Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Крим - Основні споти півострова або де покататися цього літа

На початку літнього сезону ми б хотіли розповісти Вам про цікавих спотах нової Росії і почнемо ми з Кримського півострова

На початку літнього сезону ми б хотіли розповісти Вам про цікавих спотах нової Росії і почнемо ми з Кримського півострова. Дякую за статтю Олексію, голові KiteTeam з Севастополя! - прим. ред.

Привіт всім з сонячного КРИМУ !!! Хотів би вам розповісти про наші споти і мабуть, почну з найпопулярніших. Це Щолкіно (Бухта Татарська), Попівка (о. Донузлав), Оленівка, Міжводне, Кам'янське (Сиваш)! На цих спотах всі умови для навчання і катання під кайтом, мілководді і піщані береги, рівний вітер! Кожен спот по-своєму унікальний, але всюди панує дружня обстановка серед людей вітру! Отже поїхали.

Щолкіно (Бухта татарська)

Татарська бухта розташована на мисі Казантип поруч з містом Щолкіно. Піщані пляжі Татарської бухти мають протяжність понад 20 км, захід у море плавний метрів 10-20 можна йти по дну. Влітку багато відпочиваючих, але вони розсіюються по пляжу і не створюють дискомфорт при катанні. У Щолкіно і татарської бухті можна катати під всі напрямки вітру по обидві сторони мису Казантип. До речі однойменна Республіка КаZaнтип взяла свій початок саме з цього місця. Ще в далекі дев'яності серфери полюбили ці споти. В черговий раз хлопці включили музику трохи голосніше - так і з'явився КаZантип.

Поповка (озеро Донузлав)

Поповка (озеро Донузлав)

Озеро Донузлав знаходиться в західній частині Криму, в одному кілометрі від селища Поповка розташований сам спот! У вітряні дні туди з'їжджається велика кількість райдерів, улюблене місце фрістайлеров через відмінний флет! Ну а якщо набрид флет, можна піти на море і зловити хвилі. До речі варто замінити, що КаZan переїхав в Поповку, і багато хто суміщає каталку днем і тусовку вночі. Продуваються всі вітру, правда східний напрямок приходить з сильними поривами!

Оленівка

Чудове місце, можна катати в лимані або на море, до речі пляж в Оленівці прозвали «Маямі» через прозоро блакитний води навіть коли дме сильний вітер і з'являється цікава хвиля! Правда через великої кількості відпочиваючих кататися в море не дуже комфортно, але завжди можна перейти на лиман, там більш ніж просторо! Ідеальні вітру Ю-З-С

Міжводне

Міжводне

Міжводне знаходиться в 35-40 ка від Оленівки, чудове місце для новачків і профі! Піщана коса закриває мілководна затока від чёпа, а з боку моря в хороший вітер розганяє хвилю. У вітряні дні тут висить величезна кількість кайтов, якщо ти їдеш катати, з дороги це місце ніколи не пропустиш!

Кам'янське (Сиваш)

Село Кам'янське знаходиться на піщаному березі азовського моря в самому початку арабатської стрілки, там теж можна кататися, але щоб потрапити на сам спот, треба виїхати на Арабатську стрілку, проїхати кілометра 3-4 і повернути ліворуч, навпроти руїн арабатської фортеці, проїхавши ще кілометра півтора , ви опинитеся в незабутньому місці. Весь затоку можна пройти пішки, навіть виїхавши за горизонт можна не переживати що вітер закінчиться, завжди можна повернуться пішки. Кататися можна під всі напрямки вітру, але приємніше кататися все ж під схід!

Більш детально на карті.

Кращий час для поїздки в Крим:

З початку Травня по кінець Вересня. Але все насправді індивідуально. Влітку багато відпочиваючих, ближче до початку осені багато роз'їжджаються і ставати вільніше. Температура падає, ставати більш комфортною. Встигає багато фруктів, та й ціни стають нижчими. Їхати звичайно краще на авто, у вас буде більше можливості пересуватися по півострову. Також Ви можете прилетіти до Сімферополя і планувати свій відпочинок використовуючи місцевий транспорт.

[Tp_search_shortcodes id = "9"]

Температура і клімат:

Середня температура на Південному березі Криму (ПБК) становить + 23 ... + 25 ° C. Вода також може прогріватися до 25 ° C. Клімат має свої особливості, не дивлячись на те, що сам півострів має не більшу площу. У Криму є степи, гори і південний берег. У кожному регіоні свої унікальні умови.

Валюта і ціни:

З цього року рубль у вільному обігу, але також присутня гривня. Ціни поки низькі, так що устигайте 🙂

Яке спорядження коштує з собою брати:

Вітру в наших краях дмуть різні. Тому по можливості краще брати всю лінійку кайтов.

Де варто обов'язково побувати в безвітряні дні:

Сам Кримський півострів неймовірно багатий історією. Починаючи від Грецьких руїн, закінчуючи сучасний Російським флотом. Найкраще їхати в Крим на своїй машині, щоб не упустити нічого цікавого.

По можливості відвідайте місто-герой Севастополь. Сходіть на Малахов курган, запишіться на екскурсію в Панораму, прогуляйтеся по Артилерійській бухті і тут же можна відправитися в міні плавання по гавані з військовими і цивільними судами. Обов'язково відвідайте Балаклаву. Підніміться на канатній дорозі на гору Ай-Петрі з Місхора. Подивіться на плато яке знаходитися на висоті 1234 метри над рівнем моря. Це наш зимовий спот 🙂 Все відразу не перерахувати, думаю будь-який путівник розповість більше ніж я. Головне більше ходите ногами і насолоджуйтеся солодким повітрям Криму.

Головне більше ходите ногами і насолоджуйтеся солодким повітрям Криму

Що ще потрібно знати перед поїздкою в це місце.

Ще потрібно бути готовим, що вам захочеться там залишитися)))

Якщо кому потрібна детальна інформація про спотах, житло або ще якісь питання по Криму пишіть в личку в контакті http://vk.com/sash_sam або на пошту [email protected]

Tags: Кайт кайтсерфінг Крим Севастополь споти

Новости