Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Погода і пляжі Протарас - готелі, тури, пам'ятки, оренда авто

  1. Протарас - кліматичні особливості
  2. Пляжні радості Протараса

Є в світі міста-примари, які втратили колишню могутність чи не в один день, перетворившись в мальовничі руїни. А бувають міста-міражі, що виникають буквально «з нічого», немов з волі казкових фей. Протарас явно належить до останніх, адже ще якихось п'ятдесят років тому про цю селі на морському березі знали тільки птиці, які гніздилися серед фігових гаїв.

  1. клімат
  2. пляжі
  3. пам'ятки
  4. Як дістатися
  5. Де зупинитися

клімат   пляжі   пам'ятки   Як дістатися   Де зупинитися

Сьогодні цей курорт став дуже популярний, засмутився, прикрасився чудовими готелями, культурними установами, обзавівся розвиненою інфраструктурою. Його вибирають туристи різного соціального стану і віку. Найчастіше сюди їдуть, щоб насолодитися повним релаксом і безумовним спокоєм.

Протарас - кліматичні особливості

Цей курорт неймовірно зручно розташований - його надійно захищають від погодних негараздів гірські схили бухти, тому холодних вітрів в Протарасе не буває ніколи. Завдяки такій особливості місцевий клімат здається м'якше, ніж в сусідніх областях. Взимку температура ніколи не опускається нижче +7 градусів, а влітку не піднімається вище + 33С. Опадів випадає порівняно небагато, хоча в прохолодні місяці (особливо в грудні) рясні дощі все-таки трапляються.

Навесні денні температури швидко піднімаються (від +15 С в березні до +22 ... + 26С в травні), але ночами стає помітно холодніше, тому теплий одяг обов'язково стане в нагоді. З початком літа вода прогрівається до +23 градусів - комфортно і для плескання в хвилях, і для подорожі на яхті по навколишніх бухтами. В цілому погода в Протарасе дуже приємна, сонячна, позбавлена ​​духоти - небезпека довгої акліматизації туристам з Росії абсолютно не загрожує.

Вересень і перша половина жовтня - як і раніше той самий високий сезон, коли вилазити з моря абсолютно не хочеться. Повноцінна осінь пред'являє на Протарас свої права тільки в листопаді. В цей час на курорті спокійно і тихо, ніяких штормів і інших стихійних лих не передбачається, але з кожним днем ​​повітря все свіже, а сонячних днів - все менше.

Пляжні радості Протараса

Курорт простягнувся звивистою лінією вздовж узбережжя, тому нестачі пляжів тут точно не спостерігається. Важливо, що всі вони (навіть найменші) безумовно цивілізовані - з роздягальнями, душами, шезлонгами і рятувальними вишками. Паралельно розташувалася смуга променаду, по якій можна неспішно прогулюватися пішки або котитися на роликах - вона обгороджена квітучими чагарниками, деревами і розкішними клумбами.

На березі однієї з найзатишніших і маленьких бухт знаходиться Louma Beach. Незважаючи на крихітні розміри цього пляжу, він удостоєний «блакитного прапора» за чистоту та охайність. Неподалік починається Flamingo Beach з дуже зручним пологим входом в воду, дивним бірюзовим прибоєм і ніжно-жовтим дрібним піском - відмінний варіант дÐ

Новости