Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Протарасе, Кіпр 2019

  1. Відпочинок в Протарасе: відгуки
  2. Відпочинок в Протарасе, Кіпр: коли їхати
  3. Як найкраще дістатися в Протарас
  4. Відпочинок в Протарасе 2019: як дістатися з аеропортів
  5. Кращі готелі Протарас для відпочинку
  6. Відпочинок в Протарасе 2019: ціни
  7. Ціни на тури в Протарас 2019
  8. Ціни в ресторані в Протарасе
  9. Екскурсії в Протарасе: ціни
  10. Пам'ятки та цікаві місця на Протарасе

Відпочинок в Протарасе (Кіпр) в 2019 році підійде для сімейного проведення часу з дітьми. Розглянемо відпочинок в Протарасе, відгуки, ціни, як дістатися і що подивитися, кращі готелі Протарас для відпочинку в 2019 році.

Розташований курорт в східній частині Кіпру, куди легко дістатися на машині з Айя-напи за 7 хвилин. Якщо сісти на автобус 101 або 102, то доїдете за 15 хвилин. Тут добре поєднується спокійний відпочинок, причому це стало можливим аж ніяк не від того, що в Протарасе слабо розвинена інфраструктура. Навпаки, в Протарасе відмінна вулиця, паралельно морю, де є кафе, бари, таверни, магазини, супермаркети, прокатні контори, івано-франківськ та атракціони для дітей. На окрему увагу заслуговує океанаріум і аквапарк, але вони знаходяться на виїзді з курорту.

Відпочинок в Протарасе: відгуки

Орієнтація Протараса як курорту спрямована в першу чергу на пляжний відпочинок. Тут приємно прогулятися вздовж піщаних пляжів по дерев'яним прогулянковим доріжках. Основний міський пляж (Санрайз) має загальну протяжність 5 км. Якщо пройти далі в праву сторону від моря, то пропадете на Фіг Три Бей. Мені цей пляж подобається тим, що тут все зелене, багато дерев, чагарників і квітів. Взагалі, пляжі Протарас - це мальовничі бухти з дрібним піском і прозорою водою. Одне з таких красивих місць - бухта Коннос Бей (Konnos Bay), де класний пляж, можна поплавати з маскою, подивитися рибок, народу не багато.

Якщо пройти далі вздовж моря, то можна подивитися печери Циклопа. У ліву сторону від Санрайз Біч розташовані невеликі пляжі потами Бей, Пернера, Каламіес.

Сам місто Протарас чистий, доглянутий, по-європейськи приємний, а грецька архітектура надає йому ще більше вишуканості. Протарас можна назвати квітучим містом - зелені так багато і підібрана вона таким чином, щоб не вигорала навіть під час днів активно палючого сонця.

Відпочинок в Протарасе, Кіпр: коли їхати

Офіційно купальний сезон в Протарасе і на всьому Кіпрі відкривається в травні. В цей час ще трохи туристів, а температура вдень до +24 градусів. Море ще прохолодне +22 градуси, але багато туристів вже купаються. Спочатку в море холодно, але потім звикаєш і стає тепло. В цей час низькі ціни на путівки і можна оглянути визначні пам'ятки Кіпру без виснажливої ​​спеки. У червні вже можна спокійно купатися, море прогріте до +26 градусів. У липні і серпні самий пік сезону на Кіпрі, в цей час багато туристів і всі заклади працюють на повну силу, на Кіпр приїжджає багато європейської молоді, а ціни найвищі. У вересні море тепле, але після 1 вересня багато сімей з дітьми вже поїхали, стає вільно на пляжах і в кафе, поступово знижуються ціни. У жовтні на Кіпрі починається осінь, туристів не багато, але можна їздити оглядати визначні пам'ятки Кіпру. В інші місяці року курортна життя протікає не наскільки активно, курорт Протарас воообще закривається на зиму, а ось Айя-Напа працює цілий рік. У цей час можна купити путівки на Кіпр за найнижчими цінами.

Як найкраще дістатися в Протарас

Перше, що потрібно знати - в Протарасе немає аеропорту. Всього на Кіпрі їх два - в містах пафос і Ларнака . Тут добре налагоджена і організована робота по здійсненню чартерних і регулярних рейсів. З Москви регулярні рейси до Ларнаки пропонують в авіакомпаніях Rossiya, S7 Airlines і Aeroflot. Вартість авіаквитків на них стартує від 210 євро, а на кінцеву ціну впливає сезонність, час і точна дата вильоту. Час перельоту становить близько 4 годин. В Пафос регулярні авіарейси відправляються не так часто, але зате там більше злітна смуга, яка може приймати величезні двоповерхові літаки. Вартість авіаквитків починається від 175 євро.

