Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Балі - Убуд

  1. Гоа Гаях (Goa Gajah - Печера слона)
  2. Гунунг Каві (Gunung Kawi - Гора Поета)
  3. храм Кехен
  4. Королівський палац Пурі Сарен Агунг (Puri Saren Agung)
  5. Храм Тирта Емпул
  6. Музеї Убуд
  7. виконавське мистецтво
  8. Шопінг та кухня
  9. Інші пам'ятки Убуд

Убуд налічує масу різних пам'яток, для знайомства з якими треба виділити хоча б тиждень. Відвідувачі, які приїжджають сюди за все на два-три дні, не матимуть повного розуміння, що з себе представляє культурна столиця Балі. Ключові історичні об'єкти знаходяться за містом, деякі до 20 км, тому за доцільне замовити екскурсію, щоб відвідати їх. Такі пам'ятки як Гоа Гаях, Гунунг Каві, Pura Кехен і Тирта Емпул бажано відвідувати з гідом. Безсумнівно, що ви оціните красу цих місць, але їх культурне і духовне значення може бути нерозкритий без досвідченого гіда.

Гоа Гаях (Goa Gajah - Печера слона)

Убуд налічує масу різних пам'яток, для знайомства з якими треба виділити хоча б тиждень

Гоа Гаях (Goa Gajah - Печера слона) розташована в селі Бедулу всього в 2 км на південний схід від Убуд. Центральної пам'яткою тут є що датується 11 століттям печера, вхід до якої прикрашений вигравіруваним особою демона. Усередині її збереглися залишки статуй лингам і йоні (фалоса і піхви), а також статуя Ганеша (бог мудрості і благополуччя в індуїзмі). Вигравірувані зображення охоронців стоять навколо басейну біля входу, стежка веде до водоспаду, рисових полях. Ряд реліквій переконливо свідчать про те, що місце має риси індуїстського минулого. Вхід платний, комплекс відкритий щодня з 8.00 ранку до 16:00. 19 жовтня 1995 року печера потрапила до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в категорію Культура.

Неподалік знаходяться набагато менш відомі наскельні малюнки Yeh Pulu. Вони датуються 14-м або 15-м століттям і розташовані в дуже красивому місці серед рисових полів. Від Гоя Гаях пішки через рисові поля можна пройти в Yeh Pulu. Так як наскальні малюнки вважаються святими, присутній тут священик буде радий благословити вас джерельною водою. Yeh Pulu мало відвідуване, але дуже цікаве місце, настійно рекомендується його побачити.

Гунунг Каві (Gunung Kawi - Гора Поета)

Гунунг Каві (Gunung Kawi - Гора Поета). Датується одинадцятим століттям, Гунунг Каві є передбачуваним похоронним комплексом короля Анак Вунгсу і його численних дружин. Комплекс розташований в дуже мальовничому місці, долина оперезана рисовими полями. Менший комплекс на південній стороні річки, як припускають, був побудований для дружин короля, а більший, служить притулком для самого короля, і, можливо, його наложниць. Необхідно зняти взуття перед входом в центральну частину комплексу. Близько 1 км вниз за течією розташована ще одна надгробна могила.

храм Кехен

Храм Кехен розташований на відстані 30 хвилин їзди на північний схід від Убуд. Це один з найбільш привабливих храмів на всій території Балі. Самобутній і цікавий храм відвідують порівняно мало відвідувачів. Він був побудований в 1206 році, хоча саме місце використовувалося для відправлення релігійних обрядів задовго до цього. Храм розташований в красивому місці на тлі навколишніх пагорбів і дерев. Храм відкритий для відвідування з 08:00 до 17:00 щодня.

