Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Настільні ігри на iPad - Гід по iPhone і iPad

  1. Проста гра в карти - Uno.
  2. Популярна карткова гра - Magic 2013
  3. Настільна гра Carcassonne (Каркассон) на iPad
  4. Класична настільна гра про завоювання світу - Risk
  5. The aMAZEing Labyrinth HD (Божевільний лабіринт)
  6. Настільна сімейна гра економічного жанру - Catan
  7. Настільна гра про будівництво залізничного світу - Ticket to Ride
  8. Монополія на iPad
  9. Красива настільна гра Small World (Маленький світ)

Останнім часом дуже активно розвивається індустрія настільних ігор. У них грають далеко не тільки діти, а й дорослі дядечки і тітоньки. А вже як сімейна розвага настільні ігри просто не мають собі рівних. Завжди можна знайти підходящий варіант, який приживеться у вашій родині або компанії: можна займатися будівництвом, брати участь в неймовірних казкових або фантастичні пригоди, проявляти свої стратегічні здібності або демонструвати унікальні здібності в розумінні психології.

Є тільки один недолік - коробкові настільні ігри досить дороги. Далеко не всі готові викладати від 1 до 4 тисяч за гру. Для того, щоб пограти треба зібрати компанію з потрібно кількості осіб, що теж вдається далеко не завжди. З іншого боку є iPad, який дуже просто уявити ігровим столом, розкласти на ньому компоненти, зробити мультиплеер і грати в улюблену настолку за допомогою планшета.

Ідея виявилася настільки вдалою, що зараз більшість найпопулярніших настільних ігор або вже отримали або в найближчому майбутньому отримають свою планшетні модифікацію. Відразу вирішується проблема з пошуком суперника. Хоча майже всі такі ігри платні, коштують вони набагато менше, ніж реальна настільна гра.

Атмосфера гри передається зазвичай досить повноцінно, а ось час на партію істотно економиться, так як вам не доведеться займатися розкладанням компонентів і підрахунками - це завдання на себе візьме ігрове додаток.

Давайте розберемося, у що можна і потрібно пограти на iPad. Чи не буде зупинятися на шашках, шахах, пасьянси і судоку з нардами. Поговорити знайдеться про що і без цих ігор.

Проста гра в карти - Uno.

Останнім часом дуже активно розвивається індустрія настільних ігор

Настільна гра для iPad - UNO

Uno не так давно отримала свою шикарну соціальну версію від Gameloft - Uno & Friends! Правила гри стандартні - отримуємо на руку карти і викладаємо їх за певними правилами, намагаючись зробити так, щоб суперник не міг викладати свої карти. За кожну партію, в залежності від зайнятого місця отримуємо окуляри і піднімаємося в світовому рейтингу.

Додаток зав'язано на Facebook, а тому кілька мільйонів гравців, можливість зіграти партію-другу в будь-який час дня і ночі, було б бажання. Є Донат, яким в принципі можна не користуватися, грати і так весело. Одна партія займає від 5 до 15 хвилин, як складеться. Графіка - максимально гарна і яскрава, наскільки це можливо в абстрактній картковій грі. Весело, нескладно і захоплююче!

Завантажити гру UNO можна за посиланням: https://itunes.apple.com/ru/app/uno-friends-klassiceskaa-kartocnaa/id537263603?mt=8 . Гра є безкоштовною.

Популярна карткова гра - Magic 2013

Популярна карткова гра Magic The Gathering

Планшетна версія однієї популярної карткової гри Magic The Gathering. Тисячі гравців по всьому світу, можливість пограти з комп'ютером, дуже барвиста і соковита графіка, яка забере у вас на планшеті близько гігабайти. Додаток скачується безкоштовно, але виграти зі стартовою колодою марно. Треба купувати додаткові бустери і колоди, точно також як і в реальному «Магії».

Живий варіант цієї гри вимагає пристойних вкладень, якщо гра затягне, то дуже пристойних. На iPad вкладень буде потрібно куди менше, а з суперниками проблем не буде ніколи. Чи не хочете вкладатися, можна взагалі обмежитися тим, що і так дадуть безкоштовно. В мультиплеєрі, звичайно, майже нічого не вийде, але ви зможете вирішити «магічні» головоломки (щось на зразок шахових задач), пройти пару кампаній. Але найцікавіше - це мультиплеер, тому краще все-таки трохи витратитися на розвиток свого аккаунта.

