Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

про Коктебель

  1. Будинок-музей поета і художника М. А. Волошина
  2. Карадаг
  3. аквапарк Коктебеля

Коктебель - маленький мальовничий курортне селище, розташоване поруч з Феодосією, на березі Чорного моря. Чисте тепле море, сліпуче південне сонце, мальовничі гірські пейзажі Карадагу, прозорий і сухе повітря створюють неповторну ауру. У Коктебель неможливо не закохатися!

Селище Коктебель найпопулярніший курорт на східному узбережжі Криму. Крім пляжного відпочинку туристи здійснюють пішохідні прогулянки, відвідують різні музеї, парки, дельфінарій, аквапарк і звичайно знаменитий Коктебельский джаз-фестиваль.

Селище Коктебель це планетарний центр. З усього світу любителі повітроплавання збираються і роблять свої неповторні польоти. Музей планеризму перебувати на горі Клементьєва.

Будинок-музей поета і художника М. А. Волошина

Важнейшею пам'яткою Коктебеля є будинок-музей поета - художника М.А. Волошина. Максим Олександрович прожив тут більшу частину свого життя. Саме тут були написані його кращі вірші. У нього в гостях були такі відомі люди як Максим Горький і Олексій Толстой, Андрій Білий і Михайло Булгаков, Корній Чуковський і Осип Мандельштам та інші відомі творчі особистості.

Карадаг

Неподалік від селища розташований Карадазький природний заповідник, який включає в себе чотири хребта - Хоба-Тепе (Вершина з печерами) і гірські вершини, Сюрю-Кая (Гостра скеля), ущелина Гяур-Бах (Сад невірних), джерело Гяур-Чешме (Джерело невірних) - і частина моря, прилегла до слонам вулкана. Варто зауважити перлину Карадага - «Золоті Ворота» - це природна арка з бальзака, що стоїть на воді не далеко від берега в бухті Сердолікова.

Варто зауважити перлину Карадага - «Золоті Ворота» - це природна арка з бальзака, що стоїть на воді не далеко від берега в бухті Сердолікова

Золоті ворота-базальтова арка

аквапарк Коктебеля

Територія аквапарку стилізована під «острів скарбів» капітана Кідда, а емблема аквапарку - папуга Сільвер, який вірно зберігає стародавній скарб свого господаря. Подорожувати по «казкової» території аквапарку особливо цікаво дітям - де ще в Криму можна полазити по справжньому піратському бриг або сфотографуватися з піратами?

Ну і звичайно ж, справжні «скарби» аквапарку - це його різноманітні водні атракціони і гірки. Для дітей тут цілий затишний і безпечний світ, де можна покататися на невисоких оригінальних і красивих гірках, деякі з яких стилізовані під казкових героїв. А ось для дорослих і для любителів екстриму - справжнє роздолля. Наприклад, на величезній гірці «Чорна каракатиця», що імітує «Чорну діру» можна покататися з величезною швидкістю і «спецефектами». А екстрималам сподобається гірка «Берегове братство» - переплетені між собою кілька крутих доріжок, з яких скотитися не кожен сміливець. Для відпочинку компанією придуманий «сімейний рафтинг», де на зручних надувних колах можна разом випробувати всі захоплення розворотів, поворотів і спусків. Накатавшись від душі і зголоднівши від водних процедур можна із задоволенням підкріпитися в одному з 6-ти барів-ресторанів на території аквапарку, а потім полежати і поніжитися в зручних шезлонгах.

На набережній Коктебеля можна зустрітися з місцевою знаменитістю знахаркою Людмилою Павлівною Чепіль-Коротіковой. Від спілкування з нею ви отримаєте масу позитивних емоцій - перевірено особисто!

Придбайте букетик з ПОЛЮБЕНЬ-трава і зробіть на пам'ять фото!

Коктебель - одне з найкрасивіших місць Криму! Приголомшливі пейзажі захоплюють дух! Море, сонце, гори і ліси не залишать байдужими навіть найвибагливіших відпочиваючих. Переконатися в цьому Ви можете подивившись наші фотографії .

вранці в Коктебелі

Подорожувати по «казкової» території аквапарку особливо цікаво дітям - де ще в Криму можна полазити по справжньому піратському бриг або сфотографуватися з піратами?

Новости