Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Карта Чорногорії російською мовою

  1. зміст посту У цьому пості ви знайдете кілька карт Чорногорії, на них відзначені основні визначні...
  2. Житлові райони Будви на туристичній мапі
  3. Туристичні карти Котора
  4. Загальна карта Котора
  5. Туристична карта Старого Котора
  6. Карта чорногорського узбережжя
  7. Тіват на мапі
  8. Бечічі на мапі
  9. Петровац на мапі
  10. Будва на мапі
  11. Курортне місто Бар на карті
  12. Пляжі Чорногорії на мапі
  13. Пляжі Будванської рів'єри
  14. Пляжі Герцегновская Рив'єри
  15. Пляжі Нового Бара
  16. Пляжі Ульціньской Рив'єри
  17. Аеропорти Чорногорії на мапі
  18. Пам'ятки на мапі
  19. Готелі Чорногорії на мапі

зміст посту

У цьому пості ви знайдете кілька карт Чорногорії, на них відзначені основні визначні пам'ятки, пляжні курорти, історичні міста і т.д.

Так же можна знайти докладні карти найпопулярніших курортів (Будва, Котор). Якщо вам необхідна інформація по місту / курорту, якого немає в пості, залиште своє питання в коментарях і я обов'язково на нього відповім.

Знайти докладну чорногорську карту російською мовою мені не вдалося, тому я вирішив написати великий пост про всілякі карти цієї балканської країни. Карти для цього поста були зібрані в різних місцях (в комерційних туристичних лавках, в державних туристичних офісах, на сайтах в Інтернеті і т.д.).

Якщо у вас є хороша русифікована карта Чорногорії, надішліть її мені, і вона тут же буде розміщена в цьому пості.

Для вашого комфортного знайомства з картами, постараюся їх «русифікувати» своїми коментарями і нотатками.

Туристична карта Будви, карта курорту з житловими районами


Туристична карта Будви, карта курорту з житловими районами

Будва є основним туристичним курортом Чорногорії, для масового туризму місто відмінно пристосований, тому почнемо саме з Будванської карти.

На цій туристичній карті можна бачити, як крізь місто проходить автомагістраль «Ядранський шлях» - по цій трасі можна проїхати всю країну по узбережжю, від Хорватії до Албанії.

Траса умовно ділить місто на дві частини. Якщо шукайте житло в Будві (За посиланням докладний пост про оренду житла на цьому курорті), то вниз до моря - дорогі готелі (готель Олександр, готель Слов'янський пляж і т.д.), вгору до гір - дешевші апартаменти (тут досить багато пропозицій по оренді приватних апартаментів і кімнат з подобової оплатою).

Обов'язково прочитайте мій загальний пост про оренду чорногорської курортної нерухомості , Про її види та особливості знімання.

Житлові райони Будви на туристичній мапі


Житлові райони Будви на туристичній мапі

Будва має кілька районів, практично скрізь можна селитися, але слід врахувати «висотність» (деякі райони розташовані занадто високо на пагорбі), рівень шуму від дискотек і близькість до пляжу або туристичну інфраструктуру. На сайті є окрема, і більш докладна стаття з Будванської картою .

Рекомендовані райони курорту для туристичного проживання:

  1. Подкошлюн - на карті це крайня права сторона міста (в протилежному боці від Старого міста), в цьому районі завжди тихо і спокійно;
  2. Розині - в самому центрі карти, тут розташовані: Будванськая автовокзал , головний ринок , Великі супермаркети та інша важлива для туриста інфраструктура, а так само рівна дорога до моря ( я жив саме в цьому районі );
  3. Госпоштіна - за два кроки від Старого міста, поруч пляжі Могрен , В цьому районі завжди шумно;
  4. Лази - дуже горбистий район (розташований вище району Подкошлюн), тут високо, по жарі ходити досить складно;
  5. Подмайне - в пішій доступності від монастиря Подмайне , Цей район не дуже популярний у туристів, занадто далеко від моря;
  6. Дубовиця - район знаходиться недалеко від автобусної станції та центру міста, тут відмінна інфраструктура і рівна дорога до моря;
  7. Біжеля - якщо оселитеся в цьому районі, то буде добре чутна дискотека Топ Хілл, через район йде вулиця Топлішкі Пут, яка веде до дискотеці;
  8. Відіковац - район знаходиться поруч з пляжем Могрен , І має найкрасивіший вид на Старе місто, але дуже довго йти в гору.