В App Store є і інші колекційні карткові ігри, але всі вони працюють за тією ж схемою, що і «Магія», тільки в інших сеттінгом. Любителі жанру можуть звернути увагу на Order & Chaos і інші аналоги.

Завантажити Magic The Gathering можна за посиланням: https://itunes.apple.com/ru/app/magic-2013/id502588466?mt=8 . Гра є безкоштовною.

Настільна гра Carcassonne (Каркассон) на iPad

Настільна гра Carcassonne (Каркассон) на iPad

Медитативно-змагально-економічна гра про будівництво середньовічного держави. За свої зрозумілі правила і унікальний геймплей гра заслужено і стабільно входить в Топ-10 кращих настільних ігор світу.

Грати можуть скільки завгодно людина. Суть полягає в викладанні за певними правилами плиток з зображеннями земель, по типу пазлів і захопленні ласих шматків. Це насправді цікава гра, відмінно підходить навіть для тих, хто абсолютно далекий від світу настільних ігор. Планшетна версія точно передає атмосферу оригінальної гри. Відмінне сімейне розвага, тільки на більш технологічному рівні. На жаль, гра одна з найдорожчих портів настолок на iPad.

Завантажити Carcassonne (Каркассон) можна за посиланням: https://itunes.apple.com/ru/app/carcassonne/id375295479?mt=8 . Гра є платною, ціна 329 руб.

Класична настільна гра про завоювання світу - Risk

Класична настільна гра про завоювання світу - Risk

Гравці будують свої імперії на великій карті, завойовують території, так, що в кінці повинен залишитися тільки один. Дипломатії немає - перемагають найбільші танки і батальйони.

Точно також як настільна версія, що має більше 10 різних модифікацій, планшетний версія представлена ​​кількома варіантами. Найбільш повноцінно настільний дух гри переданий в офіційному Risk, випущеному EA. Гра зроблена дуже толково, цікаво і в повній відповідності з оригіналом.

Є ще European War і купа модифікацій цієї гри від одного і того ж розробника. Настолко дуже схожа на «Ризик» - точно також будуєте солдатиків, посилаєте їх в бій. Комп'ютер кидає кубики і рано чи пізно ви завойовує всю карту.

Цікаво, але одноманітно. Всі European War за великим рахунком під копірку повторюють один одного, що не заважає їм користуватися стабільною популярністю. Risk - нескладна стратегія, в якій дуже просто відчути свою особисту наполеонівське велич. Настійно рекомендується всім початківцям стратегам і тим, хто не хоче ламати голову в більш зубодробильних Игрулька.

Як зазвичай планшетні версія хороша наявністю одиночного режиму і мультиплеєра, а тому грати можна завжди і скрізь.
Завантажити Risk можна за посиланням: https://itunes.apple.com/ru/app/carcassonne/id375295479?mt=8 . Гра є платною, ціна 229 руб.

The aMAZEing Labyrinth HD (Божевільний лабіринт)

The aMAZEing Labyrinth HD (Божевільний лабіринт)

«Божевільний лабіринт» - одна з «священних корів» видавництва Ravensburger, яка виходила у всіх різновидах і іпостасях. Тепер вона благополучно дісталася до планшетів. Гра дуже проста, користується популярністю у дорослих та дітей за свої прості правила і ігровий процес, заснований на суперництві і азартному зборі скарбів в свою скарбничку, зі створенням перешкод супернику.

На планшеті є додаткові індивідуальні режими, яких в принципі немає в настільній версії. Планшетний варіант навіть у чомусь зручніше - грати дуже комфортно, та й коштує вона тут дешевше.

Завантажити The aMAZEing Labyrinth HD (Божевільний лабіринт) можна за посиланням: https://itunes.apple.com/ru/app/the-amazeing-labyrinth-hd/id471845043?mt=8 . Гра є платною, ціна 169 руб.

Настільна сімейна гра економічного жанру - Catan

Настільна сімейна гра економічного жанру - Catan

Напевно, безсмертна настолко! Нікого не треба вбивати, треба просто думати і робити правильні ходи. Цікавість починається, коли за столом збирається не менше 4 чоловік, що в наших умовах шаленого життєвого ритму можливо далеко не завжди.

