Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Барселона в картинках

  1. пам'ятки Барселони Барселона - це один з тих міст, в які закохуєшся з першого погляду! Так, ось...
  2. Арена Барселони
  3. Вертолітні прогулянки в Барселоні
  4. Біля узбережжя
  5. пам'ятник Колумбу
  6. порт Велл
  7. Viva FCB!
  8. Тріумфальна арка
  9. Як не крути, а * опа ззаду
  10. Собор Святого Хреста і Святий Евлалій
  11. Арена де Торос Монументаль
  12. Агбар
  13. скарби Барселони

пам'ятки Барселони

Барселона - це один з тих міст, в які закохуєшся з першого погляду!

Так, ось такий тривіальної фразочки я можу описати все наше перебування на північному сході Іберійського півострова. Але давайте разом розберемося, що робить Барселону такою привабливою.

Концептуальненько, чи не так?

Сьогодні мені б хотілося коротко розповісти про її визначні пам'ятки, згадуючи деякі цікаві факти і залишаючи підказки таким же мандрівникам, як ми.

Національний палац і Чарівний фонтан

У підніжжя гори Монжуїк, неподалік від площі Іспанії, до 1929 року було зведено одне з найважливіших будівель у Каталонії - Національний палац Барселони.

У підніжжя гори Монжуїк, неподалік від площі Іспанії, до 1929 року було зведено одне з найважливіших будівель у Каталонії - Національний палац Барселони

Національний Палац в Барселоні

Перед його дверима розташовується співаючий Чарівний фонтан, на представлення якого приходять подивитися і місцеві, і туристи. Там же знаходиться Національний музей мистецтва Каталонії, квиток в який коштує € 12 (дітям до 16 років - безкоштовно). І любителям красивих горизонтів пропонують піднятися на дах за € 2, але ми знаємо, де вид ще краще.

Арена Барселони

Нині ТЦ «Арена Барселони»

На площі Іспанії розташований реконструйований торговий центр «Арена Барселони» - колись реальна арена, де проводилася корида. Піднятися на її дах можна двома способами: платним (€ 1) та безкоштовним. Вгадайте, хто витратив свої кревні, щоб покататися пару секунд на ліфті? 😂

Квиток на ліфт Арени Барселони

Розлучення для туристів detected 😆. Не повторюйте наших помилок! Але в цілому, якщо Ви хочете зробити відео, це може стати в нагоді. Вид дійсно вартий.

Вид на Площа Іспанії в Барселоні

Сама Арена теж варта уваги. Крім сотень бутиків, там є невелике крило з історією її реконструкції. Чесно кажучи, спочатку навіть і не віриться, що такі зміни є реальними.

Історія реконструкції Арени Барселони (2005)

Дивно спостерігати за процесом. Навіть така величезна будівля можливо цілком підняти на металеві палі. Технологічний прогрес, що ще тут скажеш.

Історія реконструкції Арени Барселони (2006)

Правда нам здалося, що Арена втратила свою самобутність після перевтілення. Коли Ви перебуваєте в її стінах, то крім круглої форми більше нічого не нагадує про їхнє минуле, навіть віконця, і ті, стали лише елементом екстер'єру, невидимого зсередини.

Реконструйована Арена Барселони (2010)

Вертолітні прогулянки в Барселоні

Я вже писала про те, як нам вдалося отримати політ, екскурсію і морську прогулянку за дуже привабливу ціну в своїй статті . Але якщо хтось ще не читав - можете подивитися відео на нашому youtube каналі J! EPIAG vlog. Обов'язково підтримуйте проект своїм пальцем вгору 😉!

Біля узбережжя

Наближаючись до берегової лінії, варто затриматися у еклектичного будівлі портової митниці (Laboratorio Regional de Aduanas de Cataluña).

Наближаючись до берегової лінії, варто затриматися у еклектичного будівлі портової митниці (Laboratorio Regional de Aduanas de Cataluña)

Будівля Митниці в Барселоні

Цікаво, що кількома століттями раніше на його місці все ще хлюпалися хвилі Середземного моря. Тому неподалік розташований Драссанас - одна з верфей готичного стилю, нині перетворена в музей мореплавання.

Іспанська галера «Real»

Одним з найцінніших експонатів музею є повнорозмірна копія іспанської галери «Real», на яку можна подивитися з 10:00 до 20:00 щодня. Увага: вхід по неділях до 3-х годин дня безкоштовний. Дорослий квиток коштує € 10, іншу інформацію Ви можете подивитися тут.

Експонат в Музей мореплавання в Барселоні Експонат в Музей мореплавання в Барселоні   У Морському музеї Барселони У Морському музеї Барселони

Також на території є гарний сад і ресторанчики, де можна перекусити. А якщо Ви шукаєте місце з дешевими морепродуктами, то рекомендую почитати статтю про харчуванні в Барселоні .

