Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турунч - Мармарис

  1. Пляж і море Курорт розкинувся в красивій бухті і з усіх боків оточений горами. Завдяки цьому вітру...

Пляж і море

Курорт розкинувся в красивій бухті і з усіх боків оточений горами. Завдяки цьому вітру майже не буває, а отже і хвиль теж. Це відмінно підходить для сімейних пар з дітьми та яких тут тому багато.

Пляж в Турунч піщано-гальковий, у воді галька. Протяжність близько півкілометра. Вода в морі кристально чиста і проглядається на десяток метрів углиб. За це селище удостоєний Блакитного прапора. Багато плавають з маскою і трубкою прямо біля берега і стежать за зграйками рибок.

Пам'ятки і розваги

Незважаючи на те, що курорт невеликий, тут є багато розваг, щоб туристи не нудьгували. Крім анімації в готелі, можна покататися на конях, на джипах по звивистих гірських дорогах, зайнятися дайвінгом і снорклінгом, поніжитися в турецькій лазні, покататися на водних мотоциклах, бананах і катерах. У барах є більярдні столи. Для молоді - пара дискотек. Якщо вам цього здасться мало, то можна відправитися в сусідній Мармарис, нічне життя якого б'є ключем.

Пам'ятки в Турунч, як природні, так і рукотворні. Можна піднятися на гору, до прапора, звідки відкривається чудова панорама на море і містечко. Підйом починається в самому кінці пляжу, йти хвилин 20.

Підйом починається в самому кінці пляжу, йти хвилин 20

Також можна доїхати на велосипеді або дійти пішки (близько години) до містечка Амос, де добре зберігся амфітеатр і деякі інші споруди.

Відправитися в Шелале - долину водоспадів. Там прохолодно навіть в саму спеку.

Ще два цікавих місця - селище Байиркёй (який відомий дуже давніми деревами і медом) і Орханіє (з косою цегляного кольору Кіз Куму).

Трохи подалі знаходяться стародавні руїни Світи в Демре, острів Кекова , Лікійські гробниці поблизу Дальяна , грецький острів Родос , Термальні джерела Памуккале , Монастирі Каппадокії.

У Турунч популярна екскурсія по маршруту Черепаший острів - Дальян - Каунос. Спочатку ви побачите великих черепах, потім повезуть приймати сіро-водневі ванни і мазати брудом, а в кінці подивіться на стародавні гробниці.

Новости