Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сервіровка столу на день народження

  1. вибір текстилю
  2. вибір посуду
  3. Вибір декоративних елементів
  4. Сервіровка дитячого іменинного столу
  5. Варіанти сервірування столу на день народження чоловіка
  6. Сервіровка столу на день народження жінки

Святкова сервіровка столу на день народження, задає тон всьому застілля, підтримуючи радісну і одночасно урочисту атмосферу. Творчий підхід, смак і знання певних правил допоможуть зробити сервіровку столу цікавою і незабутньою.

Творчий підхід, смак і знання певних правил допоможуть зробити сервіровку столу цікавою і незабутньою

вибір текстилю

Вибір скатертини для святкової сервіровки не обмежується тільки спокійними відтінками. Доречні будуть скатертини насичених кольорів: темно-зеленого, яскраво-синього або червоного, головне уникати недоладності. Ідеальним варіантом є використання класичної білій скатертині, яка може бути доповнена мереживною облямівкою або ніжною вишивкою. Дуже естетично і витончено виглядають у святковій сервіровці наперони, раннери, підставки-килимки та декоративні серветки.

Текстильні серветки повинні гармоніювати з скатертиною. Їх скручують і фіксують затискачем для серветок або декоративною стрічкою, а також викладають, надаючи їм химерну форму.

Декоративні чохли і стрічки на стільцях, що поєднуються за кольором і стилю з скатертиною і серветками здатні додатково прикрасити інтер'єр.

вибір посуду

Для сервірування столу до дня народження використовують як традиційну білу, так і кольорову посуд. Біла або одноколірна посуд красиво виглядатиме на скатертини з малюнком, а розписна - на однотонної. Можливе використання посуду різних кольорів, якщо відтінки гармоніюють між собою. Дуже оригінально вийде, якщо розставити тарілки з різних сервізів, чергуючи між собою. Склянки або келихи повинні відповідати стилю тарілок.

Прилади й спеції вибираються і розставляються відповідно до необхідність. При цьому їх можна додатково прикрасити гілочками, квітами і стрічками.

При цьому їх можна додатково прикрасити гілочками, квітами і стрічками

Вибір декоративних елементів

В якості декоративного елемента для сервірування іменинного столу, в залежності від сезону і обраної тематики, можуть виступати композиції:

  • з квітів і листя;
  • з шишок і гілок;
  • з овочів і плодів;
  • з пір'я і скелець;
  • з черепашок і каменів;
  • зі свічок, декоративних фігурок, пелюсток і т.д.

Додатково можна розставити картки з іменами запрошених гостей.

Сервіровка дитячого іменинного столу

Для сервіровки дитячого столу краще вибрати скатертину з яскравим малюнком:

  • горох;
  • клітина;
  • тварини;
  • анімаційні та казкові персонажі.

На замітку! Сервіруючи дитячий стіл до дня народження необхідно враховувати стать і вік дитини.

При проведенні тематичного дня народження, скатертину можна підібрати відповідно до обраної темою:

  • синьо-білу смужку для морської;
  • чорну для піратської;
  • коричневу для ковбойському або індіанської;
  • яскраву одноколірну для циркової;
  • блискучу для зоряної.

синьо-білу смужку для морської;   чорну для піратської;   коричневу для ковбойському або індіанської;   яскраву одноколірну для циркової;   блискучу для зоряної

Порада! Скатертина рекомендується присборить по кутах і закріпити до ніжок стола, щоб уникнути її випадкового стасківанія зі столу.

Додатково декорувати скатертину можна:

  1. Стрічками, помпонами, яскравими великими пір'ям.
  2. Гелевими кульками, прикріпленими до розставлених на столі тематичним фігуркам.
  3. Масками, ковпачками, серпантином.
  4. Розсипом кольорового драже і конфетті, дзвіночками.
  5. Штучними квітами, метеликами, цукерковими деревами.

Штучними квітами, метеликами, цукерковими деревами

Порада! Якщо в якості прикраси столу для дитячого дня народження використовуються свічки у вигляді фігурок, то з метою безпеки, їх не запалюють.

Посуд для сервірування дитячого столу повинна бути не б'ється і неострой. Можливе використання пластикової або ламінованої паперової посуду яскравих забарвлень.

Для сервірування столу використовують кольорові паперові або скляні стакани, попередньо прикрашені кондитерської присипкою. Використання кольорових соломинок для коктейлів додатково прикрасять стіл.

Використання кольорових соломинок для коктейлів додатково прикрасять стіл

Варіанти сервірування столу на день народження чоловіка

Сервіруючи стіл для іменинника-чоловіки, дотримуйтесь стриманість, що не перенасичуючи стіл декоративними елементами. Тут також доречно буде зупинитися на який-небудь темі, що допоможе оформити стіл в єдиному стилі.

