Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Фігерас покажуть картину Далі раннього періоду

Повідомляється, що картина відомого художника під назвою «Фігура в профіль» буде виставлена ​​на огляд в місті Фігерас серед експонатів музею Далі. До цього картина показувалася всього один раз в галереї Dalmau міста Барселона в 1925 році. Тоді Далі представив п'ять своїх малюнків і 17 картин олією. Серед представлених полотен було 6 портретів сестри художника ─ Анни-Марії, яка часто позувала Дали. В основному всі її портрети зображені зі спини.

Як говорить Монтс Агер, директор музею Далі, картина «Фігура в профіль» відноситься до того періоду, коли художник ще шукав власний стиль
Як говорить Монтс Агер, директор музею Далі, картина «Фігура в профіль» відноситься до того періоду, коли художник ще шукав власний стиль. На полотні зображення Анни-Марії, яке займає центральне місце. Вона милується виглядом на Кадакес, який відкривався з вікна будинку її батька.

Мистецтвознавці зазначають, що в картині присутній простота ліній, ясність, спокій і оригінальна робота з порожнім простором. Сальвадор Далі використовував м'які кольори для цієї картини, що характерно для зимового періоду. Відзначається, що на полотні «Фігура в профіль» опрацьовані всі найдрібніші деталі, включаючи волосся Анни-Марії.

Після виставки, проведеної в 1925 році, це полотно більше ніде не виставлялася. Картина весь цей час зберігалася в різних приватних колекціях. Спочатку вона стала власністю аптекаря Ж. Куси, який був другом сім'ї Далі. Він придбав і її за 500 песет. Через 92 роки ця картина була продана фонду «Гала - Сальвадор Далі» за ціною 2 мільйони євро на аукціоні Bonham's в Лондоні. Тепер «Фігура в профіль» виставлена ​​в музеї Далі у Фігерасі разом ще з 4 картинами, представленими на виставці в 1925 році:

  • Натюрморт «Пляшка рому з сифоном»;
  • Два портрета сестри Далі ─ Анни-Марії;
  • Портрет Рамонет Монтсальватже ─ дочки місцевого банкіра;
  • Виставка в музеї відкрилася минулого тижня і експонати можна буде подивитися до кінця року.

Новости