Королівський палац Пурі Сарен Агунг (Puri Saren Agung)

Королівський палац Пурі Сарен Агунг (Puri Saren Agung) - красивий старий палац, грунтовно доглянутий, зі старими кам'яними воротами і статуями, одягненими в картаті вбрання. Пурі Сарен Агунг розташований в самому центрі міста і відомий під ім'ям Палацу Убуда. З кінця 19 століття до середини 1940-х років, Пурі Сарен Убуд був резиденцією місцевого правителя, а деякі королівські нащадки живуть там по сьогоднішній день. Палац складається з кількох елегантних і добре збереглися залів, прикрашених меблями колоніальної епохи. Частина комплексу закрита для входу відвідувачів, але вхід у велику його частину безкоштовний. Це місце ідеально підходить для проведення традиційних танцювальних шоу, що проводяться у дворі палацу щовечора.

Храм Тирта Емпул

Протягом понад тисячу років, балийские віруючі здійснювали паломництво до храму Тирта Емпул (Tirta Empul), святе джерело якого, як кажуть, були створено Индрой (цар богів в індуїзмі) і має цілющі властивості. Тисячолітня традиція залишається майже незмінною в храмі до сьогоднішнього дня.

Легенда свідчить, що коли воїни Індри були отруєні Маяданава, він пронизав землю, щоб створити джерело безсмертя і оживити їх. Зберігся напис дати заснування храму - 926 рік, але багато з то, що ви побачите, являє собою сучасну репліку. Жителі Балі приходять скупатися в його священних водах для зцілення і духовного гідності.

Головною визначною пам'яткою є довгий прямокутний басейн, в який вода тече з 12 фонтанів. Віруючі спочатку здійснюють жертвопринесення в храмі, а потім йдуть в басейн купатися і молитися. Багато збирають святу воду в пляшки, щоб забрати додому. Поруч є два невеликих басейну, що живляться джерелами.

Храм Тирта Емпул розташований в селі Тампак сиринга (Tampak Siring), сюди легко дістатися на громадському транспорті від міста Убуд. Храм відкритий для відвідування з 08:00 до 16:00.

Музеї Убуд

Убуд відомий як центр мистецтв острова Балі. В основному це і стало причиною, чому останнім часом він перетворився з маловідомого міста в популярний туристичний центр. Тут розташовано ряд прекрасних художніх галерей і музеїв. Одним з кращих місць для відвідування є музей Пурі Лукісан, відомий як "Палац мистецтва" Убуд. Відкритий в 1954 році, він став першим приватним музеєм на Балі. Музей демонструє картини, скульптури, різьблені роботи, що відображають красу острова, культуру і манеру місцевих жителів. Музей Нека є ще одним цікавим місцем для відвідування. Цей музей містить їжа ледве не найціннішу колекцію творів мистецтва на Балі. Музей демонструє багато сучасних творів, створених місцевими майстрами або тими, хто деякий час перебував на острові. Є цілий ряд інших художніх музеїв і галерей, також містять цікаві предмети мистецтва. Протягом року організовуються різноманітні виставки, які відбуваються як всередині, так і за межами музеїв і галерей. Вони демонструють красу і чарівність острова настільки добре, що це необхідно побачити на власні очі, щоб зрозуміти і оцінити.

виконавське мистецтво

Убуд є прекрасним місцем для знайомства з різними видами балийского танцю. Цікаво, звичайно, подивитися кілька фотографій або короткий відеокліп. Але ніщо не може зрівнятися з тим, щоб на власні очі подивитися на виконавську майстерність його учасників. Неймовірно красиві дівчата танцюють в яскравих квітчастих костюмах, головні убори прикрашені квітами. Жести, пластика, рухи очей - це те, що потрібно на власні очі побачити, щоб дійсно зрозуміти і оцінити всю цю красу. Балійські танці дуже привабливі. Увечері Балійські танці можна подивитися в Палаці Убуда, в інших місцях можна подивитися інші види танців.

Шопінг та кухня

Чим найбільше привабливий Убуд? Непросто відповісти на це питання. Убуд є прекрасним місцем для шопінгу і для того, щоб покуштувати прекрасну кухню. Тут широкий вибір ресторанів, поступається тільки місту Семіньяк (недалеко від Кути) з точки зору якості і різноманітності їжі. Тут одні з найдешевших і смачних кафе і ресторанів на Балі.

