Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Коктебелі: чим зайнятися, що подивитися. Пам'ятки Коктебеля. Як дістатися до Коктебеля. Фото, відео

  1. Відпочинок в селищі Коктебель
  2. Загальна інформація
  3. Як дістатися в Коктебель
  4. Із Сімферополя в Коктебель
  5. З Феодосії в Коктебель
  6. Важливо знати
  7. Поромна переправа в Керчі
  8. пам'ятки
  9. Свята гора Кара-Даг
  10. тиха бухта
  11. Будинок-музей М.Волошина
  12. Кілька порад для туристів в Коктебелі
  13. висновок
Зміст статті:

Відпочинок в селищі Коктебель

У двадцяти п'яти кілометрах від Феодосії знаходиться перлина Кримського півострова - селище Коктебель. Незважаючи на складні відносини з рядом країн, відпочивати на цьому курорті як і раніше престижно.

https://www.youtube.com/watch?v=Hhs5L1bY9FY

У самого підніжжя легендарного вулкана Кара-Даг, що знаходиться в південно-східній частині Криму, знаходиться невелике затишне селище Коктебель, якому в кінці сімдесятих років двадцятого століття був привласнений статус заповідника. Відпочинок в Коктебелі привабливий як м'яким кліматом, унікальними природними пам'ятками і чистими пляжами, так і можливістю побувати на екстрим-турах.

Загальна інформація

Сучасне селище сформувався з невеликих грецького і російського поселень і болгарського села. Незважаючи на те що в містечку, званому Краєм блакитних вершин, не було виявлено слідів античної епохи, історики відчувають до нього не менший інтерес, ніж мандрівники. Прекрасні стародавні пагорби, вкриті синюватої таємничої серпанком, можливість відвідати овіяні славою місця і особлива атмосфера перетворюють відпочинок в Коктебелі в захоплюючу пригоду.

Як дістатися в Коктебель

Більшість туристів, які планують поїздку по найцікавіших маршрутах півострова, нерідко не мають поняття про те, де знаходиться Коктебель в Криму. Курортне селище знаходиться на сході Криму, в 30 кілометрах від Судака і 20 км. від Феодосії.

Дорога в Коктебель - Фото 01

Як же потрапити в казковий Коктебель? Як дістатися до легендарного кримського курорту?

Варіантів тут всього два. Потрапити на батьківщину вітчизняного планеризму можна:

  • З Феодосії;
  • З Сімферополя.

Із Сімферополя в Коктебель

Столиця півострова неспроста має неофіційний статус "Кримських воріт". Одним з найпопулярніших і найбільш привабливих маршрутів тут є Сімферополь-Коктебель. Як дістатися до курортного раю з серця Криму - питання часу і фінансових можливостей.

Автостанція Коктебель - Фото 02

Опинитися в Коктебелі можна за допомогою:

  1. Взятого напрокат авто.
  2. Таксі.
  3. Рейсового автобуса.

Перший варіант відрізняється досить недемократичною вартістю. Ціна автомобільного рандеву - 2,0 тис.рублей на добу.

Сімферопольські таксисти, "чергують" біля вокзалу та аеропорту, нерідко, особливо влітку, штучно завищують ціну. Середня ціна поїздки - 3,0 - 3,5 тис.рублей. Якщо вдасться знайти попутників, то вартість подорожі обійдеться трохи дешевше.

З огляду на те, що недавно майже всі міжміські кримські автобуси були замінені на нові, вдосконалені, більшість туристів віддає перевагу більш економний варіант подорожі до Коктебеля.

Із Сімферополя в Коктебель - Фото 03

Всього в кримській столиці є дві автомобільні станції: Центральна і Курортна. Остання і буде точкою відправлення, якщо ви прибули залізницею. Прямий автобус на Коктебель вирушає кожні тридцять хвилин. Вартість одного квитка - 150 руб.

З Феодосії в Коктебель

Для того щоб потрапити в Край блакитних вершин з міста Айвазовського, Феодосії, необхідно дістатися до Центрального ринку або до місцевого автовокзалу. Найпростіше це зробити від міського ж / д вокзалу.

Що ж знадобиться зробити для того, щоб доїхати в Коктебель? Як добратися не тільки швидко, але і економно?

Найкращим рішенням буде проігнорувати запрошення місцевих таксистів і дочекатися автобуса або маршрутного таксі. У розпал курортного сезону вони ходять досить часто. Вартість одного квитка - 30 рублів. Опинитися в Коктебелі можна буде приблизно через двадцять - тридцять хвилин.

В'їзд в Коктебель - Фото 04

Важливо знати

Влітку маршрутні таксі їздять по двох напрямах:

  • Феодосія - Коктебель - Урочище.
  • Феодосія - Коктебель - Біостанція.

Чергове маршрутне таксі починає працювати о пів на сьому ранку, з інтервалом в 15-20 хв. Остання маршрутка відходить о пів на десяту вечора.

