Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

День матері. Цікаві факти

  1. Новини Дніпропетровська та Дніпропетровської області
  2. День матері в Україні
  3. Історичні факти про День матері:
  4. Забавні факти:

Адміністрація інтернет-порталу «Туристичний Дніпропетровськ» не несе відповідальності за зміст рекламних матеріалів. Адміністрація інтернет-порталу «Туристичний Дніпропетровськ» не несе відповідальності за зміст рекламних матеріалів

Новини Дніпропетровська та Дніпропетровської області

2 травня 2016 року

2 травня 2016 року

День матері

День матері в Україні

В Україні поки не так поширене святкування Дня матері, яке відбувається у 2-е неділю травня. І хочеться, щоб про цей день пам'ятали, щоб хоча б раз на рік забули про справи і присвятили свою увагу дорогим і улюбленим мамам. А щоб привернути інтерес до цього свята, пропонуємо деякі цікаві факти. А найкращий подарунок для матері це звичайно ж квіти, які можна Закаєв на floristik.ua .

Історичні факти про День матері:

  • Відповідно до грецької міфології, проводилися весняні свята на честь матері богині - Реї. Вона була дружиною Кроноса і матір'ю багатьох божеств.
  • У 250 році до н.е. Стародавні римляни святкували весняний фестиваль під назвою Хіларія. Він присвячений богині-матері на ім'я Сибила. Її послідовники робили підношення в храмі, влаштовували паради, ігри і маскаради. Святкування тривало три дні.
  • В Англії періоду XV століття проводилося свято материнського неділі в четверту неділю Великого посту. Він починався з церковної служби на честь Діви Марії, а після цього діти вітали мам букетиком квітів.
  • Анна Джарвіс - та жінка, що визначила традиційне розуміння Дня матері та святкування у другу неділю травня. У Анни не було дітей, але в пам'ять про свою матір, і тому, що кожна мати робить для дитини, вона висунула пропозицію про це свято. Анна невпинно агітувала і 8.05.1914 року американський президент Вільсон поставив підпис на спільному договорі, який позначив другу неділю травня Днем матері.

Квіти на День матері

Серед річних продажів квітів, чверть припадає на День матері. Гвоздики в Західному релігійній громаді користуються популярність у виборі квітів на День матері. Так як вважають, що вони з'явилися із сліз матері Ісуса (Марії). Дослідження та експерименти показують, що підносячи букет квітів або квіти в горщику ви не тільки естетично радуєте мам, а й позитивно впливаєте на здоров'я і психологічний стан.

Забавні факти:

  • У переважній більшості мов світу, слово "мама" починається з букви М.
  • Тільки в Сполучених Штатах 122 млн телефонних дзвінків робляться мамам, щоб привітати з Днем матері.
  • Які подарунки поширені в День матері? Лідери цього дня: листівки та квіти, похід в ресторан, ювелірні вироби, одяг, подарункові карти і поїздки в SPA-центри, книги, компакт-диски, предмети для домашнього затишку і навіть садово-городні інструменти.
  • Близько 14 мільярдів доларів витрачаються на День матері.

Як відзначають День матері в світі:

  • В Австралії діти купають мам в кольорах і подарунки. Крім того, діти віддають данину поваги в честь бабусь і інших жінок, які важливі для них. В цей день в Австралії мам балують від душі готують сніданок у ліжко, підносять подарунки і торти.
  • В Італії традиційний подарунок - солодощі.
  • Діти в Фінляндії навіть піднімають спеціальний прапор на честь Дня Матері, а тата трудяться як можуть на кухні.
  • В Іспанії цей день відзначається восьмого грудня. У церквах проводяться ритуальні служби в честь Діви Марії.
  • День матері в Австрії нагадує Восьме березня в Україні - діти готують виступи для мам, в школах проводяться ранки.

Неважливо, в якій частині світу ви живете, або до якої культури належите, увагу, виявлену своїй мамі на День Матері - найбільший подарунок, який ви дасте їй. Приділіть час в цей день, щоб ваша мама знала, що ви любите, поважаєте її і цінуєте. Якщо Ви не хочете обмежиться одним дзвінком з поздоровленнями, то замовте букет на з доставкою по Києву і всій Україні. Більше про подарунки на день матері можна дізнатися тут .


Якщо інформація цікава, будь ласка відзначайте це і діліться інформацією з друзями.

По телефону: 044 392-84-63 менеджери підберуть вам відповідний вашим запитам готель і забронюють для Вас номер


Які подарунки поширені в День матері?

Новости