Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турбази, хостели, кемпінги, еко садиби, місця установки наметів, турпріюте, бази зеленого туризму в Криму. Гори і море. Адреси та телефони, сайти і контакти

  1. турстоянки Мангуп
  2. турстоянки Витоки
  3. Турстоянки «Багата ущелина»
  4. Турстоянки «П'ята балка»
  5. Турстоянки Бешик-Тау
  6. турстоянки Бюзюка
  7. Турбаза «Карабі-яйла»
  8. Турстоянки «Мармурова печера»
  9. Турстоянки «Поляна МАН»
  10. турстоянки Джурла

Ситуація з притулками і наметовими стоянками постійно змінюється Ситуація з притулками і наметовими стоянками постійно змінюється. І що характерно, в останні роки - в кращу сторону. Багато любителів (а точніше знавці) гірського туризму, причому не тільки кримські, а й громадяни Росії, Білорусії та інших країн, викуповують сільські будинки в мальовничій місцевості і влаштовують цілком райські в сенсі туризму умови.
На цій сторінці ми розміщуємо інформацію про старих і нових туристичних стоянках, притулках і турбазах безкоштовно і об'єктивно. Можна писати відгуки, можна хвалити себе рідних із зазначенням прямих адрес, телефонів і гіперпосилань.

Турбаза ім. Мокроусова, Севастополь, Північна сторона, Учкуївка. Котеджі та фанерні будиночки зі зручностями і без. Чудовий піщаний пляж. ( фото, опис, ціни )

Турбаза «Орлиний заліт», Бахчисарайський район, с. Соколине. Тел. 6 44 92. Має славу «Столиці Гірського Криму». Крім капітального корпусу, особливо чудового для міжсезоння, зберегла всі сильні сторони класичної радянської турбази, включаючи недорогі дерев'яні будиночки, місця для установки наметів, навіси для пакування рюкзаків і зборів груп, танцмайданчик та інше. Розрухи уникла. Просто машина часу якась! :). ( фото, опис, ціни )
Турбаза «Привал», Бахчисарай, над ханським палацом (Тел. 4 78 46). Досить комфортно, але є і недорогі номери, а також будиночки без зручностей. Насичена послугами територія з терасами, альтанками і фантастичним видом на демонічні скелі Сувла-кая. Є «Райський куточок» з басейном. ( фото, опис, ціни ). Філія турбази «У Лукомор'я» (Тел. 9 25 33) знаходиться в с. Піщане Бахчисарайського району. Так що ці два заклади цілком самі справляються з класичною схемою організації туризму за системою «гори + море».

Для любителів велосипедних маршрутів по системі «гори + море» можна рекомендувати наметовий стоянку або проживання в сільському будинку з усіма зручностями Тау-Бадрак (Трудолюбівка), Бахчисарайський район, нижче Кримської Обсерваторії, у північній межі Кримського заповідника. До моря можна їздити на курорт Орловка на землях міста-героя Севастополя, чудові піщані пляжі гирла річки Кача.
+ + + +
Велосипедні маршрути «Печерні міста і пляжі південно-західного Криму» Для любителів велосипедних маршрутів по системі «гори + море» можна рекомендувати наметовий стоянку або проживання в сільському будинку з усіма зручностями Тау-Бадрак (Трудолюбівка), Бахчисарайський район, нижче Кримської Обсерваторії, у північній межі Кримського заповідника до піщаних пляжів Західного узбережжя, археологічним розкопкам, геологічним відслоненнях і іншим визначним пам'яткам. Харчування 2-разове та проживання в будинку зі зручностями - від 200 гривень в день, запити на [email protected]
Сімейні і дитячі групи. Маршрути дуже просто і зручні, так що можна обходитися і без гіда. Подробиці на сторінці База для радіальних велосипедних маршрутів в Бахчисарайському районі Криму
+ + + + + + + + + + +
СПОРТИВНО ТУРИСТИЧНИЙ КОМПЛЕКС «Инкомспорт», Бельбекська долина, селище Куйбишеве (Албат).
Готель налічує 70 місць розміщення (2-х, 3-х, 4-х місні номери), банкетний зал, затишний бар. До послуг гостей сауна, тренажерний зал, фітнес зал, 3 футбольних поля з натуральним покриттям.
Туристичні та екскурсійні програми.
Контакти: Бахчисарайський район, смт Куйбишеве, вул. Спортивна 2. Тел. +38 (06554) 63461, 62185. Моб. +38 0955021540 [email protected]
Проживання 125 грн.с чол на добу
Харчування 3-х разове 125 грн.
Для туроператорів і турагентів надається комісія 10-15% в залежності від кількості осіб.
+ + + + + + + + + + +

турстоянки Мангуп

Турстоянки розташовується поруч з селом Хаджі-Сала.Туалет, джерело, місця для наметів. Поруч є ставок, магазанчік, кілька ресторанів з татарської кухнею. Недолік - практично немає палива (тобто дров). Бажано мати з собою газовий пальник. Можна зробити радіальні виходи на Мангуп-Кале, в монастир Челтер, в Сюйреньська фортеця, в печерне місто Ескі-Кермен. Додаткову інформацію, а також бронювання місць можна зробити через сайт СНП-Крим

турстоянки Витоки

Біля входу в Адим-Чокракського долину на південний схід від Мангупа, поряд з урочищем Витоки
Джерело, два невеликих ставка, поруч - мисливський кордон.

