Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гора Ечки-Даг в Криму: фото масиву, відгуки, на карті, опис

  1. Де розташована гора в Криму?
  2. Ечки-Даг на мапі Криму
  3. Історія походження масиву і назви
  4. Маршрути прекрасної гори Ечки-Даг
  5. Як дістатися до Ечки-Дага?
  6. Туристу на замітку

Чим унікально узбережжі Центрального Криму? Гори тут не такі високі, хоча не нагадують пагорби (як навколо Феодосії ). Клімат ще досить сухий, а біля берега відсутні сильні морські течії. Місцеві пейзажі дивні, в чому можна переконатися, розглядаючи фото. Гора Ечки-Даг - один з брендів даного району півострова. Вона закриває нижчележачий морська затока від негоди, за що курортники повинні відчувати до неї подяку. Втім, хребет важливий не тільки цим.

ЗМІСТ

Де розташована гора в Криму?

Невеликий однойменний масив - але при цьому найвищий в околицях - прикриває з північного заходу лису бухту . Її край займає селище Курортне. Адміністративно зазначена точка знаходиться на самому кордоні міських округів Феодосія і Судак .

Ечки-Даг на мапі Криму

відкрити карту

Історія походження масиву і назви

Топонім має цілком зрозуміле значення. З кримськотатарської мови назва перекладається як Топонім має цілком зрозуміле значення «Козина гора». Рогаті бестії облюбували це місце для випасу, однак ім'я пов'язане також і з дивовижною легендою.

Молодого мисливця Алі послала сюди за маленьким ягням кохана Урміє. На шляху до вершини йому зустрівся старець, що прорікав молодцу невдачу. Але той не повірив. А дарма. В кінцевому підсумку Алі пропав.

Походження масиву можна віднести до тектонічному періоду історії Криму. Підстави тутешніх скель - рифовий вапняк. Характерна форма (три вершини) утворилася через процес, який зібрав кам'яні маси буквально «в складку».

Вершини називаються Куш-Кая, Чал-Кая і Ечки-Даг. Хребет отримав назву завдяки останній - вона найвища, її переважна точка - 670 м над рівнем моря. З 2008 р він є ділянкою природного парку «Лисяча бухта - гора Ечки-Даг»

Маршрути прекрасної гори Ечки-Даг

Удавана доступність тутешніх скельних твердинь обдурила вже не одного трекера, який вирішив підкорити Крим. Гора Ечки-Даг бачиться багатьом мандрівникам, починаючи з легендарного Алі, маршрутом для легкої прогулянки. Однак подорож виявляється затяжним, відкриваючи все більше небезпек. Втім, сьогодні гіди обладнали безліч стежок. Одна навіть має на увазі включення в групу дітей з 9 років.

На висоті 670 м, якій і славиться гора Ечки-Даг, Крим (Лисяча бухта) здається надзвичайно квітчастим килимом - особливо в травні. На піку «Чорний пагорб» (Кара-Оба) На висоті 670 м, якій і славиться гора Ечки-Даг, Крим (Лисяча бухта) здається надзвичайно квітчастим килимом - особливо в травні знаходиться туристський кордон з відмінною оглядовим майданчиком. Вона мінімум на півгодини відволікає людей з фотоапаратом. На шляху зустрінеться ще 5 урочищ. Одне з них - печера Вухо Землі. Глибиною вона 132 м, шириною - 65 м, тобто цілком прохідна не тільки для спелеолога. Пам'ятка лежить на північно-східному схилі Ечки-Дага і «бере в полон» все звуки, що потрапили в її порожнину. Тут часто бачиш істориків і лінгвістів з блокнотами. Езотерики вважають шукану локацію «місцем сили».

Не менш цікава стоянка первісних людей , Оточена наметами археологів. Люди тут жили з мезоліту. Сусідню від Ечки-Дага вершину - Куш-Кая - охрестили «Пташиної скелею», або «Скелею блакитних птахів» (саме такого кольору представники місцевої літаючої фауни). «Крило дельтаплана» - незвичайна сосна. Нарешті, через хвилину ви доберетеся до Чал-Кая - «царського трону». Прізвисько пік отримав завдяки своїй формі, дійсно чимось нагадує сидіння монарха. Який-небудь велетень зміг би цілком комфортно прилаштувати свою п'яту точку і підлокітники б знайшов.

Ночувати є сенс в одному з наметових таборів Лисої бухти або в прибудовах у місцевих жителів - тут знаходиться околиця селища Курортне, тому пропозицій в приватному секторі завжди предостатньо. Багато запитують за житло високу ціну. Хочете заощадити - походіть по місцевим вулицями довше.

Як дістатися до Ечки-Дага?

Починати трекерскую авантюру слід з приїзду в село Курортне, де можна закупитися всім необхідним. Сюди регулярно курсують автобуси з Щебетовки , Куди можна потрапити проходять автобусом, наступним з Феодосії в Судак або Алушту . Піднятися на масив можна тільки через Лису бухту. Тут багато кемпінгів з бувалими трекера. Вони розкажуть і покажуть все, що вам потрібно. Нерідко підйом виробляється і сто боку шосе P-29. Для тих, хто мешкає на вищезазначених курортах Криму , Пропонують вирушити в організоване подорож. Групова екскурсія називається «Три вершини».

На машині найближче до гори під'їхати з Судака можна таким чином:

відкрити карту

Туристу на замітку

  • Адреса: урочище Лисяча бухта, міський округ Судак, Крим, Росія.
  • Координати: 44.906099, 35.121193.

Сьогодні нескладно знайти фото гори Ечки-Даг в Криму. З знімків на нас дивляться сизі скелі з трохи округлими обрисами, що піднімаються з пологого передгір'я, покритого рідкісним чагарником. Будь-якому гостю Тавриди здається, що забратися на вершину неважко - це і приваблює сюди відпускників, що зупинилися в Курортному, Щебетовці або Коктебелі . Однак насправді сходження сюди - справа неабияка, але потрібне. Ще б пак, адже 6 казкових місць цього масиву чекають гостей цілий рік. Кожне з них отримало багато позитивних відгуків росіян і українців.


Це може бути цікаво:

Де розташована гора в Криму?
Як дістатися до Ечки-Дага?

Новости