Туристичні карти Котора

середньовічний Котор є дуже популярним туристичним місцем, але ось хороших пляжів в межах міста немає.

Місто можна умовно поділити на Старе місто , фортеця над містом , І нову частину Котора. Нова частина міста ніякого туристичного інтересу не представляє, крім наявності в ній автовокзалу, а ось в старій частині дуже атмосферно.

Весь Которський центр знаходиться під захистом ЮНЕСКО, але при цьому в середньовічних кварталах живуть люди, що робить це місто живим, а не музейним експонатом.

Загальна карта Котора

На цій фотографії видно все місто і найближчі околиці. Для туристів цікавий лише центр, саме там сконцентровані всі визначні пам'ятки, в околицях робити нічого, ну хіба що знайти безкоштовну парковку для свого автомобіля (За посиланням подробиці про чорногорських евакуаторів).



  1. Морські ворота;
  2. супермаркет;
  3. Південні ворота;
  4. Зелений ринок;
  5. Північні ворота;
  6. Торговий центр «Камелія»;
  7. Поліцейський відділок;
  8. Швидка допомога;
  9. Район кафе і ресторанів;
  10. Міський парк;
  11. Автобусна станція.

Туристична карта Старого Котора

На цій фотографії ви бачите трикутник Старого Котора, саме за кріпосними стінами, знаходяться всі визначні пам'ятки і цікавинки цього середньовічного міста.



  1. Фонтан Карампана;
  2. Палац Драго;
  3. Палац Гргуріна;
  4. Морські ворота (Головні ворота);
  5. Річкові ворота (Північні ворота);
  6. Ворота Гурдіча (Південні ворота);
  7. Палац Ломбардіч;
  8. Церква Святого Миколая;
  9. Церква Святого Луки;
  10. Архів Котора;
  11. Собор Святого Трифона;
  12. Концертна зала;
  13. кінотеатр;
  14. Церква Святої Анни;
  15. Палац Ломбардіч;
  16. Палац БИЗАНТ;
  17. Палац Бескуча;
  18. Головний вхід у фортецю Святого Іоанна;
  19. Ринок.

Карта чорногорського узбережжя

Незважаючи на той факт, що Чорногорія сповнена красот, і ви легко знайдете собі заняття хоч на короткий двотижневу відпустку , хоч на все літо і більш , Проте більшість наших співвітчизників воліють відпочивати виключно на морських курортах. Про особливості чорногорського пляжного відпочинку , Читайте за посиланням.

У цій частині поста подивимося де в Чорногорії, розташовані популярні прибережні курорти, які завоювали популярність у російських туристів.


У цій частині поста подивимося де в Чорногорії, розташовані популярні прибережні курорти, які завоювали популярність у російських туристів

Ось основні пляжні курорти:

  1. Тіват;
  2. Бечічі;
  3. Петровац;
  4. Будва;
  5. бар;
  6. Улцинь.

Тіват на мапі

Тіват є одним з наймолодших туристичних міст. З особливостей цього чорногорського курорту можна відзначити, що місто швидко надолужує згаяне, в ньому активно з'являється туристична інфраструктура. На ряду з новобудовами, в Тіват є кілька історичних пам'яток.

Хороша транспортна доступність, відкриває перед цим курортом великі перспективи. В місті є Міжнародний аеропорт , яхт-клуб Порто Монтенегро , автобусна станція , І автомобільна магістраль.

Бечічі на мапі

По сусідству з галасливою Будвой (буквально в 15 хвилин ходьби), розташований спокійний курортний селище Бечичі. Невелике містечко розташувався на схилі пагорба, який спускається до одного з кращих пляжів Чорногорії. Пам'яток в Бечічі не дуже багато, але вони цікаві.

Відпочинок на цьому курорті підійде для тих хто любить тишу і спокій. Особливо добре в Бечічі туристам з маленькими дітьми, так як місцевий пляж чудовий, а вхід в воду рівний і плавний.

