Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сигнали регулювальника - просто, доступно і безпечно

Пояснення цьому можна знайти саме в одиничних випадках такого способу регулювання дорожнього руху

Пояснення цьому можна знайти саме в одиничних випадках такого способу регулювання дорожнього руху. Через це практичні навички починають здорово відставати від теоретичної підготовки. Іноді і знання правил дорожнього руху, в частині проїзду регульованих вручну перехресть, ховаються в невідомі засіки мозку. Дорожня ситуація при нинішній кількості транспортних засобів може змінитися кардинальним чином за короткий проміжок часу. І тоді без допомоги досвідченого автоінспектора навіть суперсучасні електронні засоби організації дорожнього руху не впораються. Сигнали регулювальника мають пріоритетну силу перед світлофором, скасовують дію встановлених дорожніх знаків і є обов'язковими для виконання всіх учасників дорожнього руху. Змінюючи положення своїх рук і / або корпусу, регулювальник забороняє рух або дозволяє його в зазначених напрямках. Сигнали можуть подаватися просто руками або з використанням спеціальних предметів. До таких предметів відносять жезл і диск. Диск, в свою чергу, має світловідбивачі або пристрій для подачі червоного сигналу. Жезл і диск служать виключно для поліпшення оглядовості. Як додатковий захід залучення уваги може використовуватися міліцейський свисток.

Регулювальник підняв руку вгору

Регулювальник підняв руку вгору

Положення руки регулювальника повідомляє, що рух в усіх напрямках одночасно забороняється як для всіх транспортних засобів, так і для пішоходів. Такий сигнал регулювальник застосовує при необхідності повного звільнення перехрестя. Це потрібно, наприклад, для пропуску спецтранспорту, який слідують з увімкненими світловими або світловим і звуковим спеціальними сигналами.

Регулювальник витягнув руки в сторони або опустив їх повністю

Значення цього сигналу визначається положенням корпусу регулювальника. Звернена до водія спина або груди означає, що поданий заборонений сигнал для руху. Якщо водій бачить бік регулювальника - це означає дозволяючий сигнал. Рух може відбуватися прямо і / або направо. Трамвай в цьому випадку зобов'язаний рухатися через перехрестя тільки прямо. Дозволи на поворот у нього немає.

Регулювальник витягнув вперед праву руку

Регулювальник витягнув вперед праву руку

В цьому випадку основну роль грає корпус, а допоміжну - рука. Якщо груди регулювальника спрямована на водія, то йому дозволено рухатися направо, а по інших напрямках заборонено. Якщо водій бачить правий бік або спину регулювальника, то це означає заборону руху в будь-якому напрямку. Огляд лівого боку дозволяє рух по усіх напрямках. Трамвай в цьому випадку може рухатися тільки наліво. Слід пам'ятати, що при такому сигналі регулювальника пішоходи отримують право переходити дорогу за його спиною. Варто звернути увагу на існування певної логіки в розумінні сигналів регулювальника. Рух на перехресті дозволяється тільки з двох сторін. Витягнуті руки позначають напрямок дозволеного руху. Спина регулювальника - повна аналогія червоного сигналу світлофора. Трамваї можуть рухатися тільки вздовж рук регулювальника, а іншим транспортним засобам додатково дозволяється рух правіше (винятком є ​​розворот). Увага. Щоб виключити екстрене гальмування при зміні положення регулювальника, водіям дозволяється продовжувати рух. автошкола "Profi-drive" навчить правилам дорожнього руху і сигналам регулювальника, що допоможе бути впевненим під час поїздки.

Новости