Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мис Казантип в Щолкіно і Мисовом, Крим

  1. Панорама мису Казантип

Мис Казантип знаходиться на північ від Щолкіно за селищем Мисове, і має вигляд котла, глибоко видатного в морі. Саме через свою форми він і отримав свою назву «Казан-тип», що в перекладі з кримськотатарської означає «Дно казана».

Це пам'ятник природи державного значення і природний заповідник, що охороняється державою. Однак будь-який бажаючий може його відвідати, потрібно тільки дотримуватися правил і не губити тут природу. А природа тут особлива. Адже всі звикли бачити в заповідниках достаток рослинності і тварин, а тут же, навпаки, суцільний степ. Для туристів тут скоріше примітна не природа і тваринний світ, а форма мису, його ландшафт, численні затишні бухти зі своїми піщаними пляжами, руїни військових споруд.

Ви можете дістатися до Казантипу з Щолкіно пішки, і вільно погуляти по ньому, спуститися в одну з бухт і позасмагати або поплавати там. Мис невеликий, приблизно чотири кілометри в діаметрі. І весь його легко обійти пішки. Але є і недоступні ділянки: тут розташовується мобільна станція радіолокації і кілька діючих нафтових свердловин, до яких близько не підійти. Під час прогулянки ви можете зустріти змій, але це не смертельно-небезпечні види, можете з цього приводу не турбуватися. Набагато небезпечніше те, що тут багато кліщів і отруйних павуків каракуртів (підвид чорної вдови). Див. Докладніше про павуків і кліщів в Криму в статті « Небезпеки в Криму ».

Мис Казантип знаходиться на північ від   Щолкіно   за селищем Мисове, і має вигляд котла, глибоко видатного в морі

🕐 Час роботи: цілодобово, по відвідувати в темний час небезпечно, можна отримати травму на каменях

💵 Вхідна плата / вартість квитків: безкоштовно

🚶 Як дістатися: мис знаходиться на краю півострова, на якому розташовуються місто Щолкіно і село Мисове ( мис на мапі ). З обох населених пунктів на мис можна дістатися пішки (від Щолкіно це 2 кілометри, Мисове знаходиться безпосередньо у Казантипу). Троп і доріжок по мису багато, і ви можете увійти на нього як з центру села Мисове, так і з татарського пляжу.

Знайти екскурсії онлайн (з відгуками)


Панорама мису Казантип

🕒 9 Февраля, 2019

Коментарі / останні повідомлення по темі на форумі

Азовське море в Криму

admin 16 Август, 2016
На сайті представлена ​​інформація про відпочинок на Азовському морі в Криму:
Арабатська стрілка
Щолкіно
Мисове
с. Кам'янське
с. пісочне
с. курортне
У даній темі обговорюємо відпочинок на Азовському морі в Криму. ... Re: Азовське море в Криму krazyfrog 19 Август, 2016
На арабаткской зараз дійсно робити нічого, повна глухомань. Раніше хоч можна було доїхати до гарячих джерел, а сьогодні ... Ех-х, шкода. ... Re: Азовське море в Криму UserRu 8 Липень, 2018
Глухомань краще ніж один на одному, все необхідне беріть з собою і в дорогу, на машині не руками тягти. Коли холодні течії не дають купатися в чорному морі як варіант їдьте на Арабатську стрілку. ... Re: Азовське море в Криму admin 8 Липень, 2018

Не всіх такий підхід влаштовує, до того ж є чимало тихих, спокійних і розвинених курортів в Криму. ...
Оцініть статтю: (Поки оцінок немає)

Новости