Петровац на мапі

Курортне місто Петровац розташований в 20 кілометрів від галасливої ​​і перенаселеній Будви, на цей курорт приїжджають туристи за сімейним відпочинком.

Море в цьому місці чисте, а пляжі в Петроваце і саме містечко доглянуті. Курорт просто створений для спокійного відпочинку і тривалих прогулянок уздовж моря (За посиланням. Прогулянка на пляж Перазіча До по стежці Здоров'я).

Вся туристична інфраструктура є, є невелике число пам'яток , А морське повітря має запах хвойних дерев, що надає чарівності цього чорногорському курорту. Ось вам посилання на мою пішохідну прогулянку по курорту.

Будва на мапі

Будва розташована в самому центрі чорногорського узбережжя. Якщо ви зупинилися на цьому курорті, то це дозволить вам об'їхати всю країну на громадських автобусах (За посиланням. Докладна інструкція по використанню чорногорських автобусів), при цьому кожен день можна повертатися в свій готель.

Якщо замість автобуса орендувати автомобіль (За посиланням, мій досвід і подробиці оренди авто), то ваші автомобільні подорожі більш цікаві (За посиланням, детальний автомобільний маршрут на всю відпустку).

Будва самий туристичний курорт в країні, з цього випливають як плюси (хороший сервіс, великий вибір житла, є ринки і супермаркети і т.д.), так і мінуси (багато відпочиваючих, високі ціни в ресторанах, шумно і т.д.) .

Курортне місто Бар на карті

На півдні Чорногорії, в безпосередній близькості до албанської кордоні розташовано місто Бар. Ближче нього до Албанії знаходиться тільки Ульцинь, який сильно відрізняється від інших міст, і це саме через близькість до кордону.

Багато хто лає це місто, власне є за що. Я б не рекомендував вибирати цей курорт для пляжного відпочинку, хоча в Барі є кілька пляжів. Але в ньому вам слід (в обов'язковому порядку) відвідати Старе місто (Старий Бар) , походити по магазинам (Іноді бувають знижки на старі колекції) і попірнати з аквалангом (в місті є кілька сертифікованих дайв центрів).

З нового Бара, в якому розташований великий морський порт, відправляються пороми до Італії, так що будь-який бажаючий може відвідати італійське місто Барі.

Пляжі Чорногорії на мапі


Пляжі Чорногорії на мапі

  1. На Будванськая Рів'єра;
  2. На Герцегновская ривьере (Боко Которська бухта);
  3. Пляжі Нового Бара;
  4. На Ульціньской ривьере.

Чорногорія має протяжної берегової лінією, в країні більше 70 кілометрів Адріатичного узбережжя, на якому можна знайти пляж на будь-який смак і гаманець.

У країні кілька видів пляжів: піщані (часто з привізним піском), дрібно і крупногалечний (найпоширеніші), кам'янисті (для входу в воду краще мати спеціальне взуття).

Подивимося на карту і бачимо, що пляжі зручно об'єднати по їх розташуванню. Усе узбережжя розділимо на кілька областей: Будванськая Рів'єра, Герцегновская рів'єра (Боко-Которська бухта), пляжі Нового Бара, і Ульціньской рів'єра.

Пляжі Будванської рів'єри

Пляжі Будванської рів'єри слід шукати в самому центрі карти. У Будві і околицях переважають піщано-галькові пляжі, деякі з них зі скелястими ділянками, але в туристичний сезон вільних місць немає ні на одному пляжі Будви. пройтися по всім пляжам Будванської рів'єри (від Будви до Світи Стефана) , Можна за посиланням.

На Будванськая Рів'єра можна відзначити кілька популярних пляжів: Лучіце (Петровац), Світи Стефан, Морген , пляжі Яз і Плоче. У туристичний сезон, всі пляжі від Будви до Світи Стефана користуються величезною популярністю, але вхід на деякі варто космічних грошей (від 100 Євро і вище).

Пляжі Герцегновская Рив'єри

Кращі пляжі Боко Которської бухті знаходяться на Герцегновская ривьере, вона розташована біля самого кордону з Хорватією (від Херц Нові до хорватського Дубровника всього 50 кілометрів). Слід враховувати, що в Герцег Нові і у всій Которской бухті, немає відкритого моря, це бухта з усіма наслідками, що випливають плюсами і мінусами.

