Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

»Королівський палац у Стокгольмі Інтереснік

25 Січ
2013

Стаття з циклу «Густав III - шанувальник мистецтва» .

Гріпсхольм , Дроттнингхольм , Стокгольм. Спосіб життя двору виходить за рамки розумного, і популярність Густава від цього страждає. Король відправляється в Італію, де зустрічається з Папою. Нова катастрофа для шведської скарбниці: у Густава з'являється шалена пристрасть до римським старожитностей.

Королівський палац у Стокгольмі. Музей старожитностей Густава III. Велика галерея з її зборами античного мистецтва кінця 18 століття збереглася абсолютно не пошкоджене, і, напевно, тільки в Ватикані можна знайти щось подібне.

Найціннішим предметом колекції є античний ендимион, на придбання якого було витрачено більше грошей, ніж на всю галерею. Щоб вивести цю чудову старовину з Риму, Густаву довелося питати дозволу у Папи.

Щоб вивести цю чудову старовину з Риму, Густаву довелося питати дозволу у Папи

Винятковість цього Ендіміон тільки в тому, що він цілий. У той час не було прийнято залишати статую неповною. Світліші шматки - це найчастіше додавання 18 століття. Різні фрагменти складали разом, отримуючи іноді досить дивних персонажів: з маскою від іншої статуї молода дівчина перетворювалася в актрису. Що стосується Аполлона, він взагалі отримав жіноче тіло.

Що стосується Аполлона, він взагалі отримав жіноче тіло

Є зборів архітектурних фрагментів, виконані зовсім в іншому жанрі. Вони складені з декількох пригнаних одна одній античних елементів і доповнені з тим, щоб вийшли дивовижні, трохи барокові твори. Художник, який створив їх і зробив це своєю спеціальністю - Пиранези - дуже відомий гравюр і архітектор, який жив в Римі в другій половині 18 століття, і займався торгівлею цими старожитностями. У його гравюрах відбився його смак до незвичайного, дивного і в той же час ретельно відпрацьованим мистецтву. Це роздуми над руїнами, над величчю і занепадом.

Це роздуми над руїнами, над величчю і занепадом

В даний час палац використовується для прийому глав держав. Ранкова зміна кінного варти - улюблене всіма видовище.



Новости