Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найдорожчий коньяк у світі

  1. Історія появи
  2. Як коньяк став популярним?
  3. Найдорожчі коньяки в світі
  4. Топ 10 найдорожчих коньяків в світі
  5. Найпопулярніші в Росії дорогі коньяки

Не всі знають, який найдорожчий коньяк в світі. Довгий час він вважався напоєм, який вживала тільки верхівка суспільства. Серед відомих на сьогоднішній день алкогольних напоїв він виділяється своєю високою ціною. Хоча мало кому може прийти в голову, що ціна пляшки цього міцного напою може доходити до двох мільйонів доларів. В цьому плані всі інші напої не можуть конкурувати з коньяком. Вам буде цікаво прочитати про найдорожчих речей .

найдорожчих речей

Історія появи

Перша згадка про напій відноситься до того періоду, коли у Франції почали обробляти виноград, доставлений в цю країну римлянами. Згідно з історичними документами, це сталося на самому початку першого тисячоліття. Жителям цієї країни настільки полюбився процес виготовлення вина, що вони стали його виробляти у великих кількостях. Це призвело до того, що з приходом Епохи відродження їм довелося вирішувати проблему зберігання і збуту цього продукту.

Логічним на той момент способом вирішення представлявся експорт виноградного продукту в інші країни, але оскільки доставка по морю займала багато часу, то вино не встигало зберегти свої споживчі властивості і псувалося. Але якось раз комусь із підприємливих громадян прийшло в голову дистильованої вино. З цього моменту і почалася історія коньяку.

Як коньяк став популярним?

Гідно смакові властивості цього напою оцінили не тільки виробники, а й покупці. У їх числі опинився і Людовик XIV. І починаючи з того часу, коньяк був зведений мало не в ранг національного напою.

Згідно з наявними даними, вперше ідея про перетворення вина в алкоголь виникла у жителів міста Коньяк. За її ж ініціативою була організована масова продаж цього напою, якому згодом було присвоєно назву, яка відповідає місцю його народження.

За минулі століття було створено чимало алкогольних напоїв, однак перевершити коньяк за вартістю до сих пір нікому не вдалося.

Найдорожчі коньяки в світі

Знайти дорогий коньяк непросто, адже їх існує чимало. Але якщо людина знайома зі списком найдорожчих коньяків в світі і Росії, то для нього це перестає бути проблемою.

Топ 10 найдорожчих коньяків в світі

До сьогоднішнього дня створено понад 20 000 марок коньяку, однак серед них лише кілька десятків оцінюються в сотні тисяч доларів. Здається, нашим читачам буде цікаво дізнатися про ціни на найдорожчі коньяки світу. Хоча мало кому випаде шанс спробувати один з напоїв, перерахованих у наведеному нижче списку.