  1. Спорт. Якщо чоловік пристрасний уболівальник, то при сервіруванні столу можна використовувати колір і атрибутику його улюбленої команди. Якщо чоловік сам активно займається спортом, це також можна відобразити в сервіровці столу, доповнивши її відповідними фігурками, текстильними серветками, заздалегідь надрукувавши на них зображення улюбленого виду спорту, гелів кульками, прив'язавши до них спортивні фото коханого.
  2. Море. Для цього стіл сервірують в морському стилі: основні кольори білий і синій, як декоративні елементи служать смугасті текстильні серветки, оригінальні килимки-підстилки під тарілки з дрібної гальки, композиції оформлення мотузками, ліхтарями.
  3. Ретро. Для сервіровки використовуються класична біла скатертина, серветки, наперон або Раннер в кольорі мідної патини або з малюнком клітина, бронзові свічники, столові прибори прикрашають стрічками, зав'язавши їх як чоловічу краватку-метелика, а серветки складають таким чином, щоб візуально вони нагадували складені рукавички.
  4. Мілітарі. Стіл сервірують з використанням елементів камуфляжу, як свічників і підставки для декоративної композиції може бути використані консервні банки, грубі свічники, дерево.
  5. Класика. Стіл сервірують з використанням однотонної посуду та текстилю глибоких благородних відтінків: бордо, марсала, кава, індиго і декоративних елементів з дерева або металу, свічників в стилі модерн.

Стіл сервірують з використанням однотонної посуду та текстилю глибоких благородних відтінків: бордо, марсала, кава, індиго і декоративних елементів з дерева або металу, свічників в стилі модерн

Сервіровка столу на день народження жінки

Сервіровка столу для жінки передбачає використання текстилю яскравих або пастельних відтінків, достаток квіткових композицій, свічок, інших декоративних елементів. Оформлення з використанням конкретної теми полегшить створення стильної святкової сервіровки.

  1. Етномотиви. Текстиль, посуд і декоративні елементи вибираються відповідно до обраного фольклорним напрямом. Це можуть бути як мотиви народних промислів: хохлома, гжель, так і марокканські, японські, індійські, африканські чи мексиканські мотиви. Цікаво виглядає сервіровка столу в кольорах прапора якої-небудь країни.
  2. Тропіки. Стіл оформляється з використанням текстилю однотонного текстилю, кольорового скла, декору: гілок пальми, плодів ананаса і інших тропічних фруктів.
  3. Квіти. Ідеєю оформлення столу до дня народження жінки, можуть послужити її улюблені квіти. При цьому використовують однотонну скатертину, посуд і серветки із зображенням улюблених квітів. Квіти використовуються для створення декоративних елементів: кілець для серветок або декор для столових приладів, свічників, квіткових композицій.
  4. Море. Ця тема в жіночому варіанті буде виглядати ніжніше і в декоративному плані багатшими, ніж чоловічий варіант. Тут доречно буде використання квіткових композицій пастельних відтінків, перлів, раковин, скляного декору.
  5. Пори року. Оформлення столу і кольорові акценти текстилю та посуду підбираються відповідно до пори року:
  • для створення святкової сервіровки на тему весни, можна використовувати світлі теплі відтінки текстилю та посуд ніжно-зеленого кольору. Підкреслять весняний настрій іменинного столу букети та композиції з крокусами, гіацинтами, тюльпанами та іншими весняними квітами. Столові прибори і серветки можна прикрасити гілочки распускающейся верби, вишні, яблуні.

Столові прибори і серветки можна прикрасити гілочки распускающейся верби, вишні, яблуні

  • літо в святковій сервіровці - це буйство яскравих кольорових плям і візерунків, велика кількість квіткових і фруктових композицій.

літо в святковій сервіровці - це буйство яскравих кольорових плям і візерунків, велика кількість квіткових і фруктових композицій

  • для осені актуальні будуть поєднання охри, теракотових, червоних і бурих відтінків. Квіткові композиції можна доповнити листям клена, колоссям, горіхами, гарбузами, виноградом, іншими яскраво забарвленими плодами і овочами. Серветки і прилади також прикрашаються мініатюрними осінніми композиціями.

Серветки і прилади також прикрашаються мініатюрними осінніми композиціями

  • для зими стіл сервірують текстилем і посудом холодних відтінків. Красиво будуть дивитися ажурні білі серветки, прикрашені сріблястими кільцями, на синьої скатертини. Доповнять зимову сервіровку срібні свічники і столові прибори, композиції з ялинових і соснових гілок, а також пофарбовані в білий колір гілки декоративних дерев, білі і сріблясті кулі, виконані з вербових гілок або ниток.

Доповнять зимову сервіровку срібні свічники і столові прибори, композиції з ялинових і соснових гілок, а також пофарбовані в білий колір гілки декоративних дерев, білі і сріблясті кулі, виконані з вербових гілок або ниток

Святкова сервіровка столу на день народження - це прекрасна можливість показати любов до рідних, зробити свято незабутнім, а також проявити своє творче я.

Святкова сервіровка столу на день народження - це прекрасна можливість показати любов до рідних, зробити свято незабутнім, а також проявити своє творче я

Новости