Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гіпотонія. Як підняти тиск в домашніх умовах

Мільйони людей, які страждають від гіпотонії, щодня задаються єдиним питанням: «Як підняти тиск

Мільйони людей, які страждають від гіпотонії, щодня задаються єдиним питанням: «Як підняти тиск? ». Адже запаморочення, «мушки» перед очима, головний біль - це далеко не самі неприємні симптоми даного захворювання. У людей, які страждають від гіпотонії, тиск не піднімається вище позначки 100 на 60 мм ртутного стовпа. А у деяких воно і того менше.

Зараз медичний світ відноситься до захворювання під назвою «гіпотонія» вже не так серйозно, як раніше. У Радянському Союзі лікарі дійсно турбувалися за таких пацієнтів, а зараз людині з низьким тиском навіть не вдасться законним шляхом отримати довідку на роботу. Залишилася лише одна категорія людей, у яких гіпотонія вважається гідною уваги - це вагітні жінки.

Стандартні симптоми гіпотонії - млявість, апатія, схильність до депресій , Поганий настрій, безсилля, слабкість та інші. Наукою вже доведено, що від такої проблеми зазвичай страждають чутливі і емоційні люди. Навколишні, які не знають, що це за відчуття, вважають, що гіпотонікам просто потрібно почати радіти життю і перестати скиглити. Але, коли самопочуття погане, посміхатися і не звертати уваги не так то просто.

Вважається, що від гіпотонії страждають ті, хто веде малорухливий спосіб життя. Часто це люди, від яких їх робота вимагає максимум інтелекту і мінімум мобільності. Тому фахівці радять їм трохи скорегувати свій спосіб життя, тобто більше рухатися.

Трапляється, що тиск знижується під впливом будь-яких чинників: безсонної ночі, стресу, кліматичних умов, втрати рідини організмом та інше. Але якщо людина має задовільне самопочуття, то гіпотонія вважається варіантом норми.

У домашніх умовах легко підняти тиск і без медикаментозного втручання. можна просто випити міцної кави , Вранці з'їдати бутерброд з сиром і маслом. Мало хто знає, що солоні і жирні продукти здатні підвищувати тиск. Фахівці рекомендують також використовувати деякі адапрогени (елеутерокок, лимонник китайський, женьшень).

Гіпотонікам в будь-якому випадку необхідний дев'ятигодинної сон, велика кількість рідини протягом дня, п'ятиразове харчування, заняття спортом і більше фізичної активності. Вони вимагають до себе шанобливого ставлення, адже навколишні часто не розуміють їхніх проблем.

Новости