Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ми в Ханої: день 2. Екскурсія в бухту Халонг.

  1. Як проходила екскурсія:

Подорожуючи по Азії самостійно, ми вже відвикли від організованих пакетних екскурсій куди-небудь. Так що екскурсія в бухту Халонг стала для нас навіть деякою екзотикою. Екскурсією ми вирішили добиратися тому, що так виходило і простіше і навіть, напевно, навіть дешевше. З огляду на, що самостійно з Ханой до бухти Халонг добратися не так просто. Подорожуючи по Азії самостійно, ми вже відвикли від організованих пакетних екскурсій куди-небудь

Наш екскурсійний автобус. Всі місця всередині були зайняті, всього група вийшла на 24 людини.

Всі місця всередині були зайняті, всього група вийшла на 24 людини

придорожній пейзаж

Квитки ми купили в туристичному агенстві на вулиці. Було видно по офісу, що компанія не перший рік працює і має дорожити своєю репутацією. Квитки ми купили по 30 $ на людину. У вартість входило: трансфер, прогулянка на яхті в бухту, катання на каяку і обід на яхті. Клас екскурсії найвищий. Уточнюю це спеціально, тому що на екскурсію в Халонг вам запропонують не один, а відразу 3 варіант. Простіше, середній і вищий. По суті різниця в якості обіду на кораблі і кількості людей в групі. Нам хотілося побувати скрізь довше, тому брали найвищий клас з кількістю людей в групі близько 20, щоб не доводилося довго всюди всіх чекати.

Доїхали до пристані поруч з Халонг і пересіли на кораблик.

Скажу наперед, що екскурсією ми залишилися задоволені і вона коштувала своїх грошей. За ціною також скажу, що 30 $ досить хороша ціна, ми ходили по безлічі агентств і всюди нам виставляли більш високу ціну. До речі продають екскурсії тут схоже все, кому не лінь. В інших місцях за 1 клас нам виставляли і по 50, і по 70 доларів за квиток.

Як проходила екскурсія:

Ну, по-перше, як це і належить, все починалося з pick up from your hotel або трансферу від готелю. У нашому випадку це був піший трансфер від готелю до мікроавтобуса, тому що жили ми на вузькій вуличці.

У нашому випадку це був піший трансфер від готелю до мікроавтобуса, тому що  жили ми на вузькій вуличці

Гід пояснює як користуватися рятувальним жилетом.

Після був десь півгодинної заїзд по іншим готелям. Коли вже всі були на місці, виявилося що мікроавтобус заповнений на 100% і всього в групі виявилося близько 24 осіб всіх можливих національностей. Були німці, шведи, індуси, філіппінці, французи з Гонконгу і індус африканського походження, схожий на вірменина і проживає у Великобританії. Як ми його потім називали «вірменин з UK» виявився дуже товариським, так що поки він розмовляв з французами з Гонконгу ми вдавали нерозуміючими російськими і підслуховували.

Підпливаємо до бухти Халонг.

Підпливаємо до бухти Халонг

Види звичайно всюди красиві

Дорога до причалу, від якого ми повинні були відплисти в бухту Халонг зайняла приблизно 3 години. По дорозі маленький французішкі з Гонконгу наробив делов прямо в свій памперс, так що приблизно перші півтори години нашого шляху в автобусі (до першої зупинки) ми явно не відчували себе туристами, оплатили тур класу делюкс.

Перша зупинка - катання на каяках.

Перша зупинка - катання на каяках

Взагалі можна було вибрати, поїхати самим на каяку або сісти в човник. На каяку набагато крутіше. І зовсім не страшно перевернутися.

Добравшись нарешті до причалу, ми спочатку слухняно почекали поки гід купив всім квитки, потім відзначилися в списку пасажирів і зайшли на борт. Взагалі хочеться сказати, що, порівнюючи пакетні екскурсії і самостійним туризмом, другий звичайно набагато цікавіше. Це не складно спілкуватися з людьми, питати у них дорогу, самостійно купувати квитки і шукати транспорт до будь-яких місць. Так набагато краще запам'ятовується весь маршрут, він стає цікавіше, ніж, коли ви просто стоїте слухняно в очікуванні того, що вам скаже гід. Хоча у пакетного туриста все-таки є перевага. По дорозі до причалу, гід розповідав про історію В'єтнаму і Азії в цілому - це було цікаво слухати, тому що при самостійному туризмі ви більше зайняті організаційними робили, ніж вивченням історії країни і культури людей. Таке ось невеличкий відступ.

