неву.

Гаванец був недавно відтворено Настав час увійти всередину палацу і відразу подивуватися, в яких аскетичних умовах жив імператор. Пам'ятаю, коли мене вперше привели в Літній палац, то його обстановка здалася мені зовсім не заслуговує уваги в порівнянні з оздобленням Зимового палацу або Катерининського палацу в Царському Селі. Але слід враховувати, що перший російський імператор цурався розкоші і не особливо переживав з приводу життєвих обставин. Він навіть в Літньому палаці, своїй офіційній резиденції, примудрився влаштувати майстерню, в якій працював з деревом.
Гаванец був недавно відтворено Настав час увійти всередину палацу і відразу подивуватися, в яких аскетичних умовах жив імператор Інтер'єри Літнього палацу досить скромні Другий поверх, на якому жила дружина Петра I, майбутня імператриця Катерина I, оформлений пишніше. Тут вже багато ліпних прикрас, позолоти, розписів і т.д. Особливо гарний Зелений кабінет, прикрашений багато і зі смаком.
Обстановка в Зеленому кабінеті Харчування. Ближче всіх до Літнього палацу знаходяться Чайний і Кавовий будиночки, до них менше сотні метрів. Обидві будівлі є пам'ятками російської архітектури, всередині них відтворені старовинні інтер'єри. Сидіти в оточенні такої дуже приємно, настрій псують тільки ціни: щоб пригоститися кавою і тістечком, доведеться викласти на стіл близько 500 рублів.

Новости