Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Своє коло» - Бухта Піщана

  1. пам'ятки Піщаної
  2. На лоні дикої природи розташований комфортабельний центр відпочинку "Байкальские дюни"
  3. . .

Бухта Піщана - одне з найкрасивіших і дивовижних місць Байкалу. Затишна бухта спускається до води піщаним косогором, покритому сосновим лісом. Спокій цього чудового місця охороняють дві скелі, схожі на рідних братів: Велика Дзвіниця і Мала Дзвіниця!

Бухта знаходиться на південно-західному узбережжі Байкалу, в 35 кілометрах на північ від селища Велике Голоустное, в 86 кілометрах на південь від села Бугульдейка. Відстань до найближчого аеропорту / вокзалу в Іркутську: 150 кілометрів.

Бухта Піщана - одне з найтепліших місць Східного Сибіру. Середньорічна температура повітря: + 0,4 ° С. Для порівняння - в Іркутську: -0,9 ° С. Температура влітку тут досягає + 30 ° С. У липні-серпні прозора вода бухти прогрівається до комфортних для купання температур: 14-22 ° С.

Число сонячних днів в році тут таке ж, як і на Чорноморському узбережжі. Кращий час для відвідування липень, серпень і березень.

пам'ятки Піщаної

Поки ви їдете в катері, зверніть увагу на виступаючі скелі. Серед покритого лісом схилів можна розглянути древні породи, мармурові виступи, сліди виходу природного газу. Особливо химерно виступають скелі в паді Середні Хомути (з евенкійського - «ведмеже місце»).

Основна визначна пам'ятка бухти Піщаної - це, звичайно, танцюючі сосни і модрини. Вітер і рух піску змушують дерева вгризатися в скелястий грунт, через це коріння модрин схожі на гігантські ноги толкінівського ентів - між корінням може встати доросла людина.

Пісок в бухті різнокольоровий: білий - в Академічній бухті, і жовтий - в самій Піщаної.

Одна з пірамідальних скель, що оточували бухту, в 19 столітті використовувалися як маяк, який підпалювали вручну і не давав морякам збитися зі шляху.

Одна з пірамідальних скель, що оточували бухту, в 19 столітті використовувалися як маяк, який підпалювали вручну і не давав морякам збитися зі шляху

На лоні дикої природи розташований комфортабельний центр відпочинку "Байкальские дюни"

Перший на Байкалі туристичний комплекс за системою «все включено». Відмітна особливість «Байкальський Дюн» - наявність великого піщаного пляжу, численних заток і відокремлених бухт, які чудово підійдуть для купанія.Ресторан центру відпочинку побудований в стилі старовинного дерев'яного терема з оглядового вежею. З його вікон відривається прекрасний вид на Байкал. Меню ресторану складається як з комплексних варіантів, так і страв за індивідуальним замовленням.

«Байкальские Дюни» мають у своєму розпорядженні гарною інфраструктурою для дозвілля і розваг: ресторан, бар, більярд, літня тераса зі столиками, російська лазня на березі, настільний і великий теніс, волейбол, баскетбол. Також працює дитяча кімната.

У 20-ти хвилинах ходьби від бухти Піщаної розташована мальовнича бухта Бабуся

. .

Магія і лід Байкалу. Бухта Піщана взимку.

. .

Новости