Турстоянки «Багата ущелина»

У шосе Передове - Голубінка
Розташовується на крутому схилі, джерело, три невеликих «плато» для наметів.

Турстоянки «П'ята балка»

Верхів'я П'ятої балки.
Джерело, невеликі ставки, просторі галявини для установки наметів.

Турстоянки Бешик-Тау

Знаходиться в 40 хвилинах шляху від печерного міста Чуфут-Кале. Є туалет, джерело.

турстоянки Бюзюка

Байдаро-Кастропольська стіна, поруч з перевалом Шайтан-Мердвень.
Туалет, колодязь. На сусідній галявині (хвилинах у п'яти ходьби) є ще один колодязь. Стаціонарна плита для приготування їжі дуже зручна для великих туристичних груп.

Притулок «Ай-Петрі» Плато Ай-Петрі. Газ, вода, світло, туалет. Ялтинський загін КСС - 39 74 46.

Притулок «Карадазький ліс» під м Трапан-Баїр на плато Ай-Петрі. Колодязь.

Турбаза «Кічкіне» у м Бедене-кир на плато Ай-Петрі. Номери без зручностей і зі зручностями. Сауна. Поруч два бугельні витяги і гірськолижні траси. Тел. 8 050 22 48 362.

Наметове містечко «Батіліман». У моря, у табори «Чайка», бухта Ласпі (між Севастополем і Ялтою). Водопровід.

Наметове містечко «Ялівцева поляна» - бухта Ласпі (між Севастополем і Ялтою), біля моря, у панс. «Ізумруд». Привізних. Вода. Місце для паркування.

Поляни для установки полаток «Хаста-баш» - Місхор, до зап. від нижньої станції канатної дороги. Джерело. Одне з небагатьох місць на ПБК, де можна ставити намети, та ще й в реліктовому вічнозеленому лісі.

Туристично-оздоровчий комплекс «Магнолія», Ялта, вул. Ломоносова 25. Тел. 39-49-62. Крім нових комфортних номерів зберіг і радянські дерев'яні будиночки зі зручностями і без. Літній басейн. Чудове розташування в історичному центрі Ялти. Під охороною автостоянка.

Пал.городок «Аю-даг» - Ост. Лаврове між Алуштою і Гурзуфом, стара вертолітний майданчик біля основи Ведмідь гори. Привізних. вода. Спеціалізація - тренувальний табір зі східних єдиноборств

Турбаза «Ангарський перевал», Ангарський перевал між Сімферополем і Алуштою. Вода, світло, будиночки (неабияк побиті з радянських часів), місця під намети, платна автостоянка. Кафе. Поруч дві черги бугельних підйомників і гірськолижна траса. Прокат санок і снігоходів, траси для них.

На Чатир-Дазі є відмінна турбаза, де можна відпочити після походів і перед підкоренням вершин. Новий туристичний притулок «Біюк-Янкой» розташований біля підніжжя гірського масиву Чатир-Даг і гори Таз-Тау в районі кар'єра «Мармуровий», на околиці с. Мармурове. Від Сімферополя 20 км, до Алушти 25 км. Два одноповерхових кам'яних корпусу, 2-3-4-х місні номери. Умивальник, туалет і душ в корпусі. Гаряча вода - бойлери. Кухня з необхідним набором посуду, їдальня. Харчування за додаткову плату. Можливо, самостійне приготування їжі на кухне.На території місце для розведення багаття, крита альтанка, мангал для приготування шашликів. сайт , Моб. тел. +38 050 134-46-22

Турбаза Долина привидів розташована в міжгірській улоговині поблизу мальовничого схилу гори Демірджі, на околиці с. Лучисте. До Алушти 15 км. Будинок стоїть у власному фруктовому саду. Кам'яний корпус: 3-4-х місні номери, дерев'яний корпус: 2-3-4-х місні номери. Зручності на території. Гаряча вода постійно. На території розташовані альтанки, мангал для приготування шашликів, вогнище, сауна, колиба, зал з каміном. Можливість організації екскурсій. У 100 метрах від бази розташований кінно - спортивний клуб, в клуб, в 20 метрах-гірське озеро. Моб. тел. +38 (067) 9455058 Ірина, +38 (095) 8959891 Олександр, +38 (067) 1158614 Вікторія, Email: [email protected]

Турбаза «Карабі-яйла»

Знаходиться поруч з метостанціей на Карабі-яйлі.
Почала діяти з 2001 р Умови проживання, ціни і телефони: http://www.kss.crimea.ua/active/karabi/KSP.htm

Турстоянки «Мармурова печера»

Поляна поруч з Мармурової печерою.
Будиночки, кафе, туалет. Недолік стоянки - привізні вода.

