Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Острови Пхі Пхі Таїланд - Найзнаменитіший пляж - Я Живу в ТаіландеЯ Живу в Таїланді

  1. Острови Пхі Пхі Таїланд - екскурсія навколо островів Андаманського моря
  2. Острови Пхі Пхі Таїланд. Маршрут плавання на човні.
  3. Острови Пхі Пхі Таїланд - Нічне життя!
  4. Острови Пхі Пхі Таїланд - Відео

Нарешті, ми дісталися до знаменитих островів Пхі Пхі лей і Пхі Пхі дон. Чим вони знамениті? Якщо хтось ще не дивився фільм «Пляж» з Леонардо ДіКапріо, то для вас ці острови не матимуть значення, але все зміниться після перегляду фільму!

Картинка може сформуватися у вас в голові: бухти з прозоро-блакитною водою, високі рифи і скелі, джунглі і гори, а так же білосніжний пісок і пальми. Але це тільки зовні, в цій статті я розповім про життя островів вдень і вночі!

На острова ми вирушили з друзями рано вранці на великому поромі. Дуже цікаво виглядає тут паром з ім'ям «Принцеса Ао Нанга». Це просто великий катер з двома великими каютами, сидіннями як в автобусі і кондиціонером. Через своєї ваги і розміру, паром розсікаючи хвилі навіть не хитається і не стрибає.

Через своєї ваги і розміру, паром розсікаючи хвилі навіть не хитається і не стрибає

За годину, паром зібрав людей на двох пляжах, а за другу годину, дістався до острова Пхі Пхі дон. Це найбільший острів з усієї групи островів поблизу. За вихід на берег, з кожного взяли по 20 бат. На пірсі відразу атакують бариги, які пропонують оселитися в готелі, який зображений на їх зображенні. Далі є кілька агентств, розвісили оголошення про оренду готелів та бунгало. Ні у бариг, ні в агентствах, я не помітив цін нижче 1500 бат в добу. Ми пішли в глиб острова і методом запитай-домовся-сторгується зняли кімнати по 800 бат на добу.

Тут дорого абсолютно все: починаючи від їжі, закінчуючи розвагами, тому не налаштовуйтесь на економний тріп, відвідуючи острова. Наступним нашим кроком, після обіду, став пошук човна для подорожі по всій групі островів. Вартість оренди човна - 4000 бат. Водій весь день буде катати вас по різних островах, пляжам, бухт. Надасть маски і трубки для снорклинга і розповість про відвідані місцях, в тому випадку, якщо він буде володіти англійською мовою.

З цілої вулиці водіїв човнів, ми вибрали одного за деякими критеріями: у нього не було Дред і пірсингу, що може означати, що він не растаман. Він був літній, а це означає досвід. Хоча все могло бути зовсім по іншому, як і вийшло. Курять тут абсолютно все і дуже часто. Травка, по всій видимості, виростає на самому острові. Наш водій виявився не винятком і димів самокрутки, з явним запахом марихуану, через кожну годину. Благо досвід водіння у нього виявився хорошим і в складних ситуаціях він хвацько справлявся зі старою човном.

Благо досвід водіння у нього виявився хорошим і в складних ситуаціях він хвацько справлявся зі старою човном

Острови Пхі Пхі Таїланд - екскурсія навколо островів Андаманського моря

Обговоривши заздалегідь маршрут, ми оговталися навколо острова Пхі Пхі дон, спостерігаючи височенні скелі зрізані під 90 градусів до води, як ніби ножем по маслу. Проїжджаючи кілька поворотів в глиб острова, у мене з'явилося бажання покататися в цих місцях на каяку, але часу на це не було. До речі, відмінний каякінг можна влаштувати на континенті, а саме в провінції Крабі, бухті Ао Тхалане .

На горизонті показалися пара островів, до яких ми прямували. Першим виявився острів комарів (Moskito Island). Острів являє собою злітають вгору гострі скелі. Підібравшись до острова, ми зупинилися для снорклинга. Воду такого кольору я не бачив ніде. Вона прозора, але в той же час яскраво блакитна. Невеликі рибки різних кольорів підпливли до човна. Ми взяли з собою хліб, щоб кидати в воду, але виявили більш цікавий спосіб спостерігати за рибами. Занурюючись з маскою і трубкою під воду, хліб ми тримали в руках. Скупчення риб було прямо перед очима. Багато хто бажає доторкнутися до рибок, а в даній ситуації рибки самі стосуються тебе. Це дуже цікаво і весело.

