Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вапоретто в Венеції

  1. річкові трамваї
  2. причали
  3. види судів
  4. Маршрути
  5. Основні лінії
  6. Інші острівні лінії
  7. нічна лінія
  8. Розклад
  9. вартість
  10. Як і де купити
  11. Правила та поради

переміщатися між пам'ятками Венеції можна не тільки пішки або на гондолах. У місті є і громадський транспорт - незвичний, але зручний. Мова йде про вапоретто, пасажирських теплоходах, що курсують по каналах Венеції і між островами Венеціанського архіпелагу. Спробуємо розібратися в особливостях цього виду транспорту, щоб користуватися ним ефективно і не переплачуючи.

Мова йде про вапоретто, пасажирських теплоходах, що курсують по каналах Венеції і між островами Венеціанського архіпелагу

річкові трамваї

По суті, вапоретто (vaporetto) - той же автобус або трамвай, тільки переміщається він по воді. Принципи роботи стандартні: кілька маршрутів з постійними зупинками, водні трамваї ходять за розкладом, з пасажирів стягується плата за проїзд, з безбілетників - штрафи. По-русски вапоретто означає «пароплав» (від vapore - «пар), але на сучасних судах стоять дизельні мотори. Команда - капітан і матрос, останній оголошує зупинки, швартує судно, направляє пасажирів до виходу, стежить за безпекою посадки і висадки.

Зручність вапоретто полягає не тільки в можливості переміщатися по міських каналах і всьому архіпелагу. Головне, що причали розташовані по обидва боки каналу, не завжди з'єднаним мостами, і теплоходи виконують функцію поромів, які перевозять людей з одного берега на інший.

Головне, що причали розташовані по обидва боки каналу, не завжди з'єднаним мостами, і теплоходи виконують функцію поромів, які перевозять людей з одного берега на інший

Перший вапоретто з'явився у Венеції в 1881 році і незабаром набув великої популярності. Згодом кількість пароплавів збільшилася до декількох десятків. Сьогодні за функціонування транспортної мережі вапоретто «відповідає» компанія ACTV (Azienda Consorzio Trasporti Venezia). Періодично їй доводиться стикатися з протистоянням гондольєрів - вони з самого початку сприйняли новий вид транспорту як загрозу своїм доходам, і час від часу влаштовують страйки і звинувачують вапоретто в забрудненні води і повітря і виникненні небезпечних ситуацій: теплоходи і катери при русі піднімають хвилі. Іноді протестні дії гондольєрів виявляються успішними: так, деякий час назад швидкість пересування вапоретто була законодавчо обмежена до значення 8 км / год.

причали

причали

Всі причали, де зупиняються вапоретто, виглядають однаково: пофарбований у білий колір будка-дебаркадер з яскравими помаранчевими смугами.

Велика чорна напис - назва зупинки. Пасажири входять і виходять за двома роздільним містках. Усередині дебаркадера - кілька зон:

  1. В одній пасажири очікують прибуття судна;
  2. Друга служить для висадки пасажирів;
  3. Через третю відбувається посадка на борт: доступ туди заборонений, якщо судна немає біля причалу, коли воно швартується, коли відбувається висадка пасажирів.

На кожному причалі - черговий, який відповість на ваші запитання.

Будьте уважні при виборі напрямку руху: на великих причалах судна, які прямують в різних напрямках, швартуються в різних місцях, на маленьких - в одному місці. Зрозуміти, куди вам потрібно, допоможуть інформаційні таблички.

види судів

Для перевезення пасажирів ACTV використовує три типи судів.

  1. Власне вапоретто - це приосадкувате судно з плоским дахом і палубою; вміщує в середньому 230 осіб. Вони ходять в основному по Гранд-каналу і каналу Каннареджо. Вапоретто розрізняються по висоті (мости на деяких каналах дуже низькі), але в цілому схожі: закритий салон, відкритий майданчик-тамбур з дахом, кілька сидячих місць є на носі і на кормі.
  2. Мотоскафо менше за розміром (місткість до 160 осіб), але у них краще морехідні якості, тому ці судна обслуговують маршрути, що пролягають по великій воді навколо Венеції. Вони ж ходять до острова Мурано і між невеликими островами, де пасажиропотік невеликий. Мотоскафо більше схожі на великі катери, повністю закриті.
  3. Мотонаві, як випливає з назви, призначені для переходів по морю, а не по вузьких каналах. Вони схожі на вапоретто, але набагато більше і ширшими (до 600 пасажирів). Такі судна ходять на далекі острови Лагуни, наприклад, до острова Бурано. У деяких мотонаві висока рубка і дві палуби.

Маршрути

Всього по Венеції і островам проходять більше 25 маршрутів річкових трамваїв. Багато з них кільцеві. Є експрес-маршрути, один нічний маршрут, а в 2012 році з'явився оглядовий туристичний маршрут; почати рух по ньому можна кожні 30 хвилин.