Турстоянки «Поляна МАН»

Підніжжя Північної Демерджі.
На поляні є джерело, недалеко протікає річка.

турстоянки Джурла

Поруч з водоспадом Джурла.

Турбаза «Карабах», Алушта, сел. Малий Маяк. Тел. 6 43 16. Дерев'яні будиночки без зручностей і зі зручностями з кімнатами на 1, 2, 3 людини. Старовинний парк, велика набережна, хороші пляжі.

Турбаза «Мир», Алушта, Професорський куточок, вул. Глазкрицького, 3. Тел. 3 52 88. Дерев'яні будиночки без зручностей і зі зручностями з кімнатами на 1, 2, 3 людини. Власний пляж.

Наметова стоянка «Вимпел«, Алушта
Літній наметовий табір є туристичний притулок між горами і морем в Криму м.Алушта. Поки він працює в режимі туристичної стоянки з розміщенням туристів у наметах. Наметовий табір може бути цікавий, як для туристів подорожують по Криму з рюкзаком, так і для любителів активного відпочинку бажаючих просто відпочити біля моря в наметах.
Розташування наметового табору - АР Крим Південний берег Криму м.Алушта. Наметовий табір знаходиться в Східній частині Алушти (Судакське кільце). На східному схилі балки Аюагач (в перекладі Ведмеже дерево, аю - ведмідь, агач - дерево), що є сусідами з балкою Алакоз (ала - строкатий, смугастий, кіз - очей, горіх, джерело). Сам наметовий табір коштує в лісі на краю садів і виноградників.
Від табору йдуть лісові дороги далі в гори до Ангарського перевалу, селищу Лучисте, горе Демерджі (Демірджі за старим), природним утворенням Хаос і Долина Привидів, перевалу Алустон і фортеці Фуна.
У 20 хвилинах ходьби від наметового табору розкинулося мальовниче гірське озеро.
Разом з тим зовсім поруч з табором знаходиться Алушта (600 метрів) з магазинами, ринками, кафе. Море теж знаходиться в безпосередній близькості. До моря 20-25 хвилин пішки по парковій зоні Алушти, або 5-7 хвилин на міському автобусі.
Розміщення в літньому наметовому таборі в наметах. На території мається обладнана наметова стоянка. Місця під установку наметів, душ, туалет, дерев'яна їдальня, газова кухня вогнищевий майданчик. Є, де зарядити телефон, камеру, ноутбук, інші портативні пристрої. Можна прийняти і відправити електронну пошту. Можливий прокат спорядження (намети, спальні мішки, килимки).
Проїзд до літнього наметового табору. Спочатку доїхати поїздом, літаком, атобус до Сімферополя. Від Сімферополя тролейбусом або автобусом до Алушти. Вартість проїзду до Алушти 7-12 гривень.
Більш докладно про літньому наметовому таборі а Алушті можна прочитати на
сайті: www.camp.pp.ua
телефон: +7 (978) 731-13-06
e-mail: [email protected]

Новий туристичний притулок «Баксан» в мальовничих верхів'ях річки Бурульча, село Міжгорне Білогірського району. Довідки: Моб. тел. +38 (067) 9455058 Ірина, +38 (095) 8959891 Олександр, +38 (067) 1158614 Вікторія, Email: [email protected]

У Судаку для рюкзачних туристів можна рекомендувати з недорого розміщення лише кемпінги бухти Копсель (на схід за мисом Алчак). Ціни падають у міру наближення до мису Меганом. Кому не шкода грошей, а шкода віддалятися від Судака - абсолютно приголомшливе місце для наметів прямо біля підніжжя мису Алчак. Набережна і аквапарк - поруч, але не особливо порушують ефект первозданної природи мису.

Туристично-оздоровчий комплекс «Золотий пляж», Феодосія, Керченське шосе 74 (120-й км). Тел. 27 26 49. З радянських часів зберіг дерев'яні будиночки і кам'яні котеджі, які стоять прямо на золотистому піску.

Джерела даних: сайт Контрольно-рятувальної служби Криму , Карта По гірському Криму видавництва Союзкарта , Особисті відомості авторів і інші джерела.

  • наш форум з актуальною інформацією про наметових стоянках біля моря в літньому сезоні 2009
    ------------------------ ->

-> Печери, спелеотуризм і спелеоспорт в Криму

-> Спортивне скелелазіння і скеледроми в Криму і там же інші посилання: -> Про відпочинок в лісі (11.04.2007) -> Перелік місць масового відпочинку населення в гірничо-лісовій зоні Криму (04.04.2007) -> Гірничо-рятувальна служба (15.03.2007) -> Зоряний похід 1972 і відгуки учасників (22.01.2007) -> Кемпінг в Сонячній долині (12.07.2006) -> Адреси та телефони лісогосподарських підприємств (23.04.2005) -> Перелік туристичних стоянок гірничо-лісової зони Криму (23.04.2005)

Новости