Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 найкрасивіших палаців у світі

  1. Національний палац Пена, Синтра, Португалія
  2. Майсурськие палац, Майсур, Індія
  3. Палац Шенбрунн, Відень, Австрія
  4. Літній палац, Пекін, Китай
  5. Палац Топкапи, Стамбул, Туреччина
  6. Шамбор, Франція
  7. Версаль, Франція
  8. Альгамбра, Гранада, Іспанія
  9. Палац Потала, Лхаса, Тибет
  10. Заборонене місто, Пекін, Китай

Колись житлові будинки найбагатших і найвпливовіших людей світу тепер в більшості своїй представляють музеї, куди може потрапити будь-хто, щоб захопитися внутрішнім оздобленням і чудовими історіями, що відбувалися в далекому минулому. Ось список з 10 найкрасивіших палаців збереглися до наших днів.

Національний палац Пена, Синтра, Португалія

Національний палац Пена, Синтра, Португалія

Цей казковий палац ніби ширяє в хмарах, відображаючи жовтими стінами сонячне світло. Він був побудований в 1842 році для короля Фердинанда II і на сьогоднішній день є найстарішим європейським замком в стилі романтизму. Місце для палацу було вибрано не випадково, до Лісабонського землетрусу, практично повністю зруйнував знаходиться неподалік столиці, тут розташовувався монастир. Палац Пена входить в усі путівники по Португалії і є однією з найпопулярніших визначних пам'яток країни.

Майсурськие палац, Майсур, Індія

Майсурськие палац, Майсур, Індія

Зазвичай його описують як місто палаців, а ще це найвідоміший палац Індії . Він був побудований порівняно недавно - в 1897 році, і тільки до 1912 року його добудували повністю. Під час фестивалю Дасари у вересні і жовтні палац висвітлюється десятком тисяч яскравих лампочок, що представляє собою приголомшливе по красі видовище.

Дивіться також: 10 найвідоміших храмів Азії .

Палац Шенбрунн, Відень, Австрія

Палац Шенбрунн, Відень, Австрія

У Шенбрунні 1441 зал, завдяки чому його можна порівняти з Версалем по грандіозності. Це одна з головних визначних пам'яток Відня. Палац будувався в період З 1696 по 1712 рік на замовлення імператора Леопольда I. Прекрасний не тільки сам палац, а й парк навколо нього. Тут можна знайти Таємний сад, найстаріший зоопарк в світі, лабіринт і мармурову альтанку на високому пагорбі.

Дивіться також: 10 найчудовіших оперних театрів світу .

Літній палац, Пекін, Китай

Літній палац, Пекін, Китай

Літній палац розташовується всього в 15 км від центру Пекіна, через що він досить популярний у туристів, що приїжджають оглянути місто. Палац використовувався як літня резиденція володарів Піднебесної, тобто як альтернатива «Забороненому місту». Сади палацу були розширені в 1750 році, сюди були додані мініатюрні копії пам'яток з усього Китаю . А озеро Куньмін було перероблено так, щоб воно було схоже на Західне озеро в Ханчжоу.

Дивіться також: 10 найвідоміших міських площ світу .

Палац Топкапи, Стамбул, Туреччина

Палац Топкапи, Стамбул, Туреччина

Коли султан Мехмет Завойовник взяв Константинополь в 1453 році, він наказав побудувати нову резиденцію. Так з'явився палац Топкапи, який був протягом 4-х століть головним будинком для всіх османських султанів. За цей час палацовий комплекс пережив кілька реконструкцій, і сьогодні він є 4 основних палацу і кілька невеликих будівель. Палац відкритий для відвідування.

Дивіться також: 10 кращих пляжів Середземного моря .

Шамбор, Франція

Шамбор, Франція

Це другий за відвідуваністю замок Франції після Версаля. Він є шедевром французького Відродження. У замку 440 кімнат, 365 камінів, 84 сходів. Його будівництво почалося в 1519 році для короля Франциска I, який дуже любив полювання і зазвичай відпочивав в околицях Шамбора, віддаючись улюбленій розвазі. Величезні приміщення замку, які складно опалювати, практично в будь-який час року зберігають холод, через що замок так і не став житловим. Сам король зупинявся тут у цілому не більше 40 днів.

Дивіться також: 10 самих казкових замків світу .

Версаль, Франція

Версаль, Франція

Знаменитий палацово-парковий ансамбль виріс з мисливського будиночка, який був побудований в 1624 році за наказом Людовика XIII. Його наступник Людовик XIV перетворив Версаль в найбільший палац світу, і з 1682 року місце стало офіційною резиденцією правителя. Так було аж до 1789 року, коли королівська сім'я була змушена повернутися в Париж в зв'язку з Французькою революцією.

Дивіться також: 10 найвідоміших мостів в світі .

Альгамбра, Гранада, Іспанія

Альгамбра, Гранада, Іспанія

Палац Альгамбра був побудований в 14 столітті на пагорбі в східній частині Гранади. За часів правління династії Насрідов і існування Гранадского емірату палац був резиденцією правителів і постійно добудовувався і поліпшувався. В даний час це головна визначна пам'ятка регіону і один з найкрасивіших палаців Європи, що представляє собою унікальний приклад ісламської архітектури.

Дивіться також: 10 міст Іспанії, які обов'язково варто відвідати .

Палац Потала, Лхаса, Тибет

Палац Потала, Лхаса, Тибет

Палац Потала - сакральне місце для всіх буддистів світу. Він розташовується в Тибеті, на високому пагорбі, з якого проглядається долина Лхаси. Це найбільше монументальна споруда в Тибеті. Перший палац на цьому місці з'явився аж в 7-му столітті. Сучасна будівля стало будуватися в 1645 році, в 1648 році був завершений Білий палац, а в період з 1690 по 1694 року було добудовано Червоний палац. До 1959 року тут знаходилася резиденція Далай-лами, після китайського вторгнення йому довелося перебратися до Індії.

Заборонене місто, Пекін, Китай

Заборонене місто, Пекін, Китай

Заборонене місто являє собою найбільший палацовий комплекс світу. Він розташований в центрі Пекіна і має площу близько 72 гектар. Його будівництво проходило в період з 1406 по 1420 роки. Збереглося 980 будівель із загальним числом кімнат 8 707. Палац оточений 6-метровим входом і 10-метровою стіною. 24 імператора управляли країною, проживаючи в Забороненому місті.

Новости