Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Папір з слонячого гною

Створено 08.05.2014 6:57 Автор: Natali

Перебуваючи в Індонезії, туристи поспішають відвідати Таманський Сафарі-парк або Сафарі-парк на острові Балі і купити в подарунок незвичайний сувенір, а саме папір
Перебуваючи в Індонезії, туристи поспішають відвідати Таманський Сафарі-парк або Сафарі-парк на острові Балі і купити в подарунок незвичайний сувенір, а саме папір.

Здавалося, що незвичайного може бути в листі паперу ?

У цих двох парках продається не просто папір, а папір, зроблена з гною слонів .

Можливості посліду тварин не мають кордонів, наприклад, панди на ім'я «Пухкий» і «Щасливчик» (В пер. З китайського), значного допомагають своєму французькому зоопарку скорочувати витрати по використанню електроенергії. Електростанція генерує електроенергію за рахунок спалювання біогазу, отриманого з посліду тварин та інших органічних відходів, на які зоопарк казково багатий.

У парках Індонезії і Балі цього багатства також багато, більше 2,5 тонн гною виробляються за один день проживають в них слонами. Частина з нього використовується повторно в якості добрива навколо парку, що залишився гній збирають для «виробництва».

Замість стандартних дрібничок, робітники вирішили зробити корисний продукт, а оскільки слони лише частково переварюють їжу, їх гній легше переробити.

Замість стандартних дрібничок, робітники вирішили зробити корисний продукт, а оскільки слони лише частково переварюють їжу, їх гній легше переробити

Працівники спочатку вимивають гній, варять, потім стерилізують і видаляють мікроби, після відокремлюють неперетравлене сіно.

Потім масу змішують із заздалегідь приготовленою макулатурою і іншими паперовими відходами, все як у традиційному методі переробки паперу.
Наступним етапом робочі розподіляють суміш на листи і дають час на висихання.

Як кажуть працівники парку, вони ставляться дуже прискіпливо до обирається гною: потрібно впевнитися, що гній свіжий, збір сировини відбувається щодня. «Ми відбираємо тільки сформований послід, тому що він містить велику кількість волокон, що допомагає йому зберігати цілісність, а це якраз те, що необхідно для виробництва паперу».

Гній слона значно відрізняється від гною інших тварин. У слонів процес травлення дуже простий: кишечник являє головну травну порожнину, вміст якого у слона досягає 7-17% від маси тіла тварини.

Термін перебування їжі в шлунково-кишковому тракті у слона складає від 24 до 50 годин, а частота дефекації 10-14 разів на добу, загальна маса виробленого матеріалу складає близько 110 кг в день. Кожен день слони з'їдають близько 180 кг трави, обробляють вони її досить швидко, тому вони їдять цілий день і випорожнюються цілий день.

З однієї купи посліду можна приготувати близько 15 листів високоякісного паперу ручним способом.

«Відвідувачі парку завжди з інтересом, але по-різному реагують на вироблену таким чином папір. Хтось її уважно роздивляється, хтось обмацує, але завжди перше, що роблять туристи - довго нюхають », розповідають працівники. «Ми навіть говоримо, що папір настільки органічна і чиста, що її можна їсти. Не те, щоб ми рекламували папір як новий продукт харчування, ми просто наголошуємо на тому, що процес виробництва паперу повністю екологічний і органічний від початок до кінця ».

Не те, щоб ми рекламували папір як новий продукт харчування, ми просто наголошуємо на тому, що процес виробництва паперу повністю екологічний і органічний від початок до кінця »

Отримана папір використовується для тематичних книг, плакатів і фоторамок з логотипом парку, які продаються в сувенірному магазині. Парки сподіваються, що виготовлена ​​таким чином папір приверне комерційне увагу, покаже, як важливі ці тварини і допоможе захистити їх від браконьєрства.

Facepla.net за матеріалами: reuters.com

Новости