Відпочинок в Протарасе 2019: як дістатися з аеропортів

Зручніше і комфортніше добиратися до Протараса на таксі, але це найбільш витратний вид транспорту. Середня вартість трансферу до Ларнаки 45 євро. Таксі можна замовити заздалегідь онлайн, або знайти на виході з аеропорту.

Зручніше і вигідніше за ціною буде орендувати машину в аеропорту. По-перше, в аеропортах найнижча вартість оренди (ми знайшли за 17 євро на добу при бронюванні на 9 днів), по-друге, машина допоможе заощадити на екскурсіях. За 10 днів на Кіпрі ми проїхали 1200 км, бачили пляжі, гори, каньйони, в загальному все! Машину вигідніше бронювати онлайн. Всі варіанти, які ми знайшли на місці, були дорожче і з оплатою доставки машини (плюс 20-50 євро).

Самий бюджетний спосіб доїхати до Протараса з аеропорту Ларнаки - це автобус. Але прямого рейсу немає, потрібно доїхати спочатку до Ларнаки до набережної Фіникудес, а там пересісти на автобус до Протараса.

Маршрут починається з поїздки на синіх автобусах №407, 409, 418, 440, які йдуть в місто Ларнака (вартість проїзду на них 1,5 євро). Заздалегідь уточніть, де знаходиться зупинка «Фіникудес» (Фінікова алея) - це якраз і буде місцем пересадки. Неподалік звідси слід почекати автобус №711, саме на ньому зможете доїхати прямо в Протарас. За часом поїздка займе орієнтовно 1,5 години. Враховуйте, що автобуси на Кіпрі працюють навіть вночі, але вартість проїзду підвищується. З 4.30 до 7 ранку автобуси не ходять. Нічний тариф діє з 23 до 4 ранку, проїзд по місту 2,5 євро.

Нічний тариф діє з 23 до 4 ранку, проїзд по місту 2,5 євро

Кращі готелі Протарас для відпочинку

Розглянемо кращі готелі Протарас для відпочинку в 2019 році. Найпопулярніші варіанти - це готелі 4-5 зірок «все включено».

Captain Karas Holiday Apartments готель 3 зірки в 700 метрах від моря. Ціни від 38000 руб. на двох на тиждень.

Tsokkos Anastasia Beach готель 4 зірки «все включено» для відпочинку в Протарасе. Ціни від 50000 руб. на двох на тиждень.

Coralli Spa Resort & Residence готель 4 зірки для відпочинку в Протарасе. Ціни від 90000 руб. на двох на тиждень.

на двох на тиждень

Відпочинок в Протарасе 2019: ціни

Вартість відпочинку на двох за системою «все включено» за 2 ночі - від 35000 рублів, за тиждень мінімум 60000 рублів, а двотижневий відпочинок в Протарасе, Кіпр обійдеться мінімум в 85000 рублів. Влітку, в період високого сезону вартість путівок зростає на 30-50%, а в інші місяці, коли все одно відпочивати в Протарасе досить комфортно - ціни знижуються і стають ще доступнішими.

Ціни на тури в Протарас 2019

Кафе і ресторани в Протарасе

Ходити по ресторанах в Протарасе, як і на всьому Кіпрі - не дуже дешеве заняття. Але тут багато кафе зі всякими пропозиціями, що радує. Наприклад, є сети «салат, суп, гаряче і морозиво за 10 євро».

Вигідніше взяти готель «все включено», де у вас буде три прийоми їжі, кілька перекусів, плюс напої без обмеження. Правда, найпопулярніші блюда місцевої кухні ви там навряд чи спробуєте - вся кухня адаптована для туристів. У таверні обов'язково замовте рибні мезе, клефтіко, мусака.

Але якщо хочеться найкращих морепродуктів на Кіпрі, треба їхати в рибальське село, там багато місцевих, а всі морепродукти не морожене. Фото з рибної таверни Potamos (село Ліопетрі), рибне мезе за 44 євро на двох.

