Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Різдво у Франції - свято для душі!

Різдво у Франції - свято для душі! | TPG Україна

Головне свято в католицькій і протестантській Європі - чи не Новий Рік, а Різдво, яке припадає на ніч з 25 на 26 грудня. У Франції його називають Ноель, по імені місцевого Діда Мороза - Пер Ноель. Різдво у Франції, а особливо в романтичному Парижі - це свято з абсолютно особливою аурою. Пропонуємо Вам самим насолодитися особливою святковою АтмАсфера, вибирайте тури до Франції від TPG !

Яку дивовижну розкіш пропонують паризькі магазини! Вони в звичайні дні можуть здивувати, а вже під Різдво розходяться щосили. Їх оформлення доручають знаменитим дизайнерам, а асортимент стає просто фантастичним. Універмаг Галереї Лафайєт прикрашений такою кількістю гірлянд, що здається ширяє в повітрі. Не поступається йому і чудова Ейфелева вежа. Перед входом в кожен магазин або ресторан варто оригінально прикрашена ялинка. Відбувається своєрідний негласний конкурс на кращу ялинку. Можна купити ялина, прибрану в ексклюзивне вбрання, з дизайнерськими прикрасами з кристалів Сваровскі. Виставка-продаж таких ялинок щорічно проходить в готелі Меріс на рю де Ріволі.

Якщо є можливість потрапити на різдвяну службу в Нотр-Дам, то такої можливості упускати не можна. Враження залишається абсолютно фантастичне навіть у закоренілих атеїстів, а віруючих людей це дійство призводить в справжній екстаз. У різдвяні канікули працюють всі музеї Парижа, деякі навіть знижують або відміняють плату. Туристів в залах значно менше, ніж в інші сезони, можна вдосталь нагулятися і намилуватися шедеврами.

Туристів в залах значно менше, ніж в інші сезони, можна вдосталь нагулятися і намилуватися шедеврами

Різдво в Парижі - глибоко сімейне свято. Мабуть, це єдиний вечір в році, коли вулиці порожніють, і мегаполіс занурюється в стан тихого очікування. Прийнято збиратися за сімейним столом, миритися, якщо в минулому році сварилися, дарувати подарунки і радіти такому рідкісному в наші дні взаємною тепла. Ресторани Парижа в цю ніч працюють і пригощають гостей найвишуканішими стравами. Місця в них на цю дату потрібно замовляти мінімум на місяць наперед. Знамениті кабаре в цей день показують прем'єри, працюють і театри.

Одна з найсимпатичніших паризьких різдвяних традицій - це катки, які заливають у всіх районах міста. Найбільший каток - перед мерією, він безкоштовний, найвідоміший - на першому рівні Ейфелевої вежі. Скрізь дають напрокат ковзани, панує незвичайна атмосфера істинно паризького народного гуляння.

Відчуйте справжню атмосферу Різдва, забронюйте тур в Париж разом з TPG і ми зробимо ваш відпочинок незабутнім!

Новости