Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Малореченськом (Крим): опис, фото та відгуки

  1. Погода в Малореченськом по місяцях
  2. Пам'ятки селища: що подивитися?
  3. пляж
  4. Готелі, санаторії та пансіонати селища
  5. Відгуки про відпочинок в Малореченськом

Малоріченське - це невелике селище, розташований на самому мальовничому Південному березі Криму, недалеко від перлини Криму -   міста Алушти Малоріченське - це невелике селище, розташований на самому мальовничому Південному березі Криму, недалеко від перлини Криму - міста Алушти . Курорт вважається одним з бюджетних варіантів Чорноморського відпочинку. Підходить він в основному для спокійного сімейного відпустки. Чисте море, лікувальний клімат і маса різноманітних південних рослин приваблюють сюди туристів з різних країн.

Село Малоріченське на карті Криму:

Погода в Малореченськом по місяцях

Курортний сезон в селищі триває цілий рік. В осінньо-весняний період тут можна спокійно насолодитися відпочинком в санаторії і екскурсіями. У цю пору року в Малореченськом небагатолюдно, а житло можна знайти вполовину дешевше, ніж влітку. Купуватися, звичайно, не вдасться, температура води в морі в цей період в середньому +7, +12 градусів.

  • Температура повітря в зимові місяці становить +6, +8.
  • У квітні, травні коливається від +13 до +18.
  • В жовтні - листопаді - від +12 до +17.

Пляжний сезон в Малореченськом відкривають з червня місяця. Селище плавно заповнюють туристи зі збільшенням температури води і повітря.

  • Температура повітря в червні досягає +23, +24 градуси. Але вода ще не зовсім прогріта. Її температура в червні становить +13, +15. До кінця місяця море прогрівається до +18, +19.
  • Липень і серпень припадають на самий пік спеки і відпочиваючих. Температура повітря в ці місяці становить +27, +30 градусів, а води +23, +24.
  • Вересень вважають оксамитовим сезоном. Температура повітря в цьому місяці опускається до +22, +23 градусів.

А вода все ще залишається теплою, близько +21 градуси.

Пам'ятки селища: що подивитися?

Незважаючи на свої невеликі розміри, Малоріченське має список своїх пам'яток. Їх обов'язково варто подивитися, якщо Ви зважитеся відправитися на відпочинок в селище.

  • Храм-маяк Святителя Миколая чудотворця вважається найголовнішим пам'ятним місцем в Малореченськом. Він розташований на березі Чорного моря, і проглядається відразу з декількох точок селища. Храм побудований в пам'ять про моряків, які повернулися додому. Тут моляться за упокій тих, кого забрала Чорне море і за здоров'я тих, кого чекають вдома сім'ї. Храм є ще й маяком. На його території також можна відвідати музей катастроф на водах - єдиний в своєму роді.

Храм-маяк в Малореченськом

  • Тузлух і Блакитна бухта - одне з найкрасивіших місць курорту. «Сирні скелі» - так ще називають природний пам'ятник за його химерну форму. Гірські породи під дією води і вітру набули вигляду сирного шматочка. Поруч з дивовижними скелями розташована Блакитна бухта з чистою блакитною водою.

«Сирні скелі» в Малореченськом

  • Водоспад Джур-Джур теж відносять до пам'яток курорту. Знаходиться він в Хапкальском ущелині неймовірної краси. На відміну від інших водоспадів, Джур-Джур не пересихала навіть влітку. Його висота становить 15 метрів. Шлях до водоспаду не близький, однак, побачені краси виправдають всі ваші очікування.

Водопал Джур-Джур

Якщо пам'яток курорту Вам здасться мало, то можливість поїхати в довколишні міста і селища завжди є. Екскурсійних послуг в Малореченськом досить багато.

пляж

Пляжна зона селища-курорту одна, але вона умовно розділена на один загальний пляж і кілька диких. Зона комфорту - це платні лежаки, катамарани, банани, парашути, водні мотоцикли, дайвінг та інші принади платного відпочинку. Пляж гальковий, глибина невелика, що дозволяє купатися з маленькими дітками.

Розмір пляжної зони невеликий, близько 400 метрів. Тому в розпал сезону тут дуже багатолюдно. Від великого потоку туристів страждає чистота пляжу і води.

