Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Карта Петропавловська-Камчатського

  1. Коротка історія Петропавловська-Камчатського
  2. Пам'ятки Петропавловська-Камчатського

Петропавловськ-Камчатський - адміністративний центр Камчатського краю. Карта Петропавловська-Камчатського з супутника показує, що місто розмістився на березі Авачинській бухти Тихого океану, в південно-східній частині півострова Камчатка. Південно-східна частина Камчатки, Японія і Курили є самою сейсмоактивної зоною в світі. За XX століття в районі міста було 10 7-бальних, 2 8-бальних і одне 9-бальний землетрус. Площа міста - 362,14 кв. км. На території Петропавловська-Камчатського перепади висот досягають 513,6 м.

Економіка міста ґрунтується на видобутку і переробці риби, гірничорудної промисловості і туризмі. На території Петропавловська-Камчатського знаходяться 2 ВНЗ, 7 філій ВНЗ, 7 НДІ, 2 театри, філармонія, морський порт, аеропорт і 3 кінотеатри.

"Домашня" група вулканів - (зліва направо) Коряцький, Авачинский і Козельський, Петропавловськ-Камчатський

Коротка історія Петропавловська-Камчатського

У 1740 році Друга Камчатська експедиція заснувала в Авачинської губі Петропавловську гавань. У 1812 році поселення отримало статус міста. У 1849 році місто було перейменовано в Петропавлівський порт. У 1854 році місто зміг відбити напад англо-французького флоту під час Кримської війни. У 1924 році місто було перейменовано в Петропавловськ-Камчатський.

Мішенню сопка в центрі Петропавловська-Камчатського

Пам'ятки Петропавловська-Камчатського

На супутниковій карті Петропавловська-Камчатського можна побачити деякі пам'ятки: гору Ракова, мішенню сопку, діючі вулкани Авачинская і Коряцька сопки, вулкан Козельський і Култучного озеро.

У Петропавловську-Камчатському рекомендується відвідати Камчатський об'єднаний державний музей і Музей лосося. Також варто побачити дерев'яні будинки початку XX століття, Троїцький собор, Храм святих апостолів Петра і Павла та Пантелеймонівський монастир.

Також варто побачити дерев'яні будинки початку XX століття, Троїцький собор, Храм святих апостолів Петра і Павла та Пантелеймонівський монастир

Петропавловськ-Камчатський вночі

На недіючому Козельском вулкані влаштовані гірськолижні і альпіністські бази. З Петропавловська-Камчатського можна відправитися на вертолітні екскурсії до кальдері Узон і в Долину гейзерів.

Новости