Зосереджено гребу. Взагалі прогулянка по воді умиротворяє.

Взагалі прогулянка по воді умиротворяє

Хлопці злагоджено загрібають.

У наш кораблик ми спустилися досить швидко і відразу поїхали. Крім нашої групи на борту нікого не було. До бухти Халонг пливли недовго, приблизно 30-40 хвилин. За цей час якраз встигли смачно поїсти. Обід дійсно можна було назвати першокласним. Групу розсадили за кілька столів, після чого на кожен стіл почали надходити все нові і нові тарілки з їжею. У меню були великі креветки, смажена риба, спринг роли, салати, рис і багато іншого. За нашим столом опинилися двоє хлопців з Німеччини, хлопець і дівчина, які судячи з вигляду повинні були з'їсти набагато більше, ніж вони з'їли і француженка, яку взагалі за конкурента по креветок і інший їжі можна було не брати до уваги.

За нашим столом опинилися двоє хлопців з Німеччини, хлопець і дівчина, які судячи з вигляду повинні були з'їсти набагато більше, ніж вони з'їли і француженка, яку взагалі за конкурента по креветок і інший їжі можна було не брати до уваги

Коротше кажучи, через 20 хвилин все відвалилися, а я один наїдався, як це і належить порядній російській людині. І то вирішив понтануться і не доїв 2 креветки, про що шкодую донині)).

Ще гарні краєвиди.

Підпливаючи до бухти Халонг нам відкрився дійсно гарний вигляд. Безліч скель, що виростають прямо з води. На жаль прогулянка по бухті виявилася зовсім недовго. У воді ми провели сумарно години 4 і це разом з катанням в каяку. Останній до речі нам дуже сподобався і звичайно став цвяхом всієї програми.

Катання на каяку доставило найбільше задоволення.

Ось так, пробувши в бухті приблизно 4 години, ми повернулися до причалу і поїхали назад в Ханой. Шлях до готелю пройшов без пригод, дісталися знову ж десь за 3 години і вже в районі 8:30 вечора ми були на місці.

Поплававши так хвилин 40, довелося повертатися назад.

Екскурсія нам сподобалася, але ось самої бухти звичайно було мало. З одного дня можна було явно витягти більше, враховуючи, що виїжджали ми десь в 8-8: 30 ранку і повернулися в 8:30 вечора. Без проблем можна було б розширити екскурсію на 2-3 години.

Наступна зупинка - гірська печера. А по шляху гарні краєвиди.

А по шляху гарні краєвиди

Кілька фото на пам'ять.

Кілька фото на пам'ять

Лена.

Лена

І я.

І я

Нова зупинка і йдемо в печери.

На зворотному шляху до речі ми дізналися, поруч з бухтою Халонг, є місто, який виявляється є першокласним курортом В'єтнаму, який крім стандартних розваг пропонує ще й безліч казино. Так що у В'єтнамі є свої круті пляжі, свій Діснейленд, він же Vinpearl, а ще й свій Las Vegas є. Ось так новини, можна взагалі тільки сюди і приїжджати тепер. Ще й ціни низькі.

Всередині печери.

Всередині печери

Печеру виявили випадково, коли два рибалки хотіли зловити мавпу, яка несподівано зникла в скелі.

Печеру виявили випадково, коли два рибалки хотіли зловити мавпу, яка несподівано зникла в скелі

Ходимо по печері.

Ходимо по печері

Ось і все, настав час їхати назад.

А в наступній статті я розповім про наш останній день перебування в Ханої і про те, як у В'єтнамі люблять морозиво.

translate document from english to spanish in word qlikview ціна

Новости