Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Балаклавська бухта

.

Балаклавська бухта - одна з   севастопольських бухт   , На якій розташоване місто Балаклава Балаклавська бухта - одна з севастопольських бухт , На якій розташоване місто Балаклава. Балаклавська бухта - вузька і глибока бухта, прихована горами і зовсім непомітна з боку моря. Вона закрита від хвиль і вітрів всіх напрямків, в ній ніколи не буває штормів. З точки зору її географічних особливостей, вона - найкраще місце для швартування кораблів. Затишні берега, по краю набережній, завжди заповнені маленькими і великими яхтами.

Підводний ландшафт Балаклавської бухти дуже мальовничий і є дуже популярним і улюбленим місцем для дайверів з усього світу. Оточена горами, з давніх часів Балаклавська бухта приваблювала таврів, а пізніше і греків, як зручне місце для поселення.

На берегах цієї мальовничої бухти греки заснували своє селище, який і послужив початком сучасній Балаклаві (в перекладі з турецької означає «риб'яче гніздо»). Першою спорудою міста стала церква «храм Дванадцяти Апостолів».

Але в 1794 році на його місці було зведено новий храм «Святого Миколи Чудотворця», який зберігся і донині. Але головною визначною пам'яткою Балаклави є фортеця Чембало , Яку заснували генуезці.

Поступово Балаклава стала перетворюється в курортне місто, яке з часом привернув до себе багато знаменитостей літератури і мистецтва.

Так, в Балаклаві побували Пушкін А.С., Толстой Л.Н., Горький М.А., Лермонтов М.Ю., Чехов А.П. і багато інших поети і письменники. А розповіді про місто Купріна А.І. стали класикою російської літератури. Так, в Балаклаві побували Пушкін А

Також в околицях Балаклави відродилося виноградарство. найперша винотека була створена самим князем Голіциним. А після Великої Вітчизняної війни була впроваджена технологія для прискореного виробництва шампанських вин, розроблена кращими фахівцями Масандри .

Тепер любителі шампанських вин можуть насолоджуватися ігристими винами України: «Шампанське України», «Червоне ігристе», «Радянське шампанське», «Мускатне ігристе».

В даний час Балаклава відкрита для туристів і є популярним курортом в Криму. Туристів сюди приваблює не тільки саме місто з його таємничої древньою історією, а й навколишні пляжі.

Новости