Ціни в ресторані в Протарасе

  • English Breakfast 6 євро
  • Омлет 8 євро
  • Тост з сиром 5 євро
  • Часниковий хліб 2,75 євро
  • Королівські креветки 7,5 євро
  • Мідії з часниковим соусом 6,5 євро
  • Цацики 4,25 євро
  • Грецький салат 5,75 євро
  • Салат з курячим філе 7,25 євро
  • Паста Болонезе 8,5 євро
  • Лазанья Болонезе з салатом 9 євро
  • Піца Маргарита 7 євро
  • Мусака 9,75 євро
  • Офелія 9,75 євро
  • Стіфадо 11,5 євро
  • Долмадес 9,75 євро
  • Кефтедес 9,75 євро
  • Шефталья 9,75 євро
  • Клефтіко 10 євро
  • Свинина сувлаки 10,5 євро
  • Філе камбали 12 євро
  • Форель 13,5 євро
  • Kальмари 13 євро
  • Рибне асорті 18 євро
  • Філе свинини на грилі 12,25 євро

Якщо хочете готувати самостійно і орендували апартаменти з кухнею, то в самому Протарасе тільки маленькі магазинчики з продуктами. Якщо потрібен великий супермаркет, то потрібно їхати за місто Паралімні в «Carrefour». Або в Протарасе на великій дорозі «Lidl» - мій улюблений магазин з самими класними цінами. Доїхати до магазинів можна на власному транспорті або автобусі №101. На зворотному шляху необхідно добиратися маршрутом №102. Влітку автобуси курсують з інтервалом 15-20 хвилин.

Екскурсії в Протарасе: ціни

Розглянемо ціни на екскурсії в Протарасе.

  • Екскурсія в Пафос і Куріон € 72
  • Гранд-тур по острову € 72
  • Величні Святині Кіпру € 125
  • Дайвінг € 85

Пам'ятки та цікаві місця на Протарасе

Якщо будете планувати відпочинок в Протарасе (Кіпр) в 2019 році, то в самому місті пам'яток особливо немає. Можна відвідати Церква Іллі Пророка на горі.

Дістатися до неї не так вже й просто, але воно того точно варто - після підйому на гору відкривається чудовий вид на околиці. Наверх ведуть сходи, де прийнято вважати сходів. Якщо число ступенів при підйомі і спуску зійдеться, то збудеться бажання. Ось таку фігню впарюють туристам.

Ще можна подивитися пляж Пернера, він знаходиться в сторону Паралімні. Дістатися можна на машині або автобусі. Пляж Пернера невеликий, але затишний. У воді зустрічаються камені, але є ділянки без них. Поруч пляжне кафе, водні розваги, магазинчики. Є безкоштовна парковка.

Пляж Пернера розкинувся в тихій бухті і має пляжну лінію в 200 метрів, ширина пляжу до 30 метрів. Пляж відрізняється золотистим чистим піском, який м'який на дотик. Вода тут також прозора з дивним синім відливом. Глибина не велика, як і на всіх пляжах в Протарасе. По краях пляжу великі валуни, що прикрашають бухту.

На пляжі також можна орендувати лежак і парасольку, всі вони муніципальні і коштують по 2,5 євро. Також в Пернера є популярний центр водних розваг «Пляжний світ», який із задоволенням відвідують як дорослі, так і діти.

У центрі курорту Протарас для туристів організовують «Шоу танцюючих фонтанів» - поєднання води, світла, дума, виверження вулканів. Вхід коштує 26 євро за шоу і 41 євро за шоу і вечеря. Ціни для дорослих. Для дітей 15 і 25 євро.

З морських прогулянок для дітей підійде Піратський корабель, де проводяться тематичні заходи з конкурсною програмою і частуваннями.

Ще одне з популярних місць для відвідування - пляж Фіг Три Бей (Fig Tree Bay). Мій улюблений самий зелений пляж в Протарасе. Він розташований в затоці фігового дерева і відрізняється дрібніє і яскраво-жовтим кольором піску. Купання тут безпечне, завдяки неглибокому морському дну без гострих каменів. А ще поруч в готелях безкоштовний wi-fi 🙂

Ми розглянули відпочинок в Протарасе, ціни, відгуки, кращі готелі Протарас для відпочинку, що подивитися і чим зайнятися. Відпочинок в Протарасе, Кіпр в 2019 році наскільки універсальний, що підійде для багатьох туристів. Тут поєднуються унікальна природа, місцеві традиції та грецька архітектура.

Найдешевші тури на Кіпр
Найдешевші путівки в Айя-Напу
Найдешевші путівки до Ларнаки
Найдешевші путівки в Протарас
Найдешевші путівки в Лімассол
Найдешевші путівки в Пафос

Новости