Уздовж вулиць Манкі Форест (Monkey Forest) і Деві Сита (Dewi Sita) ви знайдете ряд непоганих магазинів, які торгують сувенірами, живописом, одягом. Ринок Убуд розташований в двоповерховій будівлі і має багато виробів з різьбленням по дереву, сорочки батик (батик - ручний розпис на тканині), саронги (індонезійська національний одяг), і всякі інші сувеніри, спрямовані на туристів. Купуючи товар, треба обов'язково торгуватися, при цьому вартість можна знизити в два рази від початкової ціни. Більшість торговців на першому поверсі втрачають інтерес, якщо ви намагаєтеся істотно знизити ціну. Краще здійснювати покупки на другому поверсі, де за ті ж самі товари просять нижчі ціни.

Дорога від Убуд до Санур проходить через ряд невеликих населених пунктів, що спеціалізуються на виробництві предметів мистецтв та кустарного ремесла: різьблення по каменю в Батубулан і Сінгакерта (Batubulan / Singakerta), срібні прикраси в Челук (Celuk), живопис в Батуан (Batuan), різьблення по дереву в Мас (Mas). Всю цю територію іноді називають "ремісничі села" Балі, хоча за чисельністю проживають в них населення їх важко назвати селами.

Інші пам'ятки Убуд

  • Рафтинг на річці Аюнг. Є кілька операторів в Убуд, що пропонують цей тур. Скориставшись туром, можна подивитися на дуже мальовниче ущелині річки Аюнг. Пороги II і III класу (для тих, хто знає, що таке швидкий потік пінистої води), а найкращий рафтинг в сезон дощів, під час сухого сезону з червня по вересень рівень води в річці значно падає.
  • Ліс мавп (The Ubud Monkey Forest) є заповідником і храмовим комплексом в Убуд. Він налічує приблизно 340 макак і є популярною туристичною визначною пам'яткою міста. Тут розташовано кілька храмів, щомісяця його відвідують понад 10.000 туристів. У Манкі Форест повно голодних мавп, тому бажано не приносити ніякої їжі, щоб не провокувати мавп що-небудь у вас поцупити (див. як вести себе з мавпами, запобіжні заходи ).
  • Ботанічний сад розташований всього в 1 кілометр від центру Убуд, прекрасне місце для відпочинку туристів, і жителів міста. Розташований на території п'ять гектарів природних лощин і ярів, він включає в себе Сад орхідей, величезну колекцію папоротей, пальм, бамбука і тропічних дерев, ісламський сад і інші особливості.
  • Парк птахів Балі знаходиться поруч з Убуд і в 40 хвилинах їзди на таксі від Кути. Вам знадобиться принаймні півдня, щоб озирнутися і вивчити парк. Він налічує більш ніж 250 видів птахів, багато з яких міститься в клітинах. Є ресторан і магазин сувенірів.
  • Щовечора від 15 000 до 20 000 білих чапель прилітають на нічліг в село Петула, в десяти хвилинах їзди на північ від Убуд. Дуже гарне видовище, коли ці великі, елегантні птахи прилітають величезними групами і б'ються між собою за найбільш підходящі місця для ночівлі. Щоранку на світанку вони масово покидають цей район у пошуках їжі. Деякі з них дають потомство в цьому районі, їх гнізда можна побачити в придорожніх деревах.
  • Територія навколо Убуд характеризується горбистим рельєфом з рисовими полями, і це створює враження суцільної зелені, досить красиве видовище. Особливо це стосується території на південь і південний схід від міста. Варто зробити зупинку і оцінити красу тутешньої території. Північно-східна частина більш горбиста, гарне місце для огляду класичних рисових терас Балі.
  • Риболовля в річці або в струмках уздовж рисових полів, в яких водиться вугор
  • Ботанічний сад розташований біля села Петула недалеко від Убуд.

Новости