за Гранд-каналу ходять маршрути 1, 2 (експрес), N (нічний) і туристичний. У цій іпостасі можна розглядати і маршрут 1: він досить протяжний, з безліччю зупинок, і дозволяє скласти загальне враження про острівної частини Венеції. Маршрути 3, 4, 5 (всі експресні) пов'язують центр Венеції, острів Мурано , Залізничний вокзал і автобусну станцію. На Мурано, Лідо і інші острови Венеціанської лагуни ви потрапите за допомогою маршрутів 13, 20, LN (йде на північ лагуни), DM (прямий експрес до Мурано). Всі маршрути є на сайті перевізника; там же - точний розклад руху водних трамваїв.

  • Завантажити карту маршрутів в PDF можна з офіційного сайту: www.actv.it

Основні лінії

Найбільш затребувані маршрути - уздовж Гранд-каналу, від залізничного вокзалу через площі Рима (Piazzale Roma) і Сан-Марко (Piazza San Marco). Час в дорозі: 45 хвилин (маршрут 1) і 25 хвилин (маршрут 2; зупинки тільки в людних місцях).

  • Маршрут 1 йде до острова Лідо (Lido), маршрут 2 - до острова Джудекка (Giudecca); до Лідо на ньому можна дістатися тільки в високий сезон.
  • Маршрут 3 обслуговує Мурано, пов'язуючи острів з вокзалами Венеції. Скористайтеся цим маршрутом, якщо не хочете «повзти» по переповненому судами Гранд-каналу; так ви доберетеся до потрібного місця набагато швидше.
  • Маршрути 4.1 і 4.2 ходять по кільцю; перший за годинниковою стрілкою, другий в зворотну сторону. Починаються і закінчуються вони на острові Мурано.

Інші острівні лінії

Інші острівні лінії

Маршрути 12 і 14 підходять тим, хто хоче відвідати острів-кладовище Сан-Мікеле (San Michele) або відпочити на пляжах Лідо. У першому випадку скористайтеся маршрутом 12. Він починається на зупинки Fondamente Nova і проходить через великі острова - Бурано (Burano) і Торчелло (Torcello). Загальна тривалість поїздки близько 50 хвилин. Щоб потрапити в вихідну точку, Fondamente Nova, можна дійти до неї пішки або доїхати за маршрутом 4 або 5.

До пляжів Лідо і далі ходить маршрут 14. Якщо ви не любитель організованого пляжного відпочинку, не виходьте в Лідо, а дотримуйтесь до Punta Sabbioni, де розташований великий наметовий табір.

нічна лінія

нічна лінія

Ночами діє тільки одна лінія вапоретто, від Сан-Марко до Лідо. Маршрут позначається буквою N. Їм можна скористатися з 23:20; останній річковий трамвай прибуває в кінцеву точку в 5:27. Відправлення приблизно щопівгодини, після 1:00 - щогодини. Маршрут протяжний і складний; рекомендуємо спочатку уважно його вивчити.

Розклад

Інформаційними табло, на яких вказані найближчі рейси і час очікування, обладнані майже всі зупинки. Інтервали руху різні - на головних маршрутах, наприклад 1, час очікування становить близько 10 хвилин. На інших лініях чекати доведеться довше - до півгодини. Вдень, в ранкові та вечірні години інтервали руху можуть змінюватися. Зміни в розкладі можуть виникати і в залежності від погодних умов (туман, погана видимість і ін.). Карта маршрутів і актуальний розклад є на кожному причалі, при необхідності можна задати питання черговому.

Середня швидкість вапоретто не перевищує 8 км / год, крім того, вони не ходять по вузьких каналах, тому іноді зручніше дістатися до потрібного місця пішки.

вартість

Вапоретто - задоволення не з дешевих. У всьому світі це чи не найдорожчий вид міського громадського транспорту: одна поїздка коштує 7,5 євро. Але водні таксі-катери ще дорожче, а про гондоли і говорити не доводиться. До того ж, знаючи кілька правил користування маршрутними теплоходами, можна заощадити.

Детальна інформація про ціни на квитки, включаючи пільгові, тобто на офіційному російськомовному сайті Venezia Unica - рекомендуємо вивчити його, перш ніж вирушати в поїздку. Також там можна замовити туристичну карту CITY PASS , Яка істотно заощадить час на черги і витрати на музеї. Читайте мій огляд - як заощадити в Венеції .

Стандартний квиток на одну поїздку обійдеться в 7,5 євро. Він дійсний для всіх маршрутів (крім 16, 19 і Alilaguna) протягом 75 хвилин після активації (проходу). Протягом цього періоду ви можете робити пересадки, повертатися назад і т.д.

Якщо у ваших планах - залишитися у Венеції довше, краще відразу придбати так звані туристичні транспортні карти, іншими словами, проїзні на кілька днів. Тоді перебування на островах і переміщення по ним обійдеться набагато дешевше. Карту можна придбати на 1, 2, 3 дня або тиждень; коштує вона відповідно 20, 30, 40 і 60 євро і включає проїзд не тільки на річкових трамваях, але і на звичайних автобусах.

