Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Серед найбільш відвідуваних визначних пам'яток - Град, фунікулер і Пінкасова синагога

  1. Музей марки "Шкода" і Музей лісового господарства
  2. Стратегія залучення туристів в регіони
  3. конкурс DestinaCZe

«У списку, як і в минулі роки, лідирує Празький Град. У числі найбільш часто відвідуваних зарубіжними та місцевими туристами також виявляються ідеальні місця для відпочинку з дітьми. Крім зоопарків і аквапарків, все більше відвідувачів хочуть побувати і в таких місцях за межами Праги як iQLandia science center в Ліберці, Landek Park з Музеєм гірничої справи в Oстраве і прогулятися по унікальній Тропе кронами дерев в Липно », - - перераховує директор агентства CzechTourism Moніка Палаткова.

Музей марки "Шкода" і Музей лісового господарства

Музей «Шкода», фото: Muzeum Škoda Auto   З 50 місць, які найчастіше виявляються в поле зору туристів, найбільш помітно, а саме на третину, виріс інтерес до Музею «Шкода» в Млада-Болеславі Музей «Шкода», фото: Muzeum Škoda Auto З 50 місць, які найчастіше виявляються в поле зору туристів, найбільш помітно, а саме на третину, виріс інтерес до Музею «Шкода» в Млада-Болеславі. Одночасно на 56% скоротилася відвідуваність Староміської ратуші в Празі. До першої десятки увійшли шість празьких пам'яток. Серед «новачків», які потіснили середньовічні споруди, по всій видимості, найбільш значуща «прикмета» Йозефова кварталу, Пінкасова синагога (675 тис. Відвідувачів), яка посіла 7 сходинку в рейтингу. Клаусова синагога розмістилася на 11 місці, Іспанська синагога (462 тис.) - на 13-му.

А самим прітягательнoй експозицією, з точки зору відвідувачів, в 2017 році стала колекція Музею лісового господарства, рибальства та полювання в Глубока-над-Влтавою.

Стратегія залучення туристів в регіони

Відповідно до державної концепції політики в сфері туризму, Міністерство регіонального розвитку прагне сприяти більш рівномірному розподілу навантаження, пов'язаної з формуванням туристичних потоків. Включення в регіональний подієвий календар різних програм, розвиток транспортної інфраструктури, більш активна співпраця з адміністраціями регіонів сприяють зростанню інтересу туристів до чеських малих міст як туристської зони. Як повідомила міністр регіонального розвитку Клара Досталова, Чехія пропагує культуру, пам'ятки та цікаві для відвідування місця окремих країв також за допомогою 23 зарубіжних представництв в світі.

Замок Леднице, фото: Pudelek CC BY-SA 3 Замок Леднице, фото: Pudelek CC BY-SA 3.0 Наприклад, Посольство Чеської Республіки в Південній Кореї протягом тривалого періоду часу пропагує Південно-Моравський край, нагадуючи про його туристичний потенціал: замок Леднице, частина Ледницько-Вальтіцкого комплексу, був внесений до Списку культурної спадщини ЮНЕСКО, королівський замок Вранов-над-Дійі, перша згадка про яке датується 1100 роком, запам'ятається не одним лише Залом Предків, а Славков-у-Брно (Аустерліц) цікавий не тільки під час реконструкцій історичних битв. Це лише частина спадщини, яка свідчить про величезний історичне значення регіону.

Уже 14 років в країні діє інтернет-портал агентства CzechTourism www.kudyznudy.cz , Який підігріває інтерес вітчизняних туристів до менш відомих дестинації. За перші 67 місяців поточного року ним скористалося рекордне число відвідувачів, майже 10 мільйонів. Щодня він затребуваний приблизно 100 тис. Користувачів. Чеська Республіка може по праву пишатися тим, що прийнята на її території система знакування туристичних маршрутів вважається однією з кращих в світі, нагадала Моніка Палаткова в інтерв'ю Російській службі «Радіо Прага».

конкурс DestinaCZe

Стежка кронами дерев, Крконоше, фото: Ярослава Маннов, ЧРО   - Це стосується не тільки складних туристичних маршрутів для найвитриваліших мандрівника в гірських районах, а й про позначення туристичних стежок, що не припускають спеціальної підготовки туристів Стежка кронами дерев, Крконоше, фото: Ярослава Маннов, ЧРО - Це стосується не тільки складних туристичних маршрутів для найвитриваліших мандрівника в гірських районах, а й про позначення туристичних стежок, що не припускають спеціальної підготовки туристів. Для тих, хто хоче дослідити область під час більш коротких походів. Я б хотіла звернути увагу і на зазначені покажчиками і знаками велосипедні маршрути і можливості в сфері кінного туризму, він знаходиться в Чехії в стадії становлення. Інтерес туристи виявляють також до регіональної гастрономії, Агроферма. І, що дуже важливо, Чехія зайняла шосте місце в рейтингу найбезпечніших країн світу Global Peace Index ( «Глобальний індекс миролюбності»).

Агентство також проводить конкурс DestinaCZe, покликаний привернути увагу до туристичного потенціалу регіонів. У цьому році він проводився в шостий раз. Звання абсолютного переможця удостоїлася Stezka korunami stromů (Стежка кронами дерев), на цей раз - в Крконоше.

У ТОП-20 увійшли, наприклад, лабіринт на Петршин, зоопарки Острави, Двур-Кралове і Злін, жіжковская телевежа.

Новости