Це дуже цікаво і весело

Наступним був бамбуковий острів (Bamboo Island). Вихід на берег тут платний - 200 бат. Ми не стали пришвартовуватися, хоча на острові було дуже багато туристів. Значить це місце користується популярністю. Обходячи острів навколо, водій човна різко зупинився і розгорнув човен в зворотному напрямку. Ми не розуміли, що саме відбувається. Повернувшись на кілька метрів назад, ми знову зупинилися. Виявляється, таєць порубав гвинтом човна великого кальмара. Підпливши до тушки, він спритним рухом руки виловив кальмара і поклав його в човен зі словами: «Барбекю!».

»

Бамбуковий острів виглядає як пагорб весь в рослинності. Усередині острова є парк, вхід в який і оплачується при виході на пляж. Навколо острова блакитна прозора вода і безліч красивих рибок. Тепер наш маршрут був на острів пі-пі лей, пропливаючи повз іншого боку острова пі-пі дон.

Закінчувався день і сонце плавно опускалося вниз, тому ми попросили капітана об'їхати острів не з лівої (як планувалося) сторони, з правого. Таким рішенням, ми поміняли черговість відвідування запланованих місць на цьому острові.

Нам не дуже пощастило через змінену погоди. Хоч небо залишалося ясним, але з боку відкритого моря, були сильні хвилі, а вони сильно впливали на рух невеликого човна. Періодично човен підкидало вгору, потім нас накривало бризками від розрізаної хвилі. А часом човен сильно нахиляв убік. Капітан виявляв свої вміння на практиці. Єдине про що ми тоді думали - що не намочити сумки і техніку. Самі одягли жилети. До речі, в Ао Нанг, Крабі та на Пхі Пхі продають водонепроникні сумки для техніки. Я помітив, що це дуже популярний товар і багато туристів ходять з такими сумками.

З нами, звичайно ж, все було добре і ми зайшли в бухту Maya Bay, де знімали фільм «Пляж». Кажуть, що вдень тут яхти паркуються в два-три ряди. Ми були в бухті в проміжок між п'ятьма і шістьма вечора, тому нам пощастило більше. Вихід на пляж тут теж коштує 200 бат. Також тут є парк, вхід в який і оплачується при виході на берег. Ми не стали причалювати, трохи поплавали, спостерігаючи рибок, корали і морських їжаків. Через хвиль не дуже сподобалося купатися, тому рушили далі.

Всі вже втомилися від тривалого плавання, попросили капітана поїхати додому. Він показав в тому напрямку, де знаходилися інші пам'ятки. Ми пояснили, що хочемо поплисти додому за найкоротшим маршрутом, але капітан все одно вказував у бік пам'яток. Перечити капітану не стали і вирушили далі. На наш подив, обрулів Пхі Пхі лей, ми вийшли в спокійний ділянку моря. У нас з'явилася можливість не триматися за борти човна, а спокійно спостерігати на проїжджаючі краси. Капітан зрозумів, зміна нашого настрою і повернув до Пишного бухту Pi Leh Bay: цілковитий штиль, тиша, відсутність туристів і прозора блакитна водичка - ось це прекрасне завершення поїздки (хоча це був ще не кінець).

Проїжджаючи Пхі Пхі лей, ми подивилися на Viking Cave - це печери в скелі. Справжньою інформації про використання цієї печери в стародавні часи немає, але подейкують, що тут зупинялися пірати. Стіни печер розмальовані наскального живописом тільки морської тематики. Як кажуть, зараз тут живуть відлюдники, періодично доставляючи продовольство до печери. Особливість цього місця в тому, що тут збирають пташині гнізда, з яких потім варять дуже дорогий китайський суп. Господар одного з ресторанів острова Пхі Пхі дон сказав, що кілограм пташиних гнізд варто 18 тисяч бат. Туристів в печеру не пускають, може тому і придумали історію про пустельників, щоб не лазили самостійно.

