Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чудова перлина Стамбула - палац Долмабахче

Палац турецьких султанів Долмабахче, розташований на березі Босфору в турецькій столиці, вражає уяву будь-якої людини своєю вишуканою красою і воістину східної розкішшю. Це дивовижне архітектурна споруда було власністю султанів Османської імперії і прекрасно збереглося до наших днів.

Історія його будівництва така ж цікава, як дизайн будівлі. Султан Абдул-Меджид I, повернувшись зі своєї подорожі по Європі, побажав побудувати такий палац, ровни якому не знайдеться ні в одному куточку земної кулі. Якщо в перекладі палац Долмабахче означає «насипний сад», то можете собі уявити, яка була задумка. Хоча, що тут представляти. Результат на обличчя.

Десь в середині дев'ятнадцятого століття на землі і з'явився кращий із замків - палац Долмабахче в Стамбулі Десь в середині дев'ятнадцятого століття на землі і з'явився кращий із замків - палац Долмабахче в Стамбулі. Архітекторам вдалося виконати забаганки султана: 600-метровий фасад уздовж узбережжя Босфору не просто розкішний. Він геніальний.

А зали для прийомів, які вміщують в себе 56 величезних колон, просто вражають своїми розмірами. Однак шикарна величезна кришталева люстра дивує і викликає інтерес у кожного, хто б не приїхав до Стамбула. А чому? Просто тому, що вага цієї прекрасної люстри - 4,5 тонни. Немаленька люстра, правда !?

Стамбульський палац включає в себе три основні частини: гарем, офіційна і тронна частини.

Ще одна незвичайність будівлі в тому, що кухні відокремлені від основної частини дорогий для того, щоб апетитні запахи не відволікали жителів палацу від роботи.

А про багатство і розкішності палацу Стамбула можна говорити без зупинки. Всі меблі прикрашена золотом і сріблом. В цілому на шикарне оформлення пішло близько 14 тонн золота і 40 тонн срібла.

Приміщення гарем і спальні султанів користуються найбільшою популярністю. Адже саме тут можна повністю вивчити побут і життя людей в Стамбулі того часу.

Під палацу Долмабахче всі годинники показують час 9:05. Це зроблено в пам'ять про засновника Турецької республіки Мустафи Кемаля Ататюрка. Саме в цей час - о 09:05 - зупинилося серце цієї великої людини.

за матеріалами zelenyimir

А чому?

Новости