  • Важливо: добовий квиток діє рівно 24 години з моменту його першого компостування. Наприклад, ви пробили квиток 10 вересня о 09:00, значить можете користуватися вапоретто до 9 ранку 11 вересня без обмежень.

Найпривабливіший за ціною варіант - квиток на 3 дні за 28 євро, але він доступний тільки дітям і молоді від 6 до 29 років. Обов'язкова умова для покупки такого квитка - наявність карти Rolling Venice . Вона, в свою чергу, коштує 6 євро, зате по ній доступні додаткові знижки в торговельних центрах і музеях Венеції.

Діти до 6 років користуються вапоретто безкоштовно. Безкоштовним також є проїзд для інвалідів, що пересуваються у візках, і супроводжуючих осіб. За саму коляску доведеться заплатити 1,5 євро.

За саму коляску доведеться заплатити 1,5 євро

Важливо: вищесказане справедливо для всіх маршрутів, крім 16, 19 і Alilaguna. За останнім ходить катер в аеропорт Марко Поло і з нього. Маршрут 16 безпосередньо пов'язує Фузіне (Fusina, кемпінг в районі Местре , На материковій частині Венеції) і причал набережної Заттере (Fondamenta delle Zattere), по маршруту 19 судна ходять від Сан-Марко до острова Кьоджа (Chioggia).

Як і де купити

Квитки продаються на причалах, в автоматах і касах ACTV, а також в тютюнових і газетних кіосках. Квиток можна придбати і на борту (в тому числі, якщо на причалі немає каси або автомата) - але тільки разовий, на одну поїздку. У більшості випадків можна розрахуватися, не тільки готівкою, але і кредитною карткою.

Після бронювання, вам буде висланий QR і PNR код, відразу після прибуття на вокзал Santa Maria Lucia ви відправляєтеся не в чергу до кас, а до автомата на причалі, ось точка на карті . Там вводите ваш код і отримуєте квиток. Квиток можна активувати в будь-який день. Багаж включений у вартість.

Дітям до 6 років проїзд безкоштовний.

Наприклад, ви купили заздалегідь 48 годинний квиток і активували його 10 жовтня об 11:00 - він буде діяти до 12 жовтня 10:59. Переплата за таке бронювання і економію часу всього 3 євро.

До слова, самі жителі Венеції платять за користування річковими трамваями набагато менше, але придбати квитки за пільговими цінами можна, тільки пред'явивши відповідний документ.

Правила та поради

Купувати квитки потрібно обов'язково. Їх наявність перевіряють регулярно, штрафи дуже великі: оплатити доведеться не тільки проїзд, а й адміністративне стягнення у розмірі 60 євро. Дозволяється провозити дитячу коляску в складеному вигляді, один предмет багажу стандартних габаритів (не більше 150 см за сумою вимірів), а також ручну поклажу в кількості двох предметів (не довше 120 см). Все, що понад, оплачується додатково.

Куплений квиток необхідно активувати, приклавши до валідатора і утримуючи до звукового сигналу. Робити це потрібно на кожному причалі; якщо ви не активували квиток при посадці, вас можуть оштрафувати. Зберігати квиток необхідно до кінця поїздки. Надавати квиток матросу при вході на судно не потрібно.

Посадка здійснюється тільки після виходу всіх пасажирів; до цього моменту доступ в зону посадки категорично заборонений. Ви повинні неухильно слідувати вказівкам матроса. Для пасажирів з обмеженою мобільністю передбачені спеціальні висувні платформи, за допомогою яких можна потрапити на борт.

Кращі місця для огляду - на носі або на кормі. Їх мало, тому краще сідати на річковий трамвай на вихідних зупинках, так у вас буде більше шансів зайняти бажане місце. Не забувайте, що на вапоретто повністю закриті від вітру і дощу тільки місця в салоні. Якщо ви сидите на відкритих місцях, від негоди вас захищає тільки дах, і то не завжди.

Туалети є не на всіх вапоретто; ними можуть бути обладнані суду, які ходять по протяжним маршрутами.

Вапоретто - не туристичну річковий трамвайчик, а звичайний вид громадського транспорту, тому в години пік він максимально заповнюється сидять і стоять пасажирами. Майте це на увазі і готуйтеся до виходу заздалегідь, щоб не проїхати потрібну зупинку.

Палити заборонено не тільки на вапоретто, але і на дебаркадері.

Уважно стежте за тим, що відбувається навколо, не тримайте цінні речі і гроші на увазі і в легкодоступних місцях: в Венеції як і в будь-який популярному туристичному місті зустрічаються кишенькові злодії.

↘️🇮🇹 КОРИСНІ СТАТТІ ТА САЙТИ 🇮🇹↙️ Щиро вітаємо з ДРУЗЬЯМИ

Новости