Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Оренда автомобіля на Кіпрі. Особистий досвід

  1. Витрати на прокат автомобіля на Кіпрі
  2. витрати:
  3. Автомобільний рух на Кіпрі
  4. резюмуємо,
  5. Залишайтеся на зв'язку!
  6. Раджу також почитати:

Кіпр - комфортний, з точки зору переміщень і логістики, острів. Багато хто користується туристичними або міжміськими автобусами, ціна проїзду невисока від 1,5 до 15-20 євро. Але автобус, як правило, не робить зупинок в найцікавіших місцях, тому вибираємо автомобіль.

У цю подорож по Кіпру ми проїхали трохи більше 1000 км. і це по невеликому в принципі острову 200 км в довжину. Тому плюси прокатного автомобіля очевидні та ви і самі їх знаєте. Крім пам'яток і пляжів південного Кіпру прокатний автомобіль дає можливість відвідати Північний Кіпр .

Я не перший раз відпочиваю на Кіпрі і орендую автомобіль зазвичай прямо в аеропорту Ларнаки .

Мінімальний пакет документів для оренди автомобіля - закордонний паспорт, чинне водійське посвідчення і кредитна (платіжна) картка. Часто можна обійтися без кредитки, але навіщо?

Якщо не ускладнювати собі завдання, ти оренда автомобіля на Кіпрі зводиться до двох варіантів.

  • Варіант 1. Ти бронюєш авто заздалегідь, через сайт якій довіряєш
  • Варіант 2. Шукаєш авто на місці, намагаєшся економити, вибираючи дрібні no-name приватні прокатні контори на свій страх і ризик

Я користувався обома варіантами, тому можу поділитися досвідом.

Почнемо з Варіанта 2. Тобто, намагаємося заощаджувати, шукаємо авто на місці у приватних прокатників, часто досить сумнівних або по «порад друзів». При цьому вибираємо самий бюджетний варіант. Мій досвід такого роду був невеликим - всього один раз і мені вистачило. Справа була в розпал сезону в липні. У моєму випадку це була бувала Toyota Yaris, я заощадив за тиждень «цілих» 35 євро. Задоволення не отримував ні від водіння - Yaris хрипів на підйомах, ні естетичного - це корито було побито з усіх боків, включаючи дах. На третій день цей "корч" застряг прямохонько на перевалі в горах Троодас.

На созвона з менеджерами було витрачено півтора години і кілька євро після чого «виродок», як я її називав, поїхав сам. Мабуть перегрівся і охолов. Альтернативи йому не було - розпал сезону - всі машини були розібрані.

Читайте також: Кращі пляжі Кіпру, особистий досвід

Того випадку мені вистачило і тепер я користуюся виключно Варіантом 1, навіть в міжсезоння і завжди замовляю заздалегідь. На Кіпрі ми буваємо пару раз в рік і підлягає, так що досвід оренди авто достатній.

На цей раз прокатник був також локальний, але авто я шукав і бронював за місяць через сайт на якому зібрані всі локальні прокатники . Поки це найкраще що ми знайшли на Кіпрі за ціною-якістю, мізерний аванс, можливість взяти авто без застави, хороші машини і осудні ціни від 8 до 24 Євро на добу включаючи базову страховку. Повна страховка на Кіпрі нам не потрібна. Подорожували ми в березні і вибір машин ще був багатим. Зупинилися на Mazda Demio (Mazda 2) - витрата палива близько 6 літрів на сотню, мотор 1,3 але з завданням цілком справлявся. Ззаду пасажирам було б тісно, ​​тому такий варіант годиться тільки для 2-х чоловік. На цей раз прокатник був також локальний, але авто я шукав і бронював за місяць через   сайт на якому зібрані всі локальні прокатники

Витрати на прокат автомобіля на Кіпрі

Наведу реальні витрати на тиждень оренди нашої Mazda 2. Вартість оренди 20 євро на добу, у вартість входив базовий набір страховки, що включав в тому числі страховку від угону і дтп. Додатково на вибір було запропоновано два варіанти - страхувати додатково кузов, фари, колеса за 10 євро на добу при цьому запорука склав 100 євро. Або не страхувати додатково нічого і залишити заставу в розмірі 400 євро. Сума застави - франшиза, яку заберуть при настанні страхового випадку. Ми вибрали додаткову страховку, заплатили 70 євро на тиждень, авто завжди залишали на безкоштовних паркінгах на вулиці і спали спокійно.

