Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Севастополь

Місто-герой Севастополь (в перекладі з грецького означає "величний, гідний поклоніння, героїчне місто").

Місто-герой Севастополь (в перекладі з грецького означає величний, гідний поклоніння, героїчне місто) "Варто над Чорним морем Севастополь, двічі увінчаний славою двох своїх оборон, і ця слава, подібно подвійній зірці, блискає на вічному небі історії нашої країни", - писав Леонід Соболєв. Севастополь доріг громадянам усіх країн СНД: з цим містом пов'язані знаменні події, подвиги уславлених синів і дочок колись єдиної держави, вони оточені ореолом героїки, доблесті і слави, в нього вкладена частинка серця кожного з них.

Є на Землі міста старше, навіть древнє, але немає рівного йому по героїчним подвигам, які були здійснені його захисниками протягом одного лише сторіччя в 1854-1855 і в 1941-1944 рр. На честь славного міста засновані медалі "За захист Севастополя з 13 вересня 1854 р по 27 серпня 1855 року", "За оборону Севастополя" в 1941-1942 рр.
Містом-героєм Севастополь назвав народ колишнього Радянського Союзу вже в перші роки Великої Вітчизняної війни.

Севастопольський регіон займає південно-західну частину Кримського півострова. На північному сході його землі межують з Бахчисарайським районом, на південному сході - з Великою Ялтою. Із заходу і Севастопольський регіон займає південно-західну частину Кримського півострова півдня регіон омивається водами Чорного моря. Крайні точки регіону - мис Тюбек на півночі, мис Сарич - на півдні (це і найпівденніша точка Кримського півострова), мис Херсонес на заході, крайня східна точка - гора Тез-Баїр на Ай-Петрі якоїсь яйлі. Ландшафт Севастополя визначають численні бухти, що продовжуються глибокими балками та гірськими долинами. У межах регіону налічується понад 30 бухт. Найбільші з них - Севастопольська, Південна, Стрілецька, Кругла, Камишова, Козача, Балаклавська. Севастопольська і Південна бухти ділять місто на Північну, Корабельну і Південну сторони. Севастопольська бухта посідає третє місце в світі за зручністю після Гонконгської і Сіднейської. На території Севастопольського регіону починаються всі три гряди Кримських гір (Зовнішня, Внутрішня і Головна). Через нього проходить межа двох географічних поясів - помірного і субтропічного. За природних ресурсів Севастопольський регіон є одним з найбагатших в Криму. Особливо великі запаси неметалічних (нерудних) копалин. Це мармуроподібні, мшанкові, нуммулітові вапняки, що застосовуються в будівництві і металургії; різні глини, піски та ін. Величезний рекреаційний потенціал, поки майже незатребуваний.

Севастополь сьогодні - найбільший незамерзаючий морський торговельний, рибний порт, промисловий, науково-технічний, рекреаційний і культурно-історичний центр півдня Росії.

Неповторною, особливою атмосферою місто Севастополь зобов'язаний величезній кількості (близько 2 000) архітектурних та історичних пам'яток, а також свіжому морському повітрю Неповторною, особливою атмосферою місто Севастополь зобов'язаний величезній кількості (близько 2 000) архітектурних та історичних пам'яток, а також свіжому морському повітрю. Вас чекає древній Херсонес, який зберігає пам'ять Історичний бульвар, знаменита Панорама "Оборона Севастополя", красиві храми. Тут Ви можете відвідати ряд цікавих екскурсій по історії міста, потрапити на різноманітні фестивалі та свята, поніжитися під ласкавим кримським сонечком, здійснити морські прогулянки по бухтах Севастополя - і це далеко не повний перелік розваг в Севастополі.
Вас зустрінуть нічні клуби і кафе, численні пам'ятники архітектури та історії, аквапарк і дельфінарій, музеї і театри, а також затишні пляжі на будь-який смак, м'які піщані або галькові. Окремо слід згадати дегустацію вин севастопольських виноробних заводів. Вас завжди готові прийняти місця відпочинку з високим рівнем обслуговування - готелі та готелі Севастополя.
Відпочинок в Севастополі - в дивовижному культурному і історичному центрі Криму - буде насиченим, цікавим та незабутнім.

Екскурсії: «Графська пристань», «Пам'ятник Затопленим кораблям», пам'ятник Ніхімову, Севастопольський морський акваріум, Палац дитячої та юнацької творчості, Дельфінарій в Артбухті, Панорама "Оборона Севастополя 1854-1855 років", Діорама "Штурм Сапун-гори 7 травня 1944 року ", 35-я Берегова батарея, Херсонес Таврійський, фортеця Чембало в Балаклаві, Музейний комплекс" Балаклава "(Музей холодної війни), Інкерманський монастир і фортеця Каламіта.

Фільми зняті в Севастополі: «Оборона Севастополя» (1911), «Водій для Віри» (2004), «Пригоди Буратіно» (1975), «Таємниця залізних дверей» (1970), «Танкер« Танго »(2006),« Людина амфібія »(1961),« Адмірал »(2008),« Параграф 78 »(2007),« 72 метри »(2004).

Як дістатися з Сімферополя до Севастополя
• Електропоїзд (2.5 години). З Сімферопольського ж / д вокзалу ходить електропоїзд Сімферополь-Севастополь.
• Автобус (1.5 години). Від Сімферопольського ж / д вокзалу ходять рейсові міжміські автобуси Сімферополь-Севастополь.

Як дістатися з Ялти до Севастополя
• Автобус (1.5 години-2 години). Від Ялтинського автовокзалу ходять рейсові міжміські автобуси і маршрутки Ялта-Севастополь.

Новости