Фото пляжу в Малореченськом

Дикі пляжі не обладнані, але значно живописніше. Тут є скелі, які знаходяться у воді. Краса пейзажів заворожує. Сама вода на диких пляжах набагато чистіше, ніж на платному.

Всі фото селища і пляжу:

Готелі, санаторії та пансіонати селища

У Малореченськом є ​​достатня кількість готелів, санаторіїв і пансіонатів готових вмістити всіх бажаючих. Кожен може знайти собі відповідний варіант, починаючи від бюджетного і закінчуючи комфортабельним відпочинком «все включено».

  • Пансіонат «Легенда» розташувався недалеко від водоспадів Джур-Джур і складається їх двоповерхових затишних дерев'яних будиночків. У високий сезон в пансіонаті є дитяча анімація. Номерний фонд: 2-місні «Люкси», а також 2- і 3-місні «Стандарти».
  • Вілла «Біла орхідея» . До послуг гостей цього гостьового будинку відкритий басейн, зона для барбекю, безкоштовний wi-fi і загальна лаунж-зона. Номерний фонд готелю включає в себе: бюджетні номери, номери Люкс і Делюкс, тримісні та сімейні номери з балконом, а також котеджі.
  • Міні-готель «Арго» включає в себе 36 номерів різної цінової категорії. Номери стандартні, сімейні та люкс. Добре обладнані номери, басейн, джакузі, СПА-процедури і ресторан.
  • Готель «Камелот» складається з 58 номерів з шикарними видами. Кімнати обладнані холодильниками, кондиціонерами, санвузлами, міні-сейфами. На території є дитячий майданчик, басейн, літній ресторан, бар, парк, Wi-Fi.
  • Готель «У солов'я» знаходиться в 200 метрах від Чорного моря. На території є майданчик для дітей, кафе, сауна. Поруч розташований Малоріченська парк, магазини і ринок. Готель надає можливість як харчуватися в кафе, так і готувати самостійно.
  • Лікувально-оздоровчий комплекс «Московський» знаходиться в оточенні чудової південної зелені і ласкавого моря. Тут можна зняти номери різної цінової категорії. Харчування пансіонат надає за окрему доплату. На території знаходяться більярд, кафе, бар, аеро-хокей, бібліотека, пральня, дискотека, майданчик для дітей.
  • Пансіонат «Ювілейний» розташований в дивовижному парку з південної зеленню. Корпус з 5-ти поверхів надає відвідувачам 2-х місні номери з вигодами. На території пансіонату знаходяться спортмайданчик, тенісний корт, їдальня, бар, більярд. Проводяться додаткові екскурсії по селищу і в довколишні міста.

Інші готелі в Малореченськом з кращими знижками можна забронювати тут:


Booking.com

Читайте також:   погода і клімат в Ялті   : Коли не варто туди їхати Читайте також: погода і клімат в Ялті : Коли не варто туди їхати?

Готель «Бухта мрія» в Ласпі: ціна і опис в цієї статті .

Оздоровчо-відпочинковий комплекс «Перлина Криму» в Гурзуфі: http://poravkrym.ru/resorts/south/zhemchuzhina-kryma-gurzuf.html

Відгуки про відпочинок в Малореченськом

  • Кирило, 31 рік: «Минулого літа відпочивали з сім'єю в Малореченськом. Заїхали випадково, шукали спокійне місце для відпочинку з маленькими дітьми. Враження залишилися позитивні. Чудове море з пологим спуском, неглибоке, що порадувало дружину і дітей. Розкішна зелень, наявність пам'яток, недорогі ціни на житло в червні.
    З недоліків можу виділити маленький пляж і пірс, розташований посередині його. Від цього місця ще менше, а незручностей більше. А так відпочили на хорошу четвірку ».
  • Марина, 21 рік: «Їздила в Малоріченське за порадою мами, яка була в захваті від відпочинку. Можу сказати, що в цьому селищі є свої плюси і мінуси. Плюси - це чисте повітря, краса диких пляжів і красиві пам'ятки. З мінусів - молоді тут нудно, хотілося б більш насиченого відпочинку, наявності нічних клубів і дискотек ».

Огляд житла в приватному секторі Малоріченської (відео):

Корисні статті:


Пам'ятки селища: що подивитися?

Новости