Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

бухта Порятунку

  1. Географія
  2. природа
  3. Історія

У Битва на озері районі, на північному сході півострова Гамова, знаходиться одна з численних бухт Приморського краю - бухта Порятунку. Вона знаходиться поруч з бухтою Астаф'єва. Бухта оточена мисами Вхідний і Горностай. Тут проходить межа Далекосхідного морського заповідника, а поруч розташувалися невеликі затишні острівці.

З бухти Порятунку можна побачити Витязь у всій красі. По обидва боки бухти розташовані два невеликих острівця, порослих соснами. З південного боку бухти знаходиться широка мілководна заводь, захищена від хвиль, яка досить швидко прогрівається і дозволяє відкрити купальний сезон, в той час, коли море в інших місцях відпочинку в Примор'ї ще зовсім холодне. Це сприятливо для тих відпочиваючих, які вважають за краще приїжджати на відпочинок в Витязь Приморського краю не тільки влітку, а цілий рік.

Завдяки гармонії і тиші, яка тут панує, бухта стала улюбленим місцем для сімейного відпочинку в Примор'ї. Літній відпочинок з дітьми стане прекрасним шансом відпочити в Примор'ї з користю для Вашого здоров'я! Кам'янисте дно і тепла морська вода - відмінне поєднання!

Географія

Бухта Порятунку - невелика, але досить гарна бухта з дном з дрібної гальки. Навпаки неї можна побачити цілу групу цікавих по-своєму острівців, за якими розташувалася лінія кордону морського заповідника. Лазурне море, високі пагорби і стрімкі скелі, красивий пейзаж - справжній подарунок для естета або художника.

Бухта Порятунку має галькові дно, її берега - кам'янисті і стрімкі. З пагорбів відкривається захоплюючий і неповторний вигляд на Японське море. Звідси видно і далекі острови на північному сході. У південній частині бухти знаходиться мілководді. Вода там прогрівається дуже швидко. У цій заплави можна вже купатися, коли вода по всій бухті ще не нагрілася як стежу. Її південний берег - справжній піщаний пляж Примор'я. За прилеглої до нього долині протікає струмок, але влітку, під час посухи, він зазвичай пересихає.

Південна частина бухти цікава широкої водною гладдю і мілководдям, яке природною лінією рельєфу закрита від попадання більш холодних хвиль. Саме тому вода в цій частині бухти прекрасно прогрівається і зберігає температуру, що дозволяє купатися з самого ранку.

Два острівця посередині бухти піднімають настрій гостям бухти і дарують романтику закоханим.

природа

У бухті ростуть рідкісні густоцветковий сосни. На островах ростуть сосни Гамова - дуже рідкісні дерева. Існує народне повір'я, яке називає їх чарівними.

Безпосередня близькість від Морського заповідника обумовлює різноманітність морської живності.

Історія

Вперше ця бухта Порятунку була виявлена ​​під час експедиції 1862 року, яку очолював В. М. Бабкін. Бухта чудово захищена від усіх вітрів, тут нерідко знаходили своє спасіння від негоди маленькі суду. Таке ім'я бухті було дано через чотири роки після її нанесення на карту, в 1866 р Саме тоді судно «Алеут» під командуванням Старицького врятувалося в цій бухті під час сильного шторму.

Новости