Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На яхті Vestas Sailrocket 2 побитий рекорд швидкості руху під вітрилом

На яхті Vestas Sailrocket 2 побитий рекорд швидкості руху під вітрилом На яхті Vestas Sailrocket 2 побитий рекорд швидкості руху під вітрилом   На яхті Vestas Sailrocket 2 побитий світовий рекорд швидкості руху для вітрильних суден

На яхті Vestas Sailrocket 2 побитий світовий рекорд швидкості руху для вітрильних суден. Судну вдалося розвинути швидкість в 59,23 вузла (109,69 км / ч) на відрізку довжиною 500 метрів біля узбережжя міста Уолфиш-Бей в Намібії.

У той час як найшвидші кайтбордери і віндсерфери покращують свої рекорди на швидкісній ділянці в акваторії міста Людериц, перед надшвидкої яхтою Vestas Sailrocket 2 стояло завдання встановити нове досягнення в водах Уолфиш-Бей, що всього в 500 кілометрах від цього місця.

Новий світовий рекорд відбувся під час 13-й спроби, коли Vestas Sailrocket 2 розганяла при середньому вітрі в 25 вузлів. Пол Ларсен (Paul Larsen) на своєму судні досяг середньої швидкості в 59,23 вузла на заліковій 500-метровому відрізку, а його максимальна швидкість склала понад 63 вузлів. Через 10 років наполегливої ​​роботи, протягом яких він доводив свою яхту до досконалості, у нього нарешті вийшло.

«Ми в дикому захваті. Ніхто ще не розвивав таку швидкість на вітрильному судні. Це показує, наскільки унікальною і революційної вийшла яхта », - зазначає Пол Ларсен.

Колишній рекорд швидкості руху під вітрилом належав американцеві Робу Дугласу (Rob Douglas) і становив 55,65 вузла на 500-метровому відрізку. Тепер досягнення ще ближче до позначки в 60 вузлів (111,12 км / ч), і Африка знову підтвердила, що місцеві умови відмінно підходять для швидкісних заїздів на гладкій воді.

Vestas Sailrocket 2 - це вітрильне судно революційної конструкції, побудоване на острові Уайт у Великобританії.

За матеріалами: surfertoday.com

Новости