Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Екскурсія в Єгипті, Абу-Дабаб на порталі Паблік Тревел Альмет'євськ

Екскурсія в Єгипті, Абу-Дабаб

Бухта Абу-Дабаб (або Дюгонь-Бей) відома тим, що в ній живуть гігантські морські черепахи.

Екскурсія в Єгипті, Абу-Дабаб

Занирнув на глибину 5-8 метрів, можна гарантовано погладити по панциру добродушну зверюгу, заодно наклацано кілька десятків знімків.

Екскурсія в Єгипті, Абу-Дабаб

Однак більшість гостей бухти чекають зустрічі не стільки з черепахами, скільки з дюгонів - величезними морськими коровами.

Екскурсія в Єгипті, Абу-Дабаб

У світі залишилося всього кілька тисяч особин цих водних ссавців, і одна з них популяцій регулярно відвідує Абу-Дабаб.

Заповідник Абу Даббаб в Марса Аламі - це затока, куди прагнуть дайвери з усього світу. Адже саме тут водиться знаменита морська корова (дюгонь), про яку створювалися легенди про «Русалок». Це дивна тварина, що досягає довжини 3 метри і ваги до 400 кг, мешкає тільки в цьому місці Червоного моря і, на жаль, давно визнано вимираючим видом, тому ретельно охороняється. За заявою природоохоронної організації «Hepco», кілька особин чоловічої статі, що мешкають в заповіднику, можуть виявитися останніми.

Дюгонь, а також гігантські морські черепахи облюбували затоку Абу Даббаб через присутність унікальної морської трави, якою харчуються ці тварини.

За 3 години Ви доберетеся до місця, і потім весь день проведете в казковій лагуні з прекрасним піщаним пляжем і чудовим заходом в море. Глибина затоки досягає 8 метрів, Ви без зусиль зможете насолоджуватися первозданною красою підводного світу. Теплі тропічні води дають життя величезній кількості дивних мешканців, яких не зустрінеш поблизу Хургади і Шарм Ель Шейха, так як затока Абу Дабаб знаходиться в 250 км. на південь.

На пляжі все обладнано для комфортного відпочинку, Вам буде надано необхідне обладнання для снорклинга (плавання з маскою).

Автобус відвезе Вас на один з найкрасивіших пляжів в Marsa Alam, яке розташоване біля 6 кілометрів від курорту.

В останні роки Єгипет став місцем масового паломництва дайверів, які з'їжджаються на узбережжі Червоного моря, щоб помилуватися на його багатий підводний світ. Одним з популярних місць, відвідуваних туристами для занурення і просто відпочинку, є пляж Абу Дабаб в Марса Аламі.
Місто Марса Алам знаходиться в декількох годинах їзди від інших популярних курортів країни - Хургади (271 км) і Ель-Кусейра (131 км), однак можна зняти номер в готелі і в безпосередній близькості від пляжу Абу Дабаб. У Марса Аламі знаходиться достатня кількість готелів і готелів (різного класу і на будь-який рівень доходу - від 3 * до 5 *), щоб вмістити всіх охочих позасмагати на місцевих пляжах, серед яких найвідомішим є пляж Абу Дабаб, утворений бухтою в Червоному морі.

У програму входить купання і снорклінг.

У програму входить купання і снорклінг

Екскурсія в Єгипті, Абу-Дабаб

Новости