Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Трагічне подія в Судаку (Крим). Обвал біля гори Алчак-Кая, одна людина загинула

27 серпня о 04 27 серпня о 04.42 ранку біля м.Судак (АР Крим) біля гори Алчак-Кая сталася трагедія, в результаті якої, одна людина загинула, інша постраждав. Як стало відомо, біля гори Алчак-Кая стався обвал суглинних порід в той час, коли на вершині (судячи з усього близько до краю обриву) перебувала туристична група з 17-ти осіб, яка зупинилася на ночівлю в наметах. У той момент, коли стався зсув великого пласта землі, люди перебували в своїх наметах.

В результаті загинув 18-річний житель Кривого Рогу і постраждав 34-річний житель Судака. Його доставили в Судакське ТМО з діагнозом: «закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку».

До прибуття рятувальників решта учасників туристичної групи намагалися звільнити потерпілого чоловіка з під уламків скельної породи і надати йому першу медичну допомогу.

В даний час територія, де стався обвал, обгороджена до з'ясування обставин і причин події.

В даний час територія, де стався обвал, обгороджена до з'ясування обставин і причин події

Обвал біля гори Алчак-Кая. Фото: http://crimea.mns.gov.ua

ua

Обвал біля гори Алчак-Кая. Фото надав: Андрій

* Для довідки: Алчак або Алчак-Кая - мис в південно-східній частині Кримського півострова з розташованим на ньому однойменної горою. Мис Алчак розташований на схід від Судака, звідки веде на мис облаштована пішохідна стежка. Він замикає на сході велику Судакскую бухту і відокремлює Судакскую долину від Капсельської.

На сьогоднішній день, гора Алчак є популярним місцем для туристів, а також, популярним Скелелазна районом - підстава гори біля моря обладнано Скелелазна трасами.

Інформація підготовлена: проект ALP

Новости