Якщо ви вирішили зупинитися в "Блакитному Затоці", то рекомендується заздалегідь попросити водія зупинитися біля входу в пансіонат. У разі якщо ви "вивантажити" на автостанції, йти до пункту призначення буде далеко.

Поромна переправа в Керчі

Після того як півострів увійшов до складу Російської Федерації, туристам, які віддають перевагу поїзд або авто літаку, випала нагода потрапити в Коктебель за допомогою поромної переправи. З огляду на те, що на зміну старому порому радянських часів, курсували за маршрутом порт Крим-порт Кавказ, прийшли нові і вдосконалені, а також два катамарана (швидкісні), поїздка буде не тільки швидкою, але і комфортною.

Переваги переправи через керченський протоку очевидні туристам, які не мають власного авто.

Керченська поромна переправа - Фото 05

Керченська поромна переправа - Фото 05

пам'ятки

Відпочинок в Коктебелі однаково привабливий і для шанувальників сонячно-морських "ванн", і для любителів природи. Це селище-заповідник здавна славиться своїми містично-прекрасними місцями. Якщо мета вашої поїздки в Коктебель - пам'ятки природні та історичні, то з пунктом призначення ви не помилилися.

Свята гора Кара-Даг

Між коктебельской улоговиною і долиною Отузкі знаходиться незвичайний гірський масив, який має назву Кара-Даг. Відпочинок в Коктебелі неможливий без відвідування цього місця, що став своєрідною візитною карткою селища.

Багато хто вважає, що слово "кара" перекладається з тюркської виключно як "чорний". Однак, у нього є не менше двадцяти двох значень. Так, місцеве населення небезпідставно вважає гору святий. За легендою, колись тут жив старець, що славиться мудрістю і подвижницькими подвигами. Тяжко захворівши, він звелів поховати його в тому місці, де впаде його посох. На превеликий подив учнів старця, посох полетів до вершини Кара-Дагу. Через якийсь час біля могили подвижника стали зцілюватися люди.

Гора Карадаг - Фото 06

Гора Карадаг - Фото 06

Це унікальне природне творіння є химерним результат вулканічних процесів, що відбувалися близько 150 мільйонів років тому. На певному періоді формування одна з частин вулканічного масиву опинилося під водою, а інший було призначене залишитися на поверхні і радувати численних "паломників" чудовими природними краєвидами та невеликими привабливими бухтами.

З огляду на вулканічного походження, тут можна відшукати чимало цінних мінералів, а світ флори і фауни раз у раз "підкидає" складні завдання вченим. У гірському масиві живуть дикі кабани, предків яких в тридцяті роки минулого століття привезли сюди з Уссурійської тайги.

Прибувши в Коктебель, пам'ятки якого варті того, щоб побачити їх хоча б раз у житті, не згайте відвідати екскурсію по маршруту Курортне - Чортів палець. Подорож по екологічній стежці нікого не залишить байдужим.

Кара-Даг, скеля Чортів палець - Фото 07

Відчайдушним романтикам рекомендується зробити морську прогулянку на катері до легендарних Золотих воріт.

тиха бухта

Туристам, які цікавляться, що можна подивитися в Коктебелі крім Кара-Дагу, рекомендується приділити увагу Тихій Бухті, яка знаходиться відразу за мисом Хамелеон.

Тиха бухта - Фото 08

Тут знаходиться найчистіший і широкий пляж. Якщо ви хотіли б провести "дикий" відпочинок в Коктебелі в деякій віддаленості від цивілізації, то вам до душі доведеться і м'який білий пісок, і чарівні види безкрайнього Чорного моря.

Будинок-музей М.Волошина

Коктебель, пам'ятки якого здатні порадувати всіх цінителів прекрасного, колись дав притулок чудового поета і філософа М. Волошина.

Якщо вас цікавить, що подивитися в Коктебелі, повернувшись з пляжу або захоплюючої екскурсії, то нехай ваші стопи будуть спрямовані в бік відреставрованого будинку-музею. Чи не згайте також заглянути в творчу майстерню великого поета. Багато предметів меблів, які захоплювали А.Толстого, були виготовлені самим М. Волошиним.

Будинок-музей М

Будинок-музей М.Волошина - Фото 09

Кілька порад для туристів в Коктебелі

Комфортний відпочинок в Коктебелі буде вам забезпечений, якщо ви будете дотримуватися ряду рекомендацій:

  • виходити на пляж бажано якомога раніше (оптимально - з 8-00);
  • здобувати пахлаву та інші пляжні продукти, а також харчуватися в кіосках не слід (оптимальним варіантом є самостійне приготування їжі);
  • годі було й звертати увагу на приватників, що пропонують збути цінну річ "з рук".

висновок

Ціна в більшості коктебельских готелей в розпал туристичного сезону досить висока. Оренда приватного житла, розташованого ближче до моря, коштує набагато дешевше. Зорієнтуватися в цінах допоможе місцева газета з оголошеннями.

Com/watch?
Як дістатися до легендарного кримського курорту?
Що ж знадобиться зробити для того, щоб доїхати в Коктебель?
Як добратися не тільки швидко, але і економно?

Новости