Саме тому добре, що Catan є на iPad. До слова, ця гра виходила на багатьох ігрових консолях і на персональних комп'ютерах, так як вважається однією з найпопулярніших. Якщо не грали - спробуйте обов'язково, а якщо вже ставали поселенцем острова Catan, то вам не треба розповідати про неї, найімовірніше ви вже шукаєте посилання на скачування.

До слова, на «Айпад» як зазвичай є режим індивідуальної кампанії для тих, хто вважає за краще просто вирішити головоломки в поодинці.

Завантажити Catan можна за посиланням: https://itunes.apple.com/ru/app/catan-hd/id390422167?mt=8 . Гра є платною, ціна 169 руб.

Настільна гра про будівництво залізничного світу - Ticket to Ride

Настільна гра про будівництво залізничного світу - Ticket to Ride

У цій настолко, дбайливо перенесеної видавцем на планшети, ви займаєтеся будівництвом свого власного залізничного господарства. Правила прості і зрозумілі. Завдання, що стоїть перед гравцем - з'єднати міста на карті за допомогою різнокольорової залізниці. Щось на зразок красивого пасьянсу, який гравцеві треба розкласти швидше за інших. Все дуже тематично, красиво. Додаток привертає красивою поліграфією і елементами. У планшетних версію грати комфортніше і швидше, та й коштує вона знову ж дешевше.

Є одиночний і мультиплеєрний режим. На жаль, немає підтримки російської мови, що для багатьох стане мінусом.

Завантажити Ticket to Ride можна за посиланням: https://itunes.apple.com/ru/app/ticket-to-ride/id432504470?mt=8 . Гра є платною, ціна 229 руб.

Монополія на iPad

Монополія на iPad
Для багатьох з нас світ настільний ігор починається і закінчується саме Монополією і нічого іншого не треба. На російських просторах є багато її модифікацій і вони користуються стабільною популярністю. Є думка, що планшетні версія Монополії трохи заплутана, але насправді в усьому можна розібратися, нічого складно в ній немає.

Завантажити Монополію можна за посиланням: https://itunes.apple.com/ru/app/monopoly-for-ipad/id405634168?mt=8 . Гра є платною, ціна 229 руб.

Красива настільна гра Small World (Маленький світ)

Красива настільна гра Small World (Маленький світ)

Вона користується настільки великою популярністю в настільному світі, що до неї вийшла купа доповнень, які старанно розкуповуються гравцями.

Планшетна версія поступається звичайній настолко з тієї причини, що тут не можна помацати барвисті елементи. А так - це відмінна і досить складна стратегічна гра. Дуже барвисто зроблена, шкода немає мультиплеерного режиму в мережі. Тільки на одному планшеті для двох гравців або проти комп'ютера.

В цілому програма дуже вартісне, але зроблено слабкіше, ніж Ticket to Ride, хоча теж дуже цікаве.

Завантажити Монополію можна за посиланням: https://itunes.apple.com/ru/app/small-world-for-ipad/id364165557?mt=8 . Гра є платною, ціна 329 руб.

Перераховані настільні ігри - тільки незначна частина, вже перенесеного на iPad. Досить часто з'являються нові ігри, наприклад, Агрікола, економічні іграшки Пуерто-Ріко, кілька розробок відомого винахідника настолок Reiner Knizia. У Топ-100 скачуваних ігрових додатків постійно знаходиться «Дженга». Але так як це гра на спритність, то ми рекомендуємо вам спробувати її настільний варіант, як більш правильний - на планшеті ефект буде не той.

А в які настільні ігри на iPad-е граєте ви?

Com/ru/app/uno-friends-klassiceskaa-kartocnaa/id537263603?
Com/ru/app/magic-2013/id502588466?
Com/ru/app/carcassonne/id375295479?
Com/ru/app/carcassonne/id375295479?
Com/ru/app/the-amazeing-labyrinth-hd/id471845043?
Com/ru/app/catan-hd/id390422167?
Com/ru/app/ticket-to-ride/id432504470?
Com/ru/app/monopoly-for-ipad/id405634168?
Com/ru/app/small-world-for-ipad/id364165557?
А в які настільні ігри на iPad-е граєте ви?

Новости