Продовжуючи розгляд

Не забудьте подивитися в ілюмінатор підводного човна! Серйозно, Ви не пошкодуєте! 😄

😄

пам'ятник Колумбу

Ще однією визначною пам'яткою Барселони є 60-й метровий монумент. На його верхівці стоїть Колумб, який вказує вдалину. Хтось каже, що палець означає напрямок в Америку, але ось місцевий гід поділилася інформацією про те, що насправді цей жест нічого не означає. Не знаю, наскільки це відповідає дійсності, але все ж ми схильні довіряти професійної думки.

Не знаю, наскільки це відповідає дійсності, але все ж ми схильні довіряти професійної думки

Статуя Колумба в Барселоні

Даний постамент був побудований в 1888 році до Всесвітньої виставки, яка проходила в Барселоні (а в наступному році світ уже дізнався про Ейфелеву вежу в Парижі).

Королева Ізабелла I

База корфінской колони прикрашена сценами з подорожей Колумба, а восьмикутний п'єдестал знайомить нас з історичними особистостями і гербами.

Колумб на Новій Землі Колумб на Новій Землі   Герб на пам'ятнику Колумбу   Сцена з подорожі Колумба Герб на пам'ятнику Колумбу Сцена з подорожі Колумба

За невелику плату (від € 5.40) можна навіть піднятися на її оглядовий майданчик. Вид відкривається гарний, рекомендую, години роботи і вартість квитків дивіться тут .

порт Велл

І ось перед очима туристів з'являється чарівний причал, білосніжні яхти і вітрильники. Щодня пороми і катери відпливають на морську прогулянку, чия вартість іноді не перевищує € 10. Але не поспішайте брати квитки, в одній зі своїх наступних статей я розповім про те, як одним пострілом потрапити в мішень тричі (не хочу використовувати ідіому про зайців, мені їх шкода 🐰😢).

Але не поспішайте брати квитки, в одній зі своїх наступних статей я розповім про те, як одним пострілом потрапити в мішень тричі (не хочу використовувати ідіому про зайців, мені їх шкода 🐰😢)

порт Велл

Біля узбережжя розташований стихійний ринок з традиційними сувенірами, предметами декору і а-ля «антикваріатом». Для нумізматів і боністів тут, прям, злачне містечко. Я навіть побачила знайому банкноту Царської Росії 1909 року і старі юані.

Старий рубль в Барселоні Старий рубль в Барселоні   Старі зразки юанів Старі зразки юанів

Але самі пляжі Барселони нас не вразили. Вони не погані, немає, просто не було такого відчуття, що «Вау!». Пальми, пісок, море. Море, пісок, пальми. Вітер. Напевно, якби не так задувало, і було б трохи тепліше, то враження залишилися б яскравішою ...

Улюблені пальми

Одне можу сказати точно: Ви зверніть свою увагу на замки з піску. Вже вони-то Вас здивують. Такі вміння завжди заохочуються і однозначно захоплюють, так що було приємно кинути в скарбничку художника монетку-другу.

Замки з Піску на пляжах Барселони

Там же розташована скульптура «Риба», що стала символом Олімпійських ігор 1992 року.

Скульптура «Риба» в Барселоні

А ще, як ми зрозуміли, на узбережжі Барселони зосереджено чимало її клубів. Зазивали починають своє полювання на відвідувачів з обіду, і привабливі хостесс мило посміхаються біля входу.

Viva FCB!

У принади нічного життя ми не занурювалися, зате знаємо, який клуб з величезним задоволенням відвідають любителі соккера ⚽. Музей футбольної команди «Барселона» знаходиться за адресою: C. d'Aristides Maillol. на офіційному сайті можна навіть побудувати маршрут до місця призначення. Вхідний квиток коштує € 25, і за ці гроші Ви не тільки пройдетеся по музею, але також на власні очі побачите знаменитий стадіон.

Вхідний квиток коштує € 25, і за ці гроші Ви не тільки пройдетеся по музею, але також на власні очі побачите знаменитий стадіон

Все, як на підбір

А ті, хто хочуть доторкнутися до великого спорту, але не бажають платити 😂, можуть відвідати один з магазинів-музеїв FCB. У місті їх кілька, один знаходиться прямо біля собору Святого Сімейства.

Магазин-музей FCB

Треба сказати, що з боку місцевих жителів відчувається величезна підтримка, навіть ось, собачки ходять у фірмових кепках 😅.

Найпалкіші вболівальники 😂

Тріумфальна арка

Таких веселих песиків ми побачили на перетині бульварів Пасеч де Льюїс Компаніс і Пасеч де Сан Жоан, де знаходиться Тріумфальна арка Барселони, викладена з червоної цегли. У 1888 вона служила входом для Всесвітньої виставки, і її гостей зустрічала скульптура під назвою: «Барселона вітає нації».

У 1888 вона служила входом для Всесвітньої виставки, і її гостей зустрічала скульптура під назвою: «Барселона вітає нації»

Тріумфальна Арка в Барселоні

Це місце нам сподобалося. Дітки захоплено бігають за мильними бульбашками, дорослі їдять морозиво - всім добре.

Дитячий захват завжди щирий

Тут же ми бачили міські велосипеди, які можна взяти напрокат. А ще неподалік знаходиться ресторан морепродуктів «La Paradeta», про який я писала в своїй попередній статті .

