Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляжі курортного селища Новий Світ в Криму

  1. Центральний пляж Нового Світу (Зелена бухта)
  2. Пляж за пірсом
  3. Дикий пляж в Розбійницької бухті
  4. Царський пляж (Блакитна бухта)
  5. Дикий пляж в Черепашачої бухті
  6. Дикий пляж в крабів бухті
  7. Дикий пляж 1
  8. Дикий пляж 2
  9. Пляж Веселівської бухти
  10. Новий Світ - пляжний відпочинок вищої проби!

Кожен з курортів Криму прекрасний по-своєму, але є на півострові місця воістину фантастичні, одне з них - Новий Світ. Тутешні пейзажі надихнуть навіть бувалих мандрівників, в поєднанні з відмінними пляжами ці дивовижні ландшафти знаходять особливу цінність, адже, власне, заради моря і пляжів більшість туристів і їде в Крим. Новий Світ знаходиться на відстані від великих транспортних артерій і міст, вплив людини на ці місця до цього дня залишається мінімальним, тому екологія, зокрема, чистота морської води, - тут на висоті. У статті Ви дізнаєтеся вичерпну інформацію про пляжах курорту Новий Світ.

Центральний пляж Нового Світу (Зелена бухта)

Головний пляж Нового Світу простягнувся по березі Зеленої бухти на відстань 600 метрів, має ширину до 50 метрів, вміщує величезну кількість людей, в липні і серпні спостерігається досить велике скупчення відпочиваючих. Це єдиний пляж в Новому Світі, що володіє розвиненою інфраструктурою для відпочинку: навіси, прокат шезлонгів і парасольок, водні атракціони, роздягальні, кафе, туалети тощо. Всі інші пляжі даного району є дикими. Покриття центрального пляжу досить зручне: пісок чергується тут з дрібної і великої галькою. Морське дно таке ж: десь пісок, десь галька, в деяких місцях є і великі камені (сім'ї з дітьми зазвичай намагаються уникати купання в таких місцях). В цілому вхід в воду цілком безпечний на більшій частині пляжу, набір глибини плавний. Якщо не дме вітер з моря (що в розпал сезону буває не часто), то вода завжди чиста і прозора.

Пляж за пірсом

Кожен з курортів Криму прекрасний по-своєму, але є на півострові місця воістину фантастичні, одне з них - Новий Світ

За пірсом (зліва від центрального пляжу) є невеликий галькові-кам'янистий пляжик, де буває приємно усамітнитися в розпал літа, в періоди масового напливу відпочиваючих. З усіх диких пляжів Нового Світу цей - найдоступніший, досить дійти до кінця набережної та зайти за пірс. З мінусів - на дні зустрічаються великі камені, заходити в воду потрібно обережно.

Дикий пляж в Розбійницької бухті

Дійти сюди з Нового Світу можна за 15 хвилин по стежці Голіцина, заплативши на вході 100 рублів за відвідування заповідної зони. Пляж досить популярний, в липні і серпні тут завжди можна зустріти кілька десятків тих, що купаються і загоряють, з місцем буває сутужно. Протяжність пляжу - 90 метрів, ширина - до 10 метрів. Галькові ділянки чергуються з великими каменями. Така ж картина і на дні. Заходити потрібно уважно, особливо при хвилюванні моря. Чистота морської води, як правило, радує око. У морських глибинах бухти Розбишацька існує кілька печер, де згідно з легендами пірати ховали награбоване добро, звідси і назва бухти. Із заходу бухту прикриває дивної форми мис Капчик, в надрах якого можна побачити Наскрізний грот (доступ до гроту - по стежці Голіцина).

Царський пляж (Блакитна бухта)

Царський пляж ... Він дійсно "царський". Один з кращих в Криму. В недалекому минулому він був повністю закритий для відвідування з метою збереження місцевої унікальної природи. Однак зі зміною державної приналежності Криму на пляж знову можна пройти по стежці з західної окраїни Нового Світу, або берегом по стежці Голіцина і потім лісом до Царського пляжу, але так набагато довше і фізично важче. Загалом, покваптеся відвідати це райське місце. Не приведи Боже нова влада схаменуться і знову задумають закрити Царський пляж. Назва пляжу пов'язано з Імператором Миколою II, який приїжджав в 1912 році в Новий Світ в гості до князя Голіцина. Царську сім'ю тоді возили на човні на відпочинок саме на цей пляж, він залишив у всіх незабутні враження. Пляж покритий великим піском і дрібною галькою, найчистіша вода, приголомшливі види. Приділіть час походу на Царський пляж. Шлях від Нового Світу займе від 15 до 30 хвилин в залежності від фізичної форми туриста.

Дикий пляж в Черепашачої бухті

Пляж покритий великими каменями і валунами, сюди добираються лише ентузіасти дикого відпочинку, нерідко можна зустріти нудистів. До пляжу є стежка з автомобільної дороги через ялівцевий ліс, але з паркуванням машини влітку все дуже непросто. Дно з великими каменями, потрібно проявляти обережність. З даного пляжу можна пройти на довколишній пляж в бухті краб.

Дикий пляж в крабів бухті

Просторий крупногалечний пляж довжиною майже 100 метрів, шириною до 10 метрів. Насиченість людьми мінімальна, тому що приткнути автомобіль в даному районі особливо ніде, а дійти пішки з Нового Світу - далеко. Що ж, тим краще для любителів усамітненого відпочинку. Вельми гідне і красиве місце. З мінусів - не дуже зручний вхід в воду з великими каменями. З даного пляжу можна пройти на довколишній пляж в бухті Черепашья.

Дикий пляж 1


Кам'янистий пляжик в 900 метрах від Нового Світу, можна дійти сюди пішки. Стандартний для цих місць природний набір: ялівцеві гаї, чиста морська вода, кам'янисте дно. Затишне місце для відпочинку.

Дикий пляж 2


Дикий кам'янистий пляж в 600 метрах від Нового Світу, цей шлях досить легко можна виконати пішки і насолоджуватися самотою, адже картина в порівнянні з центральним пляжем принципово інша: відпочиваючих мінімум, дика природа, чисте море.

Пляж Веселівської бухти

Веселовська бухта приваблює гостей чудовим двокілометровим пляжем, який складається з великого піску і дрібної гальки. Велика кількість людей тут спостерігається тільки в липні і серпні, але з огляду на величезні розміри пляжу, тут не буває ніякої штовханини і всім вистачає місця. Влітку представлені наступні зручності для відпочинку: прокат шезлонгів, водні атракціони, роздягальні, кафе. У безпосередній близькості від пляжу здається житло, але асортимент його вельми обмежений. Якщо в самій бухті знайти нічого не вдається - можна підшукати недорогі кімнати в прилеглому селі Веселе або в Морському.

Новий Світ - пляжний відпочинок вищої проби!

Також рекомендуємо:

Готелі для відпочинку на морі в Новому Світі


Найближчі курорти:

Новости