Море не дало нам дістатися до кінцевої точки нашого маршруту сухими і спокійними. Одна за одною хвилі почали збивати човен з прямого маршруту, тому добиралися до берега довго. Одяг промокла повністю, сонце сховалося за острів, а вітер трохи нас підморозило. Зайшовши в бухту острова Пхі Пхі дон, море заспокоїлося, а ми вже обговорювали, який чудовий у нас вийшов тріп. Час на душ, переодягання і перевірку пошти, для тих, хто працює онлайн, і вперед на нічні тусовки острова!

Містечко, розташоване між двома бухтами - це все, що є на острові з житлового району. Іншу частину займають скелі і гори. Місто повністю відбудований після повного руйнування цунамі в 2004 році. За вуличках практично ніхто не пересувається на Мотобайк, хоча транспорт тут є. Більшість людей ходить пішки, деякі місцеві їздять на велосипедах. Все містечко можна обійти за годину. Дивитися тут особливо нічого: торгові намети, тату салони, кафе, ресторани і бари. Дуже цікаво, чому в містечку стільки кішок ... Пройшовшись по вулиці, можна порахувати десятки доглянутих, хороших кішок і котів.

Острови Пхі Пхі Таїланд. Маршрут плавання на човні.

Стартова, вона ж кінцева точка відзначена прапорцем, далі маршрут по стрелочкам.

Острів Пхі Пхі дон. Досить великий острів, в порівнянні з тими, що оточують його островами, але вся інфраструктура розташована тільки в цьому маленькому квадраті.

Збільшена частина квадрата. У бухту знизу заходять пороми, яхти, катера і човни, а верхня бухта служить для купання і розваг.

Острови Пхі Пхі Таїланд - Нічне життя!

З настанням ночі, все наплаватися туристи поступово збираються на пляжі в бухті для купання і розваг. Алкоголь тут п'ють відрами. Починаючи з маленьких відерець, закінчуючи великими десятилітрових. Зазвичай в відро відразу кладуть пляшку алкоголю, трубочки і напій. Вішають цінник на відро і ставлять на прилавок. Покупець виливає вміст пляшечок в відро і приступає до сп'яніння.

Весь пляж заповнений барами, в яких відбуваються вогняні вистави та ігри. У кожному барі працюють хлопці, які влаштовують файершоу. Вони постійно показують круті трюки, всіляко дивуючи глядачів. Бувають абсолютно лякають випадки, коли один з шоуменів починає крутити палаючі палиці, привертаючи увагу до себе, а потім різко викидає одну на відстань близько 50 метрів в натовп. Несподівано, але там виявляється інший шоумен, який ловить цей палаючий снаряд. А за спиною тихенько підібрався ще один хлопчина і при вдалому моменті, він випускає в небо величезна куля вогню, обдають всіх глядачів жаром.

А за спиною тихенько підібрався ще один хлопчина і при вдалому моменті, він випускає в небо величезна куля вогню, обдають всіх глядачів жаром

Крім уявлень, саме незвичайне - це прийняття участі в вогненних шоу:

1. Скакалка - величезна палаюча скакалка, на якій може пострибати кожен бажаючий

2. Палаючий коло, через який потрібно пролетіти, попередньо розбігшись.

3. Лімбо - багатьом відома ця гра. Для тих, хто не знає, розповім. Потрібно пройти під горизонтальною поперечиною, перенісши вагу тіла назад і не торкатися руками землі. В даному випадку перекладина палаюча 🙂

Все це дія супроводжується гучною сучасною музикою, танцями і веселощами.

Не дивуйтеся цієї фотографії. Цей символ в Таїланді зустрічається не рідко. Тут він виглядає ось так 🙂

Виспавшись, ми провели ранок на пляжі, де вночі відбувалося веселощі. Дочекавшись порома, вирушили в Ао Нанг. Під пірсом побачили величезну медузу. Настільки величезна, що її, напевно, не обхопити руками.

Більше одного дня, на островах робити нічого. Якщо тільки ви не фанат дайвінгу, то можна зависнути, плаваючи з акулами.

Якщо тільки ви не фанат дайвінгу, то можна зависнути, плаваючи з акулами

Острови Пхі Пхі Таїланд - Відео

Подивіться відеоролик, знятий нами в поїздці навколо островів. Не забудьте підписатися на оновлення каналу!

Якщо хтось ще не бачив фільм «Пляж», обов'язково подивіться. Не забудьте поділитися статтею з друзями!

Чим вони знамениті?

Новости