  1. Henri IV, Cognac Grande Champagne. Тільки за одну пляшку найдорожчого напою необхідно віддати 1 мільйон 875 тисяч доларів. Датою, коли був придуманий рецепт цього напою, вважається 1776 рік. Дивно, але його приготуванням займаються виключно прямі спадкоємці французького короля Генріха IV. Щоб виготовити цей коньяк за всіма правилами, кожна партія повинна пролежати в бочках не менше сотні років. Його фото представлено нижче.
  2. Hennessy Beaute du Siecle Cognac. Всім зацікавленим цей напій пропонується за 187500 дол. Відповідно до технології, для його виготовлення використовують кращі спирту hennessy, витримані від 46 до 100 років. За вказану ціну покупець отримує не тільки пляшку цього чудового напою, але і бронзовий тацю. Як він виглядає, ви можете побачити на фото.
  3. Remy Martin Cognac Black Pearl Louis XIII. Щоб спробувати цей напій, покупець повинен заплатити 51560 дол. На відміну від інших марок його виготовляють з 1200 коньячних спиртів, витриманих від 45 до 100 років. Напій истончает стійкий запах імбиру, кориці, фруктів і кубинських сигар.
  4. Hardy Perfection 140 years. Ціна однієї пляшки становить 12100 доларів. Напій унікальний тим, що його рецепт був придуманий раніше за інших. Згідно з історичними документами, рецепт його виготовлення був придуманий більше 130 років тому. З огляду на, що його запасів не так багато, рідкісним людям вдається спробувати цей коньяк. На наступному фото зображена пляшка цього напою.
  5. Johnnie Walker: Le Voyage de Delamain. Пляшка цього не найдорожчого напою пропонується за ціною 7400 дол. Його виготовляють з коньячних марок Delamain і Le Voyage. Напій подається в спеціальних карафах 500 мл. Наступне фото допоможе вам легко відрізнити його.
  6. Martell Creation Cognac In Handcarved Baccarat Decanter. Щоб спробувати цей напій, необхідно викласти за пляшку 7000 дол. Щасливчики, які спробували його, кажуть, що в ньому відчувається смак сухофруктів і кедра.
  7. Frapin Cuvée 1888. Бажаючим спробувати цей коньяк пропонується за ціною 6000 доларів за пляшку. Його подають в спеціальних кришталевих карафах, виконаних в англійському стилі. Графин, в який розливається коньяк, забезпечений пробкою, декорованого золотом 24 карата. Сам напій має присмак меду і ванілі.
  8. Hine Triomphe Talent De Thomas Hine Crystal Decanter. Пляшка цього чудового коньячного напою коштує 5625 дол. Подають його в карафах. Щоб продовжити незабутній аромат напою, виробник поміщає кожен графин в х'юмідор для сигар, виконаний з екзотичного червоного дерева.
  9. Jenssen Arcana. Ціна цієї марки становить 5150 доларів. Технологія виготовлення напою вимагає його витримування протягом 98 років в дубових бочках. Як заявляють люди, які спробували його, коньяк має складний насичений смак.
  10. Courvoisier L'Esprit Decanter. Це найменш дешевий з найдорожчих коньяків світу, ціна якого становить 4687 доларів. Його роблять методом купажу з використанням різних марок коньяку. Причому серед них є такі, які витримуються з часів Наполеона I.

Найпопулярніші в Росії дорогі коньяки

У Росії, якщо та пропонуються коньячні марки, то вони є більш доступними, ніж ті, які входять в топ 10 найдорожчих коньяків в світі. Але навіть цього асортименту цілком вистачає найдосвідченішим вітчизняним любителям коньяку. Не варто дивуватися тому, що найдорожчі коньяки в Росії виготовлені французами. Але чистокровними їх назвати не можна.

  1. Найпопулярнішою маркою, до якої виявляє інтерес російська еліта, є Meukow Esprit de Famille. Це продукт французької компанії, заснованої в середині XIX століття братами-росіянами. Його роблять із суміші кращих коньячних спиртів. Запаси цієї марки коньяку досить обмежені і налічують не більше 2000 пляшок. Тому цілком зрозуміло, чому так багато охочих дістати хоча б одну з них.
  2. Багатьом би хотілося покуштувати пляшечку Tiffon Centenaire 100 Years. Його не можна відносити до категорії найдорожчих коньяків, але і дешевим його вважати не можна. Він має тонкий смак, а пропонують його в пляшках ручної роботи.
  3. Чимало заможних шанувальників є і в іншої популярної в Росії марки - Daniel Bouju Reserve Familiale Grande Champagne. Щоб приготувати цей напій, його витримують протягом 80 років. З огляду на, що його роблять із суміші елітних сортів винограду, цілком зрозумілий його незвичайний смак. Ця марка коньяку пропонується в пляшках, які упаковані в дерев'яні коробки ручної роботи. Тому покупці цього напою стають володарями відразу двох шедеврів.

Таким чином, найдорожчі коньяки в світі дуже різноманітні. І навіть якщо ви не є мільйонером, то ви в будь-якому випадку зможете знайти для себе напій, який влаштує вас як за ціною, так і смаковими властивостями. Адже навіть найдорожчий вірменський коньяк навряд чи буде гірше напою від французьких виноробів.

ПО цим посиланням ви зможете дізнатися про найдорожчих брендах світу .

Як коньяк став популярним?

Новости