Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В'єтнам: Халонг Бей

  1. Халонг Бей
  2. Халонг Бей - Коли поїхати
  3. Важливо знати

Халонг Бей   Halong Bay   Халонг Бей - це одне з найкрасивіших місць на планеті

Халонг Бей

Halong Bay

Халонг Бей - це одне з найкрасивіших місць на планеті. Уявіть собі більше 3 000 живописних островів, що походить із смарагдово-зеленої води Тонкійского Затоки. На жаль, жодна навіть сама смілива фантазія не здатна передати краси і величі Бухти Халонг. Халонг Бей - це безцінна колекція мистецтва, створена самим Всевишнім.

У 1991 році Бухта Халонг була офіційно зарахована до фонду всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Досить часто Бухту Халонг порівнюють з вапняковими островами Гуйлінь [Guilin] в Китаї або відомими скелястими островами Крабі [Krabi], розташованими на Андаманському узбережжі Таїланду. Однак на наш погляд, Халонг Бей значно живописніше. Маленькі острови Бухти Халонг буквально всіяні пляжами, а круті схили вкриті мініатюрними тропічними лісами. Острови Халонг так само знамениті своїми вражаючими гротами, які за тисячі років вітром і морськими хвилями були доведені до досконалості.

Насолоджуючись морськими прогулянками навколо островів Халонг Бей, неодмінно завітайте до печери - багато них дуже красиво підсвічені різнокольоровими вогниками, ймовірно для того, щоб зробити ваше подорож ще більш вражаючим, і звичайно ж Національний парк кат Ба [Cat Ba National Park]. До речі, щоб для вас не було сюрпризом, попереджаємо - в самій Бухті Халонг не так багато пляжів, але ось в бухті Лан Ха Бей [Lan Ha Bay], яка знаходиться поруч з островом Кат Ба [Cat Ba Island] їх понад 100.

З Бухтою Халонг пов'язано чимало міфів і легенд. З в'єтнамської мови слово Halong перекладається як «місце, де дракон занурився в море». Легенда свідчить, що острови бухти були створені Великим Драконом, який жив в горах. Одного разу пролітаючи над своїми угіддями, Дракон хвостом зачепив гори і пробив в них улоговини і западини. У той день, коли гори зникли під водою, місця які він зачепив хвостом заповнилися водою, а на поверхні залишилися лише маленькі острівці. Сьогодні - це Халонг Бей.

Важливо: У Халонг величезна кількість сувенірних магазинів. На жаль, більшість сувенірів проводиться з коралів, раковин морських молюсків, а так само сталактитів і сталагмітів з місцевих печер. Безцінні вікові природні скарби перетворюються в безглузді брелоки, попільнички і дрібнички для наших полиць. Пам'ятайте, що купуючи подібні сувеніри, ми заохочуємо подальше варварство по відношенню до природи нашої планети.

Місто Халонг [Halong City] - є відправною точкою для тих, хто подорожує по Халонг Бей. На жаль, саме місто може зіпсувати вам перше враження. Дивлячись на Халонг розумієш, що девелопери нещадні не тільки в Москві, але і в інших містах, далеких від Росії. До речі, багато мандрівники і туристи воліють морські тури з ночівлею, щоб не зупинятися безпосередньо в місті.

Халонг Бей - Коли поїхати

Безумовно, Халонг Бей є головною визначною пам'яткою північно-західній частині Республіки В'єтнам, що тягне за собою постійний потік туристів 12 місяців в році. Проте, варто відзначити, що з лютого по квітень погода в бухті досить часто буває прохолодною, до того ж практично кожен день мрячить дощ. Як наслідок, через тумани і димки видимість навколишніх живописних пейзажів зводиться практично до нуля. Додайте до цього і той факт, що температура може бути нижче позначки +10 * С! Протягом літніх місяців досить часто бувають шторми, що безумовно впливає на графік морських турів і прогулянок.

Важливо знати

~ 30 000 донг - вартість квитка, обов'язкового для придбання, для відвідування визначних пам'яток Бухти Халонг (незалежно від того, відвідайте ви один острів або сто). Квитки можна придбати в туристичному доці Бай Чей [Bai Chay]. Однак, якщо ви плануєте купити тур по Халонг Бей через агентство, то як правило вартість даного квитка входить у вартість туру. Дізнавайтеся заздалегідь.

Департамент Управління Халонг Бей [Management Department of Halong Bay] видає дуже непогані туристичні карти Халонг Бей і Бай Ту Лонг Бей [Bai Tu Long Bay] - вартість: 15 000 донг. Знайти карти можна в сувенірних магазинах і на лотках.

Місцеве видавництво Ковіт [Covit] видає дуже симпатичну карту Бухти Халонг, намальовану вручну. Вартість приблизно 20 000 донг. До речі, її можна придбати в тому числі і в Ханої .

Новости