Закохалася в небо

Як не крути, а * опа ззаду

Пройшовши через величезну площу Сьютаделья, можна потрапити в інший менш популярний парк Карла I (більш відомого, як Карл V), останнього Імператора Священної Римської Імперії. Дуже цікава історична персона, між іншим.

Дуже цікава історична персона, між іншим

Як пройти до парку Карла I

А ось парк здається нічим не примітним, на перший погляд. Але і тут знайшлася своя «родзинка».

Парк Карла I в Барселоні

На одній із стежин варто незвичайна 6-и метрова скульптура, створена Едуардо Уркуло в 1999. І нагадує вона ... дупу на ніжках 😆. Власне, так її назву і перекладається з іспанського - «el culo» - «ж попа». Такий поп-арт був присвячений Сантьяго Ролданом, який очолював Олімпійський холдингу в період з 1989 по 1993 рік.

Скульптура «Сідниці» Едуардо Уркуло

Дізнавшись цю інформацію, ми вже почали докоряти собі за надмірну вульгарність, і змушували себе побачити в цьому факел, але немає, слова творця чітко дали зрозуміти: «Це - пам'ятник * опе. В якійсь мірі, в цій скульптурі є щось від грецького мистецтва, символу Середземноморської гедоністичної культури ».

Собор Святого Хреста і Святий Евлалій

Але якщо повернутися до історичної спадщини, то Ви в будь-якому випадку затримайтеся у Собору Святого Хреста і Святий Евлалій. Називайте мене «селом», але коли я вперше його побачила він нагадав мені спрощену мініатюру Собору Різдва Діви Марії в Мілані.

Називайте мене «селом», але коли я вперше його побачила він нагадав мені спрощену мініатюру Собору Різдва Діви Марії в Мілані

Собор Святого Хреста і Святий Евлалій

Ні в якому разі не применшую достоїнства цієї пам'ятки, в приміщенні церкви знаходиться багато реліквій, і її інтер'єр нас дуже вразив.

Арена де Торос Монументаль

А ось що точно характеризує Іспанію, так це ще одна колишня арена, де відбувалася сутичка між биком і тореодором - Ла Монументаль. Відкрита в 1914 році вона стала яскравою представницею іспанського модерну - стилю неомудехара, який поєднував в собі візантійські і арабські риси.

Відкрита в 1914 році вона стала яскравою представницею іспанського модерну - стилю неомудехара, який поєднував в собі візантійські і арабські риси

Ла монументальний - Арена Биков в Барселоні

На щастя, права тварин були захищені Каталонією в 2010 році і сьогодні тут проводять концерти і виставки без всяких кровопролиття. Ціна квитка варіюється, в залежності від часу: до 17:00 - € 3, після - € 8. Діткам до 12 вхід безкоштовний. А взагалі, Ви можете простежити за афішею з офіційного сайту . Ах, так, посилання часто ведуть на офіційні сайти, де немає російської мови, але не панікуємо: ті, хто не знає іспанську можуть скористатися функцією перекладу сторінок в браузері Google Chrome.

Агбар

Ще одним будинком, гідним уваги, став 34-х поверховий хмарочос Агбар. Раніше воно належало підприємству з водопостачання міста. В общем-то і назва походить від скороченого «Áгуас де Барселона». І форма, кажуть, навіяна водною стихією. Але кого ми обманюємо 😜, в народі Агбар називають «кулею», а буває і предметом гігієни (зі слів друзів). Також подейкують, що через кризу деякі його поверхи були продані під сервери компанії Facebook.

Також подейкують, що через кризу деякі його поверхи були продані під сервери компанії Facebook

Дивлюся на Агбар, як в дзеркало

Неподалік збираються собачники і компашки: хтось відпочиває на травичці, хтось танцює. І хоч в декількох метрах йде якесь будівництво, а райончик швидше промисловий, ніж туристичний, Вам варто пройтися тут, щоб потрапити на вулицю La Rambla del Poblenou - ось вже яке місце можна назвати автентичним.

район Побленоу

скарби Барселони

І все це цікаво, скажете Ви, але як щодо таких популярних пам'яток, як Sagrada Familia, Парк Гуель і будинок Бальо? Звичайно ж, ми відвідали їх все, але мені здається, що про ці скарби Барселони варто написати окрему статтю і зняти сюжет. Це місто має так багато красивих місць, що хапаєшся за голову, думаючи, як їх все обійти. Так що про те, як нічого не пропустити я розповім в наступній статті, поділившись неабияким способом знайомства зі столицею Каталонії! Вам дійсно сподобається, тому стежте за нашими оновленнями в Telegram, Youtube і Facebook.

Також пропонуємо Вашій увазі відео про найбільшому аутлеті Барселони: все про знижки та світові бренди!

Читайте більше про наші пригоди в категорії « Подорожі ». Також переходите по тегу «Барселона».

Концептуальненько, чи не так?
Вгадайте, хто витратив свої кревні, щоб покататися пару секунд на ліфті?

Новости