витрати:

  • прокат автомобіля Mazda 2 автомат, бензин - 20 євро * 7 = 140 євро
  • Додаткове страхування кузова, коліс і ліхтарів - 70 євро
  • Бензин - 70 євро, ми проїхали близько 1000 км., Бензин коштує в районі 1,2 євро за літр.

Разом: 280 євро за тиждень, витрати ділили на двох за 140 євро на брата. Не так вже й багато за ще одну ступінь свободи. Разом: 280 євро за тиждень, витрати ділили на двох за 140 євро на брата

Машину підігнали до готелю в Ларнаці - ми прилітали пізно ввечері напередодні і вирішено було не витрачатися на авто. Здавали автомобіль в тому ж місці. Прокатники не чіплявся. Ніяких додаткових платежів ми не робили. Машину брав з повним баком, повертав так само. Заправився до повного бака в день здачі, показав чек - це вимога прокатників.

На що звертати увагу при оренді автомобіля на Кіпрі? Я дивлюся, чи є додаткові збори при оренді, цим грішать деякі міжнародні прокатні контори, мімікріруя під бюджетний сервіс. Прокатнику ви повинні платити тільки за оренду автомобіля і за страховку (за бажанням), депозит готівкою або на карті - він повертається. Наявність будь-яких додаткових обов'язкових платежів в прайсі - сигнал про те щоб вибрати іншу прокатну контору.

Якщо хочемо заощадити 20-40 євро, ризикуючи ускладнити цю досить просту задачу, тоді нічого не робимо, прилітаємо і шукаємо за місцем, зриваючи плани і заробляючи головний біль. Все, звичайно, imho, але ми за розумний комфорт в подорожах. Якщо хочемо заощадити 20-40 євро, ризикуючи ускладнити цю досить просту задачу, тоді нічого не робимо, прилітаємо і шукаємо за місцем, зриваючи плани і заробляючи головний біль

Автомобільний рух на Кіпрі

На Кіпрі лівосторонній автомобільний рух. Все до чого доведеться звикнути - це перемикати поворотники правою рукою і їхати по лівій стороні. Новачок освоюється приблизно за 10 хвилин.

Дороги відмінні, можна сміливо порівнювати з Німеччиною. Між містами зустрічні смуги руху роздільні, в містах трафік невисокий, знаки зрозумілі. Невеликі тягучки зустрічали в Лімассолі і старому місті Пафосу через ремонт.

Читайте також: Як поїхати на Північний Кіпр, корисна інформація та особистий досвід

Поліція на дорогах. Прокатники жартують, що поліції на Кіпрі немає, якщо ви не перевищуєте допустиму швидкість і не рвете на червоне світло. Влітку часто стоять з радарами під мостами - ховаються від сонця, навесні можуть стояти в будь-якому місці. Ліміт швидкості на Кіпрі - 100 км на годину за містом, в містах 50 - стежте за знаками. Перевищення швидкості дозволено до 15 км. на годину.

Парковка є платна і безкоштовна, в НЕ сезон і в дрібних містах повно безкоштовних місць. Парковка є платна і безкоштовна, в НЕ сезон і в дрібних містах повно безкоштовних місць

резюмуємо,

Автомобіль на Кіпрі бронюємо заздалегідь

Готелі або інше житло на Кіпрі шукаємо і бронюємо на сайті HotelsCombined.com (RoomGuru) або Booking.com

Авіаквитки на Кіпр шукаємо і бронюємо / купуємо на aviasales.ru - крім вигідної ціни, зручний інтерфейс і карта низьких цін на авіаквитки.

Залишайтеся на зв'язку!

Найсвіжіші репортажі на моїй сторінці Facebook

Актуальні новини з подорожей на моєму каналі в Telegram

Подорожі - в Instagram

Раджу також почитати:

Як поїхати на Північний Кіпр. Корисна інформація і особистий досвід

Віза на Кіпр для українців і як її отримувати

Кіпр. інший формат

Прокат автомобіля в Грузії: Тбілісі, Батумі, Кутаїсі

Часто можна обійтися без кредитки, але навіщо?
На що звертати увагу при оренді автомобіля на Кіпрі?

Новости