Пляжі на Герцегновская ривьере, як і в більшості місць Боко Которської бухти, кам'янисті - це не дуже зручно для купання, а іноді й небезпечно. У самих туристичних місцях бухти берег просто залитий в бетон, а заходити в море слід по драбинці, немов це басейн.

Подібне звучить дико, але всі ці незручності чудово компенсуються мальовничими краєвидами. Якщо подивитися на фотографії бетонних пляжів Герцег Нові , То ніби як і нічого, але це справа смаку.

Пляжі Нового Бара

На карті, місто Бар слід шукати на південь від Будви, він розташований між курортом Петровац і містом Улцинь.

На узбережжі Бара є кілька хороших пляжів , В основному вони піщано-галькові, є навіть крихітний пляжик з червоним, кораловим піском. Але слід пам'ятати, що Новий Бар - це великий порт і не найкраще місце для пляжного відпочинку.

Пляжі Ульціньской Рив'єри

Ульцин легко відшукати, на карті він знаходиться на кордоні з Албанією. Вважається що саме в Ульцине тепліше за все, як на морі, так і на суші. Вода біля берегів прогрівається швидше ніж в інших місцях, вся справа в рельєфі дна (воно тут пологе) і темному відтінку піску (пісок має вулканічне походження).

Саме тут розташований найдовший чорногорський пляж - Велика пляжу (Протяжність понад 12 кілометрів), він має унікальний базальтовий пісок (пісок темно сірого кольору).

Вважається, що завдяки мінеральним компонентам піску, відпочинок в цьому місці робить благотворний вплив при захворюваннях опорно-рухової системи.

У самого кордону з Албанією є острів Ада-Бояна, острів має химерну, трикутну форму і найбільшу популяцію нудистів в Європі. Пісок на Ада-Бояна коралового походження, красивого відтінку і м'який на дотик.

Вважається, що місцевий пісок багатий мінеральними і біологічно-активними речовинами, він має слабку радіоактивним дією. Подібні властивості можуть надавати благотворну дію при лікуванні кістково-м'язової системи, і безпліддя (ось звідки тут таке число нудистів :)).

Аеропорти Чорногорії на мапі

У Чорногорії всього два міжнародні аеропорти, один поруч з Тіватом (Ідеальний для всіх хто летить відпочивати на узбережжі), другий поруч з Підгорицею (підходить для туристів, які їдуть на північ).

Ось тут я писав про транспорт з місцевих аеропортів , А в цьому пості, про те як в Чорногорію бюджетно прилетіти , Рекомендую прочитати.

Пам'ятки на мапі

Всі чорногорські пам'ятки складно запхати в один пост, але є дуже наочна туристична карта з найвідомішими пам'ятками країни. Її можна взяти в будь-якому туристичному офісі, і вона абсолютно безкоштовна.

Про основні визначні пам'ятки, і як їх подивитися за два тижні , Читайте за посиланням. Якщо ваш відпочинок більш тривалий, то відвідайте нетуристичні пам'ятки.

У блозі є окремі статті про пам'ятки в кожному регіоні:

Багато туристів встигають подивитися всю країну за 2 тижні - це цілком реально, особливо якщо взяти в оренду автомобіль . про мій досвід оренди машини в Будві , Читайте за посиланням.

Готелі Чорногорії на мапі


Готелі Чорногорії на мапі

Основним місцем пляжного відпочинку є Будва і її найближчі околиці, подивитися розташування численних Будванськая готелів і апартаментів можна ось тут.

Основне туристичне житло в Чорногорії - це апартаменти і приватні вілли. В країні не сильно розвинені великі готельні мережі, але цей факт не заважає запропонувати відпочиваючим величезне число місць розміщення (готелів, апартаментів, хостелів, вілл і т.д.).

Наприклад, в одній тільки Будві більше 2 000 місць розміщення, в Герцег-Нові понад 500 місць, в Тіват більше 400, в Улцинь більше 300, в Барі понад 300 і т.д.

Гарного відпочинку в Чорногорії!

Новости