Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкрасивіші пляжі Коста-Смеральда

  1. пляж Певеро
  2. Пляж Гранде-Певеро
  3. Бухта Кала-Сабіна
  4. пляж Капріччолі
  5. Пляж Рена-Бьянка
  6. Залив Саліні

Коста-Смеральда - це пляжі мрії, відокремлені бухти, прозоре море. Невисокі будиночки розкидані серед гранітних скель і потопають у заростях середземноморських чагарників. Тут безліч вілли, полів для гольфу, туристичних портів, прекрасно вписаних в місцевий пейзаж.

Берегова лінія Коста-Смеральда. Аерофотозйомка / Shutterstock.com

Чудова інфраструктура доповнюється старовинної історією острова, а ввечері в модних клубах, ресторанчиках і магазинах Порто-Черво, перлини Коста-Смеральда, б'є ключем світське життя. Влітку тут збирається світовий бомонд, змагається в розкоші їх білосніжних яхт.

Залив в Порто-Черво

Місцеве узбережжі зберігає чимало скарбів, які чекають своїх першовідкривачів. Рухаючись на автомобілі на південь від Порто-Черво, тут і там ви побачите мальовничі пляжі, розташовані між затокою Певеро і бухтою Кала-ді-Волпе (букв. «Лисяча бухта»). Навпаки мису Капріччолі в море видніються два острівця, Морторіо і софіт, що входять до складу національного парку архіпелагу Ла-Маддалена. Ще одна модна місце - Порто-Ротондо, розташований біля входу в просторий затоку Куньяна. Мальовниче містечко складається з вілл і невеликих площ з різноманітними магазинчиками на тлі чудової природи.

пляж Певеро

Пляж Певеро, званий ще Пікколо-Певеро (Piccolo Pevero), розташований в центральній частині затоки і відділений від більш просторого пляжу Гранде-Певеро (Grande Pevero). Пляж знаходиться в однойменному населеному пункті, який входить до складу комуни Арцакена.

Берегова лінія узбережжя встелена дрібнозернистим світлим піском, в оточенні заростей ароматних середземноморських чагарників. Ще більшою барвистості пейзажу надають гряди кам'яних скель і рифів, які виступають з прозорою блакитною води, що грає дивовижними переливами.

Пляж Пікколо-Певеро © Visit Sardinia / Flickr.com

Також з цього невеликого пляжу відкривається захоплюючий дух панорамний вид на мальовничі острови Лі-Нібані (Li Nibani).

Узбережжя насичене характерними для Смарагдового берега туристичними курортами.

Як дістатися

До пляжу можна дістатися від Порто-Черво (Porto Cervo), слідуючи в південному напрямку по шосе 59 (Strada Provinciale 59) до затоки Перо (Golfo del Pero). Припарковав машину на стоянці, пройти близько тридцяти метрів пішки.

Пляж Гранде-Певеро

Пляж Гранде-Певеро © Acciaio / Flickr.com

Пляж Гранде-Певеро, розташований в однойменному містечку, утворює справжній півмісяць з білосніжного, дрібного піску, що омивається блакитним морем. У деяких місцях узбережжя з піску піднімаються круті скелі, а низькі зарості середземноморського маквиса (переважно ялівцю) обрамляють пляж. У найбільш віддаленій від моря частини пляжу знаходиться ставок Патіма (Patima), за яким тягнуться поля для гольфу, які залучають в цей куточок численних шанувальників цього виду спорту.

Як дістатися

На пляж можна дістатися з Порто-Черво (Porto Cervo) по шосе SP 59.

Бухта Кала-Сабіна

Пляж в бухті Кала-Сабіна © Foto sardinianbeaches.com

Мальовниче морське узбережжя вкрите світлим дрібнозернистим піском сіруватого відтінку, що чергується з галькою і виступаючими подекуди скелями. Пляж обрамлений густими заростями ялівцевого стланика, в прохолодній тіні якого можна сховатися в особливо спекотні літні дні. З пляжу відкривається вид на пейзаж незвичайної краси. Доповнює цю захоплюючу дух картину повсюдно зростаючий середземноморський маквис, з його насиченою палітрою жовтих і рожевих відтінків.

Як дістатися

На пляж можна потрапити по морю, або на поїзді, наступному з Ольбії (Olbia) до затоки Аранчі (Golfo Aranci). Поїзд зупиняється на невеликої залізничної станції недалеко від пляжу з 14 червня по 14 вересня. На пляж також можна дійти по пішохідній стежці довжиною один кілометр, яка з'єднує його з шосе 82 (Strada Provinciale 82).

пляж Капріччолі

Скала на пляжі Капріччолі

Пляж Капріччолі, назва якого в перекладі з галлурского діалекту означає «козенята», знаходиться на території комуни Арцакена. Його берегова лінія покрита дрібнозернистим світлим піском з сіруватим відтінком, що чергується з виступаючими масивними гранітними скелями. Невелика бухта, розділена на дві частини величезними гранітними валунами, потопає в пишній середземноморської рослинності, пестрящей квітами рясту, вічнозеленими соснами, мастиковими і оливковими деревами. Навпаки бухти розташувався острів Морторіо - мальовничий природний оазис з багатою рослинністю, місцями покритий скелями незвичайної форми і краси. До острова можна дістатися з бухти на невеликих прогулянкових судах.
Доповнює цей мальовничий пейзаж панорамний вид на острови Софіт (isola Soffi) і Камері (isola delle Camere).

На цьому пляжі мілководне піщане дно, тому він відмінно підходить для відпочинку з дітьми.

Як дістатися

Виїхати з Ольбії (Olbia) на шосе 125 (SS 125) і слідувати у напрямку Палау (Palau). На позначці 7,2 кілометра повернути праворуч на шосе 73 (SP 73) в напрямку Смарагдового берега (Costa Smeralda). Проїхати 7,6 кілометрів до розвилки Сан-Панталео (San Pantaleo), потім повернути праворуч на дорогу провінційного значення 94 (SP 94). Проїхавши 8 кілометрів, на розвилці згорнути в напрямку бухти Кала-Волпе (Cala Volpe) і Капріччолі (Capriccioli).

Пляж Рена-Бьянка

Пляж Рена-Бьянка (букв. «Білий пісок») знаходиться в містечку Портіско і територіально відноситься до Ольбії. Він покритий світлим м'яким піском. З пляжу, біля якого є кілька дюн, відкривається прекрасний краєвид - світлий пісок ефектно контрастує з рожевими скелями, буйною зеленню, навколишнього пляж, і бірюзовим прозорим морем.

Пляж Білий пісок

Бухта Кала-Мартінеллі - це невеликий пляж недалеко від містечка Порто-Рафаель в комуні Палау. Його бірюзове море контрастує з яскравою зеленню навколишнього його середземноморської рослинності. Пісок тут білий і дрібний. Маленька бухта облямована благородними гранітовая скелями.

Як дістатися

Дістатися сюди можна по шосе 33 bis, звернувши з нього наліво, не доїжджаючи до Палау. Пляж знаходиться недалеко від більш відомого пляжу Порто-Рафаель.

Залив Саліні

Пляж знаходиться в населеному пункті Капо-ді-Орсо (букв. «Ведмежий мис»), який входить до складу комуни Палау. Широка берегова лінія покрита піском кремового відтінку середньої крупності, місцями сменяющегося камінням, і обрамлена густими заростями вічнозеленого маквиса, що додає пейзажу типовий середземноморський колорит. З північного боку пляж захищений мисом Капо-ді-Орсо, а з іншого боку проходить дорога відокремлює узбережжі від однойменного ставка.

Орсо-ді-Палау (букв. «Ведмідь з Палау») © Paolo Gislimberti

Край мису обрисами нагадує ведмедя. Природна скульптура вийшла з-за вітрової ерозії. Фігура ведмедя досить реалістична: вона обросла переданими з покоління в покоління легендами, згодні яким саме тут мешкали лестригони - люті пастухи, з якими зіткнувся Одіссей на одному з етапів своїх мандрівок.

Дякуємо за наданий